• BIST 8057.42
  • Altın 1875.895
  • Dolar 28.8702
  • Euro 31.1997
  • Manisa 10 °C
  • İzmir 12 °C
  • Eksen Kurs Merkezlerinde KPSS - ALES - DGS kayıtları devam ediyor
  • Dr. Dt. Simge Ayazoğlu Akhisar Ortodonti kliniği açıldı
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Yenileme kayıtları devam ediyor
  • Sosyal medya hesaplarımız
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Türk Sağlık-Sen Akhisar Temsilciliği' nden Basın Açıklaması!

Okunma Sayısı: 1832
Türk Sağlık-Sen Akhisar Temsilciliği nden Basın Açıklaması!
Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi Akhisar İlçe Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantısına Şube Başkanı Mustafa Genç, Şube Sekreteri Şafak Belli, Mali Sekreter Murat Yavuz, teşkilatlanma Sekreteri Rıdvan Mutlu, Eğitim Sekreteri Fehmi

Türk Sağlık-Sen Akhisar Temsilciliği Devlet Hastanenin Yemekhanesinde Basın Açıklaması yaptı!
Akhisar (Kenan MOLLA)

Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi Akhisar İlçe Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantısına Şube Başkanı Mustafa Genç, Şube Sekreteri Şafak Belli, Mali Sekreter Murat Yavuz, teşkilatlanma Sekreteri Rıdvan Mutlu, Eğitim Sekreteri Fehmi Türemiş’in yanı sıra Akhisar İlçe Temsilcisi Dr. Tolga Başkesen ve yönetim kurulu üyeleri Tamer Sarı, Muhammer Topaktaş, Veysel Öztürk, Gürol  Şakşak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Manisa Sağlık-Sen İl Başkanı Mustafa Genç,Şube Başkanı ve Türkiye Kamu- Sen İl temsilcisi Mustafa genç çalışanlara bilgi verdi ve soruları cevaplandırdı.Toplantıya katılan sağlık çalışanlarını Türkiye ‘de sağlık işkolunda tek yetkili sendika Türk Sağlık Sen çatısı altında haklı mücadeleye davet ederek güç birliği yaparsak ancak her türlü sorunun üstesinden gelinebileceğini söylediler.

Akhisar Devlet Hastanesi Yemekhanesinde Basın açıklamasını okuyan Manisa Sağlık-Sen İl Başkanı Mustafa Genç; ”Toplantıda özellikle 657 sayılı Devlet memurları Kanunun 4/B maddesine göre işe alınan sağlık çalışanları, sözleşmeli sağlık çalışanları ve döner sermaye üzerinden maaş alan çalışanların ekonomik, sosyal ve özlük haklarındaki hak kayıpları ele alındı. Sağlık kurumlarının çalışanlarının maaş ve döner sermayeleri üzerinden elde ettikleri promosyon paralarının sağlık çalışanlarında çalışma şartlarının sağlık çalışanlarının lehine düzeltilmesi, özellikle 4/B ve çakılı sözleşmeli çalışanların tayin, atama haklarının verilmesi ve grupta çalışanların kadrolu iş güvenceli sağlık çalışanları olarak istihdamımım saptanması, sağlık iş kolunda biriken bütün bu problemlerin ancak birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilirse çözülebileceğini aynı zamanda mutlaka zihniyet ve anlayış değişikliğinin gerektiğini, ülkemizde birkaç istisna çalışmayan memurun yüzünden her gün risk altında çalışan sağlık personelinin yatarak maaş aldıklarını söylemenin abesle iştigal olacağını, sağlık hizmetlerinin bir bütünlük arz etmesine rağmen getirilen döner sermaye sistemiyle çalışma barışının bozulduğunu sağlığın bir rant kapısı haline getirilerek piyasalaştırıldığını söyleyerek bu anlayış ve bakış açısıyla sağlık sorunlarının ve sağlık çalışanlarının problemlerinin çözülemeyeceğini üstüne basarak belirttikten sonra sağlıkta oluşan yığınla problemlerin çözüm yolunun mutlak sağlık çalışanlarının görüşü alınarak istişare edilerek sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınarak çözülebileceğinin söyledi.


  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.