• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

TÜSPAF Başkanı Ali Karaca, Akhisar'da

Okunma Sayısı: 4901
TÜSPAF Başkanı Ali Karaca, Akhisar'da
Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Ali Karaca, Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

TÜSPAF Başkanı Ali Karaca, Akhisar'da
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Ali Karaca, Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

TÜSPAF Başkanı Ali Karaca'yı Oda Başkanı Mustafa Güral ve yönetim kurulu üyeleri Önay Anayol, Cüneyt Emir, Özkan Çalışkan, Denetim Kurulu Üyesi Sami Kuralı, Üye Özkan Güler ve Genel sekreter Yasemin kasacı ve Oda personeli Gülden Tavlı Doğru tarafından karşılandı.

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Odasında açıklama yapan TÜSPAF Başkanı Ali Karaca;" Buradaki ziyaret amacımız, Türkiye’de bulunan 97 odamızdan en aktif oda başkanlarımızdan birisi olan Mustafa Güral’ın çalışmalarına hem destek vermek hem de ona yardımcı olmaktır. Burada yönetim kurulu ve denetim kuruluyla birlikte bizi ağırlamada, misafirperverliğini ön planda tutan bir başkanım var" dedi.

BELEDİYENİN YÜKÜNÜ SIRTINA ALMAKTIR

Ali Karaca;" Özelleştirme konusunda daha önce Belediye Başkanı Salih Hızlı ile de görüşmüştüm. Özelleştirme bir nevi Belediyenin yükünü sırtına almaktır. Onların yükünü sırtından alalım ki onlar işini yapsın. Türkiye’nin birçok yerinden Büyükşehirlerde bu iş artık özelleşti. Çünkü, bu işi bilene bırakacaksınız. Bu iş pazarcıların işidir. Pazarcıların işini, pazarcı esnafının sıkıntılarını, pazaryerinin düzeni, güvenliği, pazarcı sahasında çalışan yönetim kuruluna ve bu işi bilen başkanlara bırakmak lazım. Kiracı bile beğendiği eve girer ve kiralar. Bunun için de ben Sayın Belediye Başkanı ve meclis üyelerine buradan sesleniyorum. Bu konuda önemli adımlar atılmasına rağmen bazı meclis üyeleri bu konuda geri adım atmışlar” dedi.

ALIŞVERİŞ YAPAN HALKTAN OY İSTEYECEKLER

Pazaryerinin tahsisi konusunda geri adım atılması ve meclisten çıkan ret kararına üzüldüğünü belirten Federasyon Başkanı Karaca, “2018 çok yakında geliyor. Siyasilerin sahada gezecekleri en büyük yerler pazaryerleridir. Yarın, öbür gün bu insanlar pazaryerlerine gelecekler. Buraya geldiklerinde hem esnaftan hem de burada alışveriş yapan halktan oy isteyecekler. Eğer ki böyle günde esnafımızın yanında olmayarak, esnafa ve vatandaşa faydalı olacak bir projede elini taşın altına sokmayan insanlar yarın bu Pazar yerlerine ne yüzle gelecekler? Farkındaysanız, hem yerel seçimlerde hem genel seçimlerde pazaryerleri seçim arenası gibidir. Her gelen milletvekili kendisini burada vatandaşa ve esnafa tanıtır, belediye başkanları kendilerini tanıtır, yapacakları icraatları anlatır. Ama ne hikmetse seçim bittikten sonra herkes kabına çekilir. Biz verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin tamamen meclis üyeleri ve belediye başkanımız dahil olmak üzere pazarcı esnafının yanında olmak zorundalar. Bir daha ki döneme pazaryerlerine gelip, pazarcı esnafından ve halktan oy isteyeceklerse verdikleri bu sözleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Bunlar zaten belediyelerin sırtında bir yüktür" dedi.

BU YÜKÜ DE KALDIRACAK OLAN PAZARCILAR ODASI’DIR

Bu yükü de kaldıracak olan Pazarcılar Odası’dır diyen Ali Karaca;" Biz bunun örneklerini her yerde verebiliriz. Şuan Türkiye’de 74 tane odamız belediyelerle kanun ve yönetmelikler çerçevesinde protokoller yaparak bu sözleşmeleri yapmışlardır. Her ne kadar özelleşse de pazarcılar odası işletse de hizmet yine belediyenin olacaktır, yetki yine belediyenin olacaktır.  Kimse bundan rahatsızlık duymasın. Bugün bu işe ret veren ve bu işin olmasına faydalı olup, pazarcı esnafına ve Akhisar halkına faydalı olacak bir karara imza atmayan meclis üyelerine sesleniyorum. Siz burada kötülük yapıyorsunuz. Eğer ki siz bu protokolü bir an önce yapmazsanız yarın öbür gün bu seçim arenalarında bu seçim dönemlerinde size bu cevabı vereceğiz. Türkiye’nin her yerinde yapılmış ve bu sistem başarılı bir şekilde oturmuştur. Başbakan da bu sistemi beğeniyor, Cumhurbaşkanı takdir ediyor. Herkes bunları onaylarken Akhisar’da bazı meclis üyelerimiz keyfi derecede kendi niyetlerini ön planda tutarak bunlara ret vermesini ben kabul etmiyorum. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir. Ben geldim ve gördüm. Burada en büyük darbeyi Akhisar halkı yiyor; çünkü gerçek anlamda hizmet yok” diye konuştu.

POLATLI'DA PAZARYERLERİ TAMAMEN BİZDE

Karaca, pazaryerinin pazarcılar odasına tahsis edildiği bir ilçe olarak Polatlı ilçesinden örnek vererek. Yerlerin odaya tahsis edildiği halde yapılacak olan hizmetlerden bahsederek “Polatlı ilçesi Akhisar’a ile aynı nüfusa sahip bir ilçedir. Ben de oranın Pazarcılar Odası Başkanlığını yapıyorum. Orada pazaryerleri tamamen bizde. Elektrik vs. belediyede olmasına rağmen güvenlik, düzen, pazarcı esnafının yaka kartı ve gömleğinden, servis araçlarından, pazaryeri dolaşırken kullanılmak için sepetli araçların hepsini oda olarak biz kendimiz yapıyoruz.  Vatandaşın en ufak bir sıkıntısında pazaryerinde ceza bile veriyoruz. Pazar yerindeki vatandaşa haklı olmayan sebepten bir davranışa ticaretten men cezası bile veriyoruz. Hal böyleyken bu yapılanmayı ve böyle güzel bir hizmeti herkesin desteklemesini bekliyoruz. Bu yanlıştan dönülmesini ve kararın meclisten geçmesini ve belediyenin odamızla birlikte hareket etmesini istiyoruz. Sonuçta kazanan Akhisar Belediyesi, belediye çatısı altındaki meclis üyeleri ve Akhisar halkı olacaktır” diye konuştu.

 

Tüspaf Başkanı Ali Karaca, Akhisar'da
Tüspaf Başkanı Ali Karaca, Akhisar'da
Tüspaf Başkanı Ali Karaca, Akhisar'da
Tüspaf Başkanı Ali Karaca, Akhisar'da
Tüspaf Başkanı Ali Karaca, Akhisar'da
Tüspaf Başkanı Ali Karaca, Akhisar'da
Tüspaf Başkanı Ali Karaca, Akhisar'da

  • Yorumlar 19
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.