• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • Manisa 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Türk Eğitim-Sen Sendikası basın açıklaması yaptı

Okunma Sayısı: 3065
Türk Eğitim-Sen Sendikası basın açıklaması yaptı
Türk Eğitim-Sen, Manisa Şube Başkanı Hamit Aydın ve Türk Eğitim-Sen Sendikalı öğretmenler , Tahir Ün Caddesi Öğretmenevi önünde saat 15.00'te basın açıklaması yaptı.

Türk Eğitim-Sen Sendikası basın açıklaması yaptı
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Türk Eğitim-Sen, Manisa Şube Başkanı Hamit Aydın ve Türk Eğitim-Sen Sendikalı öğretmenler , Tahir Ün Caddesi Öğretmenevi önünde saat 15.00'te basın açıklaması yaptı.   

"Türkiye Sevdamız Ekmek İçin Kavgamız", "Güçlüyüz Haklıyız, Hakkımızı Alırız", "İşte Memur İste Sendika", "İmzayı aAttınız 2 yılı Çaldınız", "Susma Haykır Haksızlığa Hayır", "Güçlü Öğretmen Güçlü Türkiye", "Güçlü Öğretmen Güçlü Sendika", " Hükümet Hükümet Uyuma, İşte Bu Öğretmenin Ayak Sesleri" sloganları altında basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen, Manisa Şube Başkanı Hamit Aydın okudu.

Türk Eğitim-Sen, Manisa Şube Başkanı Hamit Aydın'ın okuduğu basın açıklamasının tam metni;

MANİSA’MIZIN KIYMETLİ EĞİTİM ÇALIŞANLARI VE DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI;

Hepinizin bildiği üzere ülke genelinde ve ilimizde promosyon anlaşmaları tüm kamu kurumlarında olduğu gibi Milli Eğitim camiamızda da içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Türk Eğitim Sen Manisa şubesi olarak konuyu yakından takip eden ve Mart ayında milli eğitim müdürlüğümüze resmi yazı ile müracaat ederek konu ile ilgili çalışmaların yapmasını talep ettik. O günden bu güne kadar da ısrarlı bir şekilde talebimizin arkasındayız. Yine aynı konu ile Celal Bayar üniversitemizde de konun en aktif takipçisi bizleriz. Ancak ülkemizdeki olağanüstü ekonomik koşullar nedeniyle Temmuz ayından önce imzalanan promosyon anlaşmaları ihtiyacı karşılamanın çok ötesinde kalmış, bu durum acilen rakamların ekonomik koşulların gerektirdiği şekilde güncellenmesini zorunlu kılmıştır. Bu yüzden konu ile ilgili talebimiz Milli Eğitim ve banka yetkilileri ile defalarca paylaşılmıştır. Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle Temmuz 2022 öncesinde yapılan bu sözleşmeler ile eğitim çalışanlarının eline geçen promosyon ödemeleri çok komik rakamlar haline gelmiştir.

Bu bağlamda ilimizde Milli Eğitim yetkilileri ve ilgili banka ile yapılan promosyon anlaşması derhal revize edilmeli, güncel ekonomik gelişmeler ışığında bu ücretlerin artırılması için gerekli çalışmalar ivedilikle yapılmalıdır. Buradan protokol imzalayan bankanın yetkililerine sesleniyoruz, o dönemde ödediğiniz ve bugün bahane ettiğiniz ödemelerde o tarihteki maaşlar ve düşük enflasyona göre teklif ettiğiniz ve bu ücretten de kar ettiğiniz miktarlardı. Geldiğimiz süreçte maaşlardaki artış tahmin edilenin çok üstünde olmuş ve siz bankalar bizim maaşlarımız üzerinden karınıza kar kattınız. Bizde çalışanlar olarak bu hakkımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Promosyon ücretlerinin güncellenmemesi durumunda üyelerimizle farklı eylemler gerçekleştireceğiz.

HABERİNİZ OLSUN

Gerekirse maaş günü yatan ücretlerimizi başka bankalara aktaracağız, otomatik ödemelerimizi, EFT ve havale işlemlerimizi başka bankalardan yapacağız, kredi kartlarımızı ve hatta kredilerimizi de iptal edeceğimizden şüpheniz olmasın.

Unutulmamalıdır ki promosyon ücretlerinde emeğimiz vardır, alın terimiz vardır, hakkımız vardır Bu hakkın gasp edilmesine göz yummayacağımız bilinmelidir.

Ne eksik ne fazla tek beklentimiz hakkımız olanı almaktır.

DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZ VE BASIN MENSUPLARI

Sizlere dile getirmek istediğimiz bir diğer konuda sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesidir. 4 Haziran 2011 yılında Başbakanlık tarafından yapılan aynı konu ile ilgili kanuni düzenlemede dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Başkanlığı’na gönderdiği yazıda ifade ettiği gerekçeye uygun şekilde, “… görev, yetki ve sorumlulukları aynı veya benzer olan ve aynı unvanı taşımakla birlikte farklı statülerde istihdam edilmiş” olan 4/B’lilerin kadroya geçirilmesini talep ediyorlar.” Dedi

“2011 yılında 232.000 (68 bini öğretmen idi) 4/B’li sözleşmeli meslektaşımız kadroya geçirilmişti.

Yapılan kanuni düzenlemenin gerekçesinde ise Başbakanlık makamı aynen şunları söylüyordu: “Kamu hizmetlerinin daha etkili, verimli ve hızlı şekilde yürütülmesini sağlamak ve çalışmalarda etkinliği artırmak amacıyla; … 657 sayılı kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrası ile 4924 sayılı kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışmakta olan personelin memur kadrolarına atanmalarına imkan sağlanmaktadır.”

İşte bugün de sözleşmeli meslektaşlarımız farklı bir şey istemiyor: 4 Haziran 2011 tarihinde dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Başkanlığı’na gönderdiği yazıda ifade ettiği gerekçeye uygun şekilde, “… görev, yetki ve sorumlulukları aynı veya benzer olan ve aynı unvanı taşımakla birlikte farklı statülerde istihdam edilmiş” olan 4/B’lilerin kadroya geçirilmesini talep ediyorlar. Yani; çok şey istemiyoruz; 2011’de yapılanın tekrarını bekliyoruz!”

DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZ;

Bir diğer önemli konu Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Basamakları sınavıdır.

Türk Eğitim-Sen konu ile ilgili olarak 2005 yılından bugüne kadar duruşumuz da milim değişim olmamış  o zamanda “ SINAVSIZ BİR ŞEKİLDE 10 YILINI DOLDURAN Öğretmenlerimize Uzman Öğretmen, 20 Yılını Dolduran Öğretmenlerimize Başöğretmen” unvanı verilmesini dile getiriyorduk şimdi de.

O zaman da yönetmelikteki adaletsizlikler için yargıya başvurmuştuk şimdi de.   

Türk Eğitim Sen 3 Şubat 2022'de kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun uygulanmasına yönelik aday öğretmenlik ve kariyer basamakları yönetmeliğinin iptali için 25.05.2022 tarihinde aşağıdaki gerekçelerle Danıştay'a başvurdu; Sınavın iptali,  Ücretli öğretmenlikte geçen süre, Kademe durdurma cezası alan öğretmenin uzmanlığa ve başöğretmenliği müracaat edememesi, Başöğretmenliği hak edenlerin 10 yıl uzman öğretmenlikte beklemesi, Meslek gelişim tablosu, Seminer çalışmasının yaz tatilinde yapılması. Maddeleri için yargıya başvurmuştur. Kıymetli eğitim çalışanları; Öğretmenlik, sadece “BİLME” değil, “BİLDİĞİNİ AKTARMA” mesleğidir. Kendi alanında ihtisas yapmış, yıllarını mesleğine ve öğrencilere adamış öğretmenlerin sınava tabi tutmanın izah edilebilir tarafı yoktur. Uzman öğretmenliği, kamudaki KARİYER UZMANLIĞI ile eşdeğer görmek ve mukayese etmek doğru değildir. Çünkü Kamunun diğer alanlarındaki kariyer uzmanlığında kişinin yaptığı işin niteliği değişmektedir ve yeni pozisyon yeni bir kadrodur. Örneğin; tıp fakültesinden mezun olursunuz, pratisyen hekim olarak atanırsınız, tıpta uzmanlık sınavına girersiniz ve başarılı olursanız belli alanda ihtisas yapar ve o alanın uzman doktoru olursunuz. O alanda uzman doktor olabilmeniz için belirli yetkinlik ve yeterlilikleri taşımanız gerekir. Nitekim sınav da bu yeterlilikleri ölçmek için yapılır. Uzman doktor olduğunuzda da yaptığınız işin niteliği değişir Ancak MEB’de uzman olmayan öğretmenle uzman öğretmenin ya da başöğretmenin yaptığı işin niteliği aynıdır. Uzman öğretmenlik ya da başöğretmenlik için ilave yeterlilikler aranmıyor. Ve ayrıca uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yeni bir kadro değildir. Türk Eğitim Sen olarak en başından beri tavrımız ve duruşumuz nettir. SINAVSIZ hiç bir şart olmadan 10 yılını dolduran öğretmenlerimiz Uzman Öğretmen, 20 yılını dolduran öğretmenlerimiz de Başöğretmenlik hakkı verilmelidir. 3 Şubat 2022 tarihinde kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu ve içeriğinde bulunan Kariyer basamakları düzenlemesi için 1 Ekim’de açılacak olan yüce meclisimizde ilk ele alınan yasa düzenlemesi olacağına ve gerekli düzenlemelerin yapılacağına inanıyoruz.

GÜÇLÜ ÖĞRETMEN GÜÇLÜ TÜRKİYE

Bir diğer sorun da 1325 tl olarak belirlenen eğitime hazırlık ödeneğidir. Gelişen ekonomik koşullar karşısında artık çok komik bir rakam olduğu aşikârdır. Yıllık enflasyonun %80,21 olduğu bir dönemde bu rakamlar kabul edilemez. Bu ödenek bir maaş tutarında ve ayrım yapılmaksızın tüm eğitim çalışanlarına ödenmelidir. Belirtmek isterim ki Türk Eğitim-Sen’in yeri eğitim çalışanın yanıdır. Türk Eğitim-Sen Eğitim çalışanlarının problemlerini çözmek gayesindedir. Bizlere sosyal medya sendikacılığı yapıyor diyenler, ne hikmetse sosyal medyadan eğitim çalışanlarını yönlendirmeye çalışıyor. Tabi bunu yapmaya çalışırlarken de yalana dolana başvurmaktan, sahte hesap ve isimlerle kıymetli eğitim çalışanlarını kandırmaktan da utanmıyorlar. Öğretmenlerimize bu kişilere karşı uyanık olmalarını tavsiye ediyoruz. Bizler biliyoruz ki Türk Eğitim-Sen tekrar yetkiye yürüyor, tüm sendikalar birleşmiş bizim üzerimize oynuyor. Evelallah sizlerin desteğiyle bizim gücümüz hepsine yeter ve yine inanıyoruz ki sizlerin desteğiyle tekrar yetkili sendika olacağız.

Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız son olarak yüksek sesle belirtmek isterim ki;

Eğitim çalışanları biliyor ki çözümün tek adresi Türk Eğitim-Sen eğitim çalışanları biliyor ki, çözerse türk eğitim-sen çözer Türk Eğitim Sen Milli değerlerle yoğrulmuş kutsal hak mücadelesinin sendikal mevziisidir. Atatürk, bayrak ve vatana sadakati ile bağımsız, ilkeli ve kararlı sendikal mücadelenin yegâne adresidir. Türbine oynayan, asıl gayesi günü kurtarmak olan, eğitim çalışanlarından aldıkları yetkiyi yandaşlarına makam mevki için kullanmaktan gayrı hiçbir vasfı olmayan basiretsizlere inat eğitim çalışanlarının tek umudu Türk Eğitim Sen’dir. Tarihin sayfalarını açın dünden bugüne bir araştırma yapın tek gayeleri Türk Eğitim Sen’e saldırı olmuştur neden! Elbette Kuvayi Milliye ruhunu taşıyor olmamızdan.

peki Sonuç alabilmişler midir tabi ki hayır  Bilakis hepsinin sonu tarihin karanlık çöplüğü olmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx

  • Yorumlar 6
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.