• BIST 9524.59
  • Altın 2490.463
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.7015
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Türkiye'nin Gündemine Oturan Akhisarlı Öğretmen, Ahmet Naç, Akhisar Haberi Ziyaret Etti

Okunma Sayısı: 10582
Türkiye'nin Gündemine Oturan Akhisarlı Öğretmen, Ahmet Naç, Akhisar Haberi Ziyaret Etti
Geçtiğimiz Haftalarda Türkiye’nin gündeminde "Gördüklerinizden Hiç Biri Süs Değil, Hepsi Bir Amaca Hizmet Ediyor" sözleriyle sınıfının eski ve yeni halini paylaşan, İstanbul Esenler Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda sınıfını baştan yarattıktan sonra sosyal me

Türkiye'nin Gündemine Oturan Akhisarlı Öğretmen, Ahmet Naç, Akhisar Haberi Ziyaret Etti
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Geçtiğimiz Haftalarda Türkiye’nin gündeminde "Gördüklerinizden Hiç Biri Süs Değil, Hepsi Bir Amaca Hizmet Ediyor" sözleriyle sınıfının eski ve yeni halini paylaşan, İstanbul Esenler Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda sınıfını baştan yarattıktan sonra sosyal medyada önemli bir yer bulan, Akhisarlı Öğretmen Ahmet Naç, baba ocağını ziyaret ettikten sonra babası Emekli Öğretmen İlhami Naç ile birlikte Akhisar’ın ilk Yerel Internet Haber Ajansı olan Akhisarhaber.com sitesini ziyaret etti.

Akhisarlı Öğretmen Ahmet Naç ve babası İlhami Naç'ı Akhisar Haber Ajansı imtiyaz sahibi ve Yönetici Kenan Molla karşıladı.

Aktif Eğitimciler Sendikası tarafından "Okula Can Veren" İstanbul Projesinde Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezinde İstanbul Yılın öğretmen ödülünü alan Akhisarlı öğretmen Ahmet Naç, 26 Kasım Perşembe günüde Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi salonunda "Okula Can Veren" Projesinde Yılın Öğretmeni ödülünü Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe'nin elinden aldı. Ankara'da gerçekleşen "Okula Can Veren" projesiyle Yılın Öğretmen ödülünü alan Akhisarlı Öğretmen Ahmet Naç, ödüllerini Akhisar Haber Ajansı yöneticisi Kenan Molla'ya anlattı.

Ziyarette konuşan Ahmet Naç'ın banası Emekli Öğretmen İlhami Naç;" Sazoba köyünde 40 yıllık öğretmenlik yaptım. 40 yılın sonunda emekliye ayrıldım. Ve halen Sazoba Mahallesinde ikamet ediyorum. Başarısıyla gurur duyduğum öğretmen oğlum Ahmet Naç'ın başarıları beni çok mutlu etti. Öğretmen oğlum Ahmet Naç, Sazoba Köyünde yetişti. Bende Sazoba köyünden emekli oldum. Oğullarımın başarılarıyla gurur duyuyorum" dedi.

SIRADIŞI BİR ÖĞRETMEN DEĞİLİM

Türkiye’nin konuştuğu öğretmen Ahmet Naç; “Benim beklentimden fazlası oldu. İşin buraya kadar geleceğini hiç tahmin etmiyordum. Her insanın içinde bir çocuk vardır derler, o çocuğun hayalleri, umutları vardır. Biz büyüdükçe o çocuğu kaybederiz, o çocuk yok olur. Yıllar sonra insanlar o sınıfın içine baktıklarında o içlerinde ki çocukla bana seslendiler, o yüzden çok etkilendiler. Bana sürekli o sınıfı neden yaptın? Nasıl yaptın? Diye bizim için, bu ülkede ki insanlar için bu Cumhuriyetin öğretmenleri için aslında yapılabilecek şeylerdi onlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır sözü vardır ama ondan sonra şöyle demiştir eserinizin kıymeti yaptığınız fedakârlığın derecesiyle orantılı olacaktır. Fedakârlık yapmak aslında bizim için normal bir şey. Ben her zaman söylüyorum sıra dışı bir öğretmen değilim" dedi.

ZORLUKLARI BAHANE ETMİYORUM

Ahmet Naç;" Doğma büyüme Akhisar’ın Sazoba köyündenim. Bu topraklar bana çok şeyler katmıştır. Babam emekli öğretmen ve onun arkadaşları arasında çok güzel bir ortamda büyüdüm. Hem sosyal hem kültürel anlamda birçok şeyi ilkokul çağında öğrendim. Bende onları örnek alarak çalışmalar yaptım. Onların hikâyeleriyle büyüdüm. Öğretmen evine gittiğim zaman onlar bana Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşadıkları zorlukları anlatırlar. Ben o zorlukları dinledim, fedakârlığın bir eylemin parçalarından biri olduğunu öğrendim. Bu yüzden benim için sıra dışı bir öğretmen denmesinden hoşlanmıyorum. Geleneğinden kurtulmuş bir öğretmende değilim, ben geleneğin ta kendisiyim. Birçok şeyi başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ten ve çevremden aldım. Bilim ve makaleler inceliyorum. Sanat damarlarından kopmuş bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş diyorum ve sınıfımda o sanatı göstermeye çalışıyorum. Zorlukları bahane etmiyorum, tıpkı Mustafa Kemal’in, Kurtuluş Savaşı sırasında eğitim kongreleri yaptığı gibi sürekli eğitimle ilgili çalışmalardan hiçbir zaman vazgeçmediği için bende aynı hedefte, aynı kararlılıkta yoluma devam ediyorum" dedi.

YAPTIĞIM NORMAL BİR ŞEY

Fedakârlık yapmanın fark yaratmaması gerektiğinin altını çizen Ahmet Naç; “Benim yaptığım çok normal bir şey. Eğer bizler sadece dersimize girip çıkıyorsak o zaman bir sıkıntı var demektir. Benim en önemli söylemek istediğim budur. Ben normal, sıradan, geleneksel anlayışta ki bir öğretmenim. 10 yıllık bir öğretmenim. 5 yıl Siirt’in Pervari mezrasında çalıştım. Orada da sınıf ve okul yaptım. Okulumun duvarlarını boyadım ve sinema salonu yapmıştım. İstanbul Esenler Mehmet Akif Ersoy okuluna geldim ve 4 yılım bitti, 1 tane sınıfı mezun ettim. Şimdide 1. Sınıf aldım ve o sınıfı da yaptım" dedi.

ÖDÜLÜ AKHİSAR’A GETİRDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Aldığı ödüller hakkında açıklamalarda bulunan başarılı öğretmen böyle organizasyonların olmasının çok iyi olduğunu söyledi.Ahmet Naç; “ Günümüzde öğretmenlerimizin özellikle son dönemde tatilleri tartışılmaya başlandı. Maaşları tartışılmaya başlandı. Sanki biraz öğretmenlerimizin değeri ve yaptıkları küçümseniyor. Yaptıklarımız güç ve para ile yapılacak şeyler değil. Öğretmenlik böyle bir meslek. Böyle organizasyonlarda ödül almak beni sevindiriyor. İnşallah böyle ödüller çoğalır, öğretmenlerimizin yaptıkları ödüllendirilir, teşvik edilir. Ben bir Akhisarlı olarak da Türkiye’de yılın öğretmeni ödülünü Akhisar’a getirdiğim için ayrı bir mutluluk da yaşıyorum. Bu İstanbul’da aldığım ödülün son yaptığım sınıfla alakası yok. Daha önceden yaptığım Çanakkale programları, yardım programları, söyleşi programları vardı. O çalışmaların sonucu bunu verdiler. İstanbul birincisi olarak da Türkiye finaline kalmıştım, Okula can veren yılın öğretmeni yarışmasında birinciliğe ulaştım" dedi.

kmo_8882.jpgkmo_8885.jpgkmo_8888.jpg

  • Yorumlar 4
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.