• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Zeynelzade Halk Kütüphanesi Satranç Turnuvası Çok Zevkli Geçti!

Okunma Sayısı: 4193
Zeynelzade Halk Kütüphanesi Satranç Turnuvası Çok Zevkli Geçti!
Akhisar Genç iş Adamları Derneğinin sponsorluğunu üstlendiği, 43 ncü Kütüphane Haftası Etkinliliği içerisinde yer  alan 5. Zeynelzade Halk Kütüphanesi Açık Satranç Turnuvası, 17-18 Mart tarihleri arasında Kütüphane binasında yapıldı. Akhisar, Sali

5 nci ZEYNELZADE HALK KÜTÜPHANESİ AÇIK SATRANÇ TURNUVASI YAPILDI!
Akhisar Kenan MOLLA

Akhisar Genç iş Adamları Derneğinin sponsorluğunu üstlendiği, 43 ncü Kütüphane Haftası Etkinliliği içerisinde yer  alan 5. Zeynelzade Halk Kütüphanesi Açık Satranç Turnuvası, 17-18 Mart tarihleri arasında Kütüphane binasında yapıldı. Akhisar, Salihli, Selendi, Manisa,  Denizli, İzmir ve Aydın’dan 81 oyuncunun kayıt yaptırdığı turnuva 2 gün sürdü ve dereceye girenlere toplam 600 YTL para ödülü  dağıtıldı.

Akhisar Genç iş Adamları Derneğinin sponsorluğunu üstlendiği, 43 cü Kütüphane Haftası Etkinliliği içerisinde yer  alan 5.ci Zeynelzade Halk Kütüphanesi Açık Satranç Turnuvası, 17-18 Mart tarihleri arasında Kütüphane binasında yapıldı. Akhisar, Salihli, Selendi, Manisa,  Denizli, İzmir ve Aydın’dan 81 oyuncunun kayıt yaptırdığı turnuva 2 gün sürdü ve dereceye girenlere  toplam 600 YTL para ödülü  dağıtıldı.

Turnuva açılış konuşmasını yapan Zeynelzade Halk Kütüphanesi Müdür vekili Şahin Gergin, “Bu yıl 43.cü nü kutlayacağımız ‘Kütüphane haftası’ etkinlikleri içinde yer alan 5. Zeynelzade Halk Kütüphanesi Açık Satranç Turnuvamıza hoş geldiniz. Sponsorumuz ‘Akhisar Genç İş Adamları Derneğine ‘ katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm yarışmacılarımıza, Baş hakem şahsında tüm turnuva hakemlerimize başarılar dilerken, her yıl bu turnuvamızın daha da güçlenerek ülke çapında adını duyurması temennimizdir.Ayrıca içinde bulunduğumuz hafta şehitler haftası , huzurunuzda  Çanakkale Şehitleri saygıyla anıyorum.” dedi.  

Baş hakem Mesut Avcı, ”5 nci Zeynelzade Halk Kütüphanesi Açık satranç turnuvasına hoş geldiniz. Turnuvamıza İzmir, Denizli, Salihli, Manisa  Aydın ve Selendi den oyuncular geldiler katıldıkları için teşekkür ediyoruz. Sponsorluğumuzu Akhisar genç iş Adamları derneği üstlendi.Geleneksel turnuvamıza her yıl sponsor olmaları dileğimizdir. Gençleri oyuncu ,hakem ve sponsor olarak görmek geleceğe bakışımızdır. Turnuvamızda Türkiye çapında deneyimli iki hakemin gözetiminde Akhisar’ lı üç aday hakem sınav verecek. Emeği geçen herkesi kutluyorum, yarışmacılara başarılar diliyorum” dedi.

18 Mart Şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı. Türkiye Satranç Federasyonu yönetim kurulu üyesi Kıyasettin Aydın, ”para ödüllü ve zaman eklemeli düşünmesi süreli turnuva fikrinin isim babası Mesut Avcı ve ekibinindir. Emeğine saygı duyuyor ve destekliyorum. Sponsor Genç İş adamları derneğine ve Kütüphane müdürü Şahin Gergin’i satranca verdikleri destekten dolayı kutluyorum. Sizlere şu an elimde tutmaktan mutluluk duyduğum iki gazeteyi göstermek istiyorum. Birincisi Akhisar da satranç haberlerini hiç atlamadan sıcağı sıcağına yansıtan Gözde Gazetesidir.Turnuvamız salonuna da     son bir yılda verdikleri satranç haberlerini sunan bir sergi düzenlemişler. Haber siteleri akhisarhaber.com da satranca çok değer veren bir site. Emek veren kişileri huzurlarınızda sevgi ve selamlarımı gönderiyor satranca verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İkincisi de kurulduğu andan bu yana ücretsiz dağıtılan ilimizde çıkan satranç haberlerini sunan “ Manisa ve satranç“ isimli satranç gazetesidir.yayın müdürü Mehmet Albayrak’ı kutluyorum” dedi

43 ncü Kütüphane Haftası etkinlikleri sponsoru ‘Akhisar Genç İş Adamları Derneği ‘(AKGİAD) yönetim Kurulu başkanı İsmail Tatar, “Yönetim Kurulumuzu n değerli arkadaşları ile geldik, onlar adına sizleri selamlıyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kütüphanemizin çalışkan müdürü Şahin gergin ve Turnuva organizasyon ekibinden hakem Dr. Tuncay şen bize gelip bu turnuva ve ‘kütüphane haftası’ etkinlikleri için sponsor olmamızı teklif ettiklerinde seve seve kabul ettik. İnşallah turnuvamız dolu dolu geçer, baş hakemimiz Mesut Avcı’ ya., Kıyasettin Aydın hocamıza   ve değişik ilçe ve illerden gelerek turnuvamıza katılan tüm oyunculara başarılar dilerim.’ Akhisar Genç İş Adamları Derneği olarak Akhisar’ın yararına olan her faaliyeti gücümüz oranında desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Turnuva açılış hamlesini Genç İş Adamları Derneği başkanı İsmail Tatar ve ilçe Gençlik ve Spor müdürü Özkan Bakır birlikte yaptılar.

Turnuvaya Akhisar, Manisa, Salihli, İzmir, Denizli ve Selendi’den olmak üzere 81 oyuncu kayıt yaptırdı.Turnuvanın Baş hakemliğini Mesut Avcı yaparken, bilgisayar hakemi olarak Mehmet Albayrak, salon hakemi olarak ta Dr. Tuncay Şen, Yeter Bölükbaşı ve Bekir Saka görev yaptılar. TSF adına Kıyasettin Aydın gözlemci olarak katıldı.

TSF il temsilcisi Aslan Goler, “satrançta geleneksel turnuvalarıyla isim yapmış Akhisar ilçemizde olmaktan mutluluk duyuyorum.Turnuvanızda emeği geçen herkese, hakem arkadaşlarıma, kütüphane müdürü Şahin Gergin’e ve sponsor genç iş adamları derneğine saygılarımı sunuyorum.Tüm oyuncularımıza başarılar diliyorum. Federasyonumuzun başlatmış olduğu okullarda ki lisans kampanyası çerçevesinde okullarımıza lisans çıkaran her yirmi oyuncu karşılığında bir satranç takımı verilmektedir.Bu kampanya neticesinde Akhisar da Misak-i Milli Ali şefik İlk Öğretim Okuluna 11, özel Akhisar kolejine 3 ve Salihli ilçesine de toplam 8 satranç takımını huzurlarınız da vermekten mutluluk duyacağım” dedi.

Satranç takımlarını MMASİ adına satranç öğretmeni Kutlay Karahan, Özel Akhisar Koleji adına Kıyasettin Aydın ve Salihli ilçesi okulları adına da Muhammet Seçkin; Satranç Federasyonu il temsilcisi Aslan Goler’ den teslim aldılar. Akhisar Endüstri Meslek Lisesinin tamamen kendi okul yapımı olan satranç gösterim panosu ve satranç taşları turnuva süresince sergilendi. Okulunsatranç Öğretmeni Tuncay Taşar, taleplere göre seri üretime geçebileceklerini söyledi.

Akhisar Kaymakamı satranç sever Mustafa Çek turnuvayı ziyaret ederek , Baş hakem ve Kütüphane müdüründen turnuva hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Kaymakam Mustafa Çek, ”Yoğun programım nedeniyle açılışa katılamadığım için üzgünüm.Sessiz bir ortamda yapılan satranç turnuvası beni duygulandırdı.Tüm emek verenleri kutluyorum. Akhisar ‘ da gelişen satranç artık bölgemizde ses getirmeye devam ediyor. Bu Akhisar adına güzel bir gelişmedir, mutluluk duydum.” dedi

Düşünme süresi olarak 45 dakika ve hamle başına 30 saniye zaman ekleme temposu uygulan turnuva 7 tur üzerinden yapıldı ve iki gün sürdü.

DERECEYE  GİRENLER:


1.ci.Emre Aydın Ceviz (Denizli) 6.5 puan 250 YTL ve plaket

2.ci Erhan Yıldız (Manisa) 6 puan 100 YTL ve plaket

3.cü Cengiz Keskin (Selendi) 6 puan 100 YTL ve plaket

4.cü Süleyman Emirdağ (Akhisar) 6 puan 100 YTL

5.ci Mehmet Sait Demir ( Akhisar) 5.5 puan, 50 YTL

10 yaş altı 1 cisi Oğuz Öner ,5 puan madalya

12 Yaş Altı birincisi Şerif Can Afacan ,5 puan, madalya

14 yaş birincisi Atacan Gül , 4 puan, madalya katılan tüm yarışmacılara “katılım belgesi” verildi.

Turnuvaya Akhisar satranç eğitim Merkezi (ASEM), Misak-i Milli Ali şefik İlk öğretim okulu (MMASİ) ve Adnan Menderes Lisesi satranç saati ve satranç takımlarıyla lojistik destek sağladılar.

Turnuva salonu girişinde Dr. Tuncay Şen tarafından hazırlanan “Gözde’nin gözünden Akhisar’ da Satranç “ sergisi büyük ilgi gördü. Gözde Gazetesi arşivinden  son bir yılda çıkmış olan satranç haberlerinden hazırlanmış olan sergi 1 ay süreyle Kütüphane de açık kalacaktır.

Turnuva oyuncularına ve ziyaretçilere Mehmet Albayrak ’ın  hazırladığı ‘Manisa ve Satranç‘ isimli satranç gazetesi ile Gözde Gazetesi Turnuva özel sayısı ücretsiz olarak dağıtıldı.


































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.