• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • Manisa 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Zeynelzade Halk Kütüphanesi Etkinlikleri Başladı!

Okunma Sayısı: 6882
Zeynelzade Halk Kütüphanesi Etkinlikleri Başladı!
43. Kütüphane Haftası Akhisar’da törenlerle başladı. Sabah Saat 10.00 da Kütüphane Müdür Vekili Şahin Gergin ve personeli ile Akhisar Kültürel Yaşamı Destekleme Dernek Başkanı Nevin Dağlı ve yönetim kurulu üyeleri Milli Egemenlik Meydanında Atat

Zeynelzade Halk Kütüphanesi Etkinlikleri Başladı!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

43. Kütüphane Haftası Akhisar’da törenlerle başladı. Sabah Saat 10.00 da Kütüphane Müdür Vekili Şahin Gergin ve personeli ile Akhisar Kültürel Yaşamı Destekleme Dernek Başkanı Nevin Dağlı ve yönetim kurulu üyeleri Milli Egemenlik Meydanında Atatürk anıtına  çelenk koydular.  Saat 14.00’te Akhisar Zeynelzada Halk Kütüphanesi önündeki  Şehit Yzb. Vecdi Şentürk Merkez Parkı içinde yapılan törenle sergiler açıldı.

43. Kütüphane haftası program sunuculuğunu Zeynelzade Halk  Kütüphane personeli Ayşe Koruyucu’nun yaptığı tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Zeynelzade Halk Kütüphanesi Müdürü Şahin Gergin yaptı. Şahin Gergin;” Her yıl Mart ayının son haftasında kütüphaneler ile kütüphanelerin çalışmalarını gündeme getirildiği çalışmaları bizde ilçemizde kendi çapımızda bir dizi etkinlikler düzenledik. Kütüphanelere destek olanlara Türkiye genelinde 10 kişiye ödül verilecek bu ödüllerin ikisi Akhisar’ımıza geldi. Bugün Belediye Başkanımız Salih Hızlı ve iş adamımız Akif Kırkıkoğlu Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığında plaketlerini düzenlenen törenle alacaklar. 2006 Yılı içinde Kütüphane hizmetlerimizi destekleyen kişi ve kuruluşlara verilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımızca 10 adet Teşekkür Belgesi gönderilmiştir. Bunların ikisini bugün Ankara Bakanlığımızda düzenlenen Törende bizzat Kültür ve Turizm Bakanımız Atilla Koç tarafından verilecektir. 8'ini de burada biz takdim ediyoruz. Kütüphanemize desteklerinden ve katkılarından dolayı, eserleriyle hizmetleriyle bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.”dedi.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, ”Akhisar’da Zeynelzade Halk Kütüphanesi olarak Osmanlı döneminden beri kurulu olan ve bu yıl eski binası Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilecek. İki katkı binamızda da uzun yıllar Akhisarlı öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza hizmet vermekte. Gurur kaynağımız olan kütüphanemizi hep birlikte burada kutluyoruz. Geçen yıl kütüphanemizin çerçeveleri ile sorunu vardı. Akhisar Belediyemiz ve birkaç hayırseverimizin katkılarıyla bu sorunu çözdük. İnternet kütüphaneciliği yada bilginin artık elektronik ortamda sınır tanımaksızın dünyanın her yerinden bir tuşla bir mesafesinden ekrana geldiğini söylüyor hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla bir Internet bölümü oluşturduk. Bugün açılışını yapacağımız çocuklarımızın, gençlerimizin daha iyi bilgi edinmesi için salonumuzu açacağız. Kitaplar yada yazı insanoğlunun yüzyıllardır bilgi birikimini bir sonraki nesle aktarmaya yarayan en önemli kaynağımızdır. Kütüphaneler yüzyıllar boyunca vazgeçilmez bir bilgi aktarma kaynağı olarak yer almıştır. 21. yüzyıl bilgi ve teknoloji çağıdır. Yüzlerce binlerce bilgileri bakıyorsunuz ufacık bir elektronik bir aletle gözünüzün önüne yada kulağınıza geliyor onlardan yararlanıyoruz. Kitabın önemi ve ağırlığı hiçbir zaman ortadan kalkmıyor. İlçe merkezimiz ve bağlı beldelerimizde kütüphanelerimiz var. Sınırlı sayıda personelimiz bu hizmeti 27 bin öğrencimize sunmaya çalışıyor. Akhisar bu yönden şanslı. Internet kütüphaneciliği daha faydalı daha da geliştiriliyor” dedi.

Zeynelzade halk kütüphanesinden  yararlanan ve  kütüphane kitapları kullanımındaki örnek davranışları ile dikkat çeken okuyuculardan, Altı Eylül ilköğretim okulu 3-B sınıfı öğrencisi Burak Can Ertaç, Misak-ı Milli Ali Şefik  ilköğretim okulu öğrencisi Nur Kuku’ya, Ödüllerini Akhisar kaymakamı  Mustafa Çek, Akhisar Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Havva Girgin’e, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldıztaş,Yetişkinler gurubunda Aynur Özçelik, Gülay Camkıran’a Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın  plaketlerini verdi. Kütüphane haftamızın sponsoru  Akhisar Gebnç İş Adamları Derneği (AKGİAD) başkanı  İsmail Tatar ve sadece kitap satışı yaptığı için kitapçı  Osman Çınar’a plaketleri Zeynelzade Kütüphanesi Müdürü Şahin Gergin verdi.

2006 Yılı içinde Kütüphane Hizmetlerine Destek veren kişi ve kuruluş temsilcilerine plaket verildi.

Zeynelzade Kütüphane binası dış cephe doğrama değişimine maddi destek veren Akhisar Belediye Başkanlığı adına, Nihat Yıldıztaş,  Kütüphane İnternet servisi için bilgisayar bağışı yapan Vakıfbank Akhisar Şubesi Müdürü Raşit Gökçe’yi, Akhisar Kültürel Yaşamı Destekleme Derneği Başkanlığı adına  Nevin Dağlı’yı, Emekli öğretmen Zehra Soyuboravalı, İş adamı Ahmet Bunar, İş adamı Kemal Kantar, İş adamı Mehmet Yörük, İş adamı  Zeki Utku Çizmeci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Arif Çivi’ye plaketlerini Akhisar kaymakamı Mustafa Çek verdi.

Zeynelzade 5. Açık Satranç Turnuvasında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Zeynelzade 5. Açık Satranç Turnuvasında dereceye girenler para ödüllerini verildi. Aydın Emre Ceviz (Denizli), Erhan Yıldız (Manisa merkez), Cengiz Keskin (Selendi),Minikler birincisi (10 yaş altı) Oğuz Öner, Küçükler birincisi (12 yaş altı) Şerif Can Afacan, 14  yaş kategorisi birincisi Atacan Gül, Türkiye Santraç Federasyonu disiplin kurulu başkanı Halil Vehbi Başaran ödüllerini verdi.

Akhisar Genç İş Adamları Derneğini başkanı İsmail Tatar  Zeynelzade  halk kütüphanesi müdürlüğü çalışmalarını taktir ettiği için Plaketi Kütüphane Müdürü Şahin Gergin’i  verdi.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek 43. Kütüphane Haftası Karma sergisi ve İnternet servisinin açılış kurdelesini kesti. Bir hafta boyunca açık kalacak Karma sergide  Ressam Adem Göksugür’ün Ahşap Dağlama, Pinokyo Çocuk Kreşi öğrencilerinin yaptıkları el işleri ve resimler, Tamer Ersoy Atatürk Büst ve Heykelleri, Heykeltraş Ercan Yaren’nin Rölyef Sanatı Örnekleri,  Öğretmen Hülya Arıcı’nın Ebru Sanatı örnekleri, Tema Fotoğraf Sanatçısı İrfan Yurtbahar’ın “Ağaçlar Konuşuyor” resimleri,  Halk Eğitim Merkezinin Ev Tekstil, Seramik-Çini Sanatçısı Bülent Tanırer’in Fresk Örnekleri, Turizmci Murat Dalca’nın Mimari Maket Örnekleri eserleri ile, Emekli Öğretmen Emine Ağgez’in Alüminyum Nölyef- Folyo Örnekleri,  Gözde' nin Gözüyle Akhisar' da Satranç sergisi Akhisar halkının ziyaretine açık bulunacak.

43. Kütüphane Haftası  törenine Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldıztaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, İlçe Daire  Müdürlerii, Zeynelzade Halk Kütüphanesine  maddi manevi katkı sağlayanlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.






































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.