• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Tinder’i Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Okunma Sayısı: 2062
Tinder’i Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Yeni sevgiliniz bir kaydırma uzağınızda sizi bekliyor. Arkadaşlık uygulamalarının en popüler ve güvenilirlerinden Tinder çoğumuzun hayatına tekrardan heyecan ve renk getirdi.

Tinder’i Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yeni sevgiliniz bir kaydırma uzağınızda sizi bekliyor. Arkadaşlık uygulamalarının en popüler ve güvenilirlerinden Tinder çoğumuzun hayatına tekrardan heyecan ve renk getirdi. Üniversitedeki arkadaşlarımın çoğunun bu uygulamayla başlamış harika ilişkileri var. Tahmin edebileceğiniz gibi onlar Tinder’i artık kullanmıyorlar; ama henüz hala benim gibi aradığını bulamamış daha pek çok kişi olduğundan eminim.

Tüm bunlara rağmen siz de bir sonraki kaydırmanızın sizi gerçek aşkınız yerine bir sapığa çıkarabileceğinden endişeleniyorsanız doğru yerdesiniz. Tinder’i kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırırken bulduğum bilgileri bu yazımda sizlere de aktarmak istiyorum. Böylece buluşmanızın mutlu bir ilişki yerine felaketle sonuçlanmamasını birlikte sağlayabiliriz.

Sahte Profillere ve Yalanlara Pabuç Bırakmayın

Dürüst olmak gerek, hepimiz hiç değilse başkalarına kilomuz ya da yaşımız hakkında yalan söylemişizdir. Böyle beyaz yalanların kimseye bir zararı yok, hatta insanları kandırmak bile olarak değerlendirilemez; ama karşılaşacağınız kişilerin hepsi bu kadar masum olmayacak.

İşinizi sağlama almak için konuştuğunuz kişilerin gerçekten profillerindeki kişi olduğunu kontrol etmelisiniz. Bunun için ilk etapta karşınızdaki kişinin adına, e-posta adresine ve telefon numarasına ihtiyacınız var.

Adı ve e-postasıyla sosyal medya profilini bularak nasıl biri olduğunu daha net görebilirsiniz. Sahte hesap açma ihtimaline karşı hesabın arkadaş sayısını ve resimlerle paylaşımlarını kontrol edin. Sahte hesapların arkadaş sayısı genellikle çok az olur, aileyle ve arkadaşlarla çekilmiş fotoğraflar da sık paylaşılmaz.

İşinizi tam anlamıyla sağlama almak ve yalan söylemediklerinden emin olmak istiyorsanız iPhone ya da Android telefon takip programı kullanmanızı önerdiğimi de eklemeden geçmeyeyim.

Tereddüt Ederseniz Engelleyin

Eşleştiğiniz kişiyle sohbeti ilerlettikçe içinize bir şüphe düşmeye başladıysa boşa vakit kaybetmeyin. Sağduyunuz bu gibi durumlarda hayat kurtaracak kadar faydalı olabiliyor. O yüzden gözle görülebilir bir sorun olmasa bile iç sesinize kulak vermelisiniz. Hem Tinder’de karşınıza daha pek çok olasılık çıkacak.

Buluşmak İçin Çok Beklemeyin

Daha eşleşir eşleşmez dışarıda görüşmek için randevulaşın demiyorum; ama öyle çok fazla da beklemeyin. İnsanlar sanal ortamda yalan söylemek ve kendilerini farklı tanıtmak konusunda daha rahat hissediyor. İyi bir eşleşme olduğunu düşündüğünüz kişilerle sohbetiniz derinleşmeden buluşmak yalanlarla vakit kaybetmekten daha iyi.

Buluşma Yeri ve Saatini İyi Seçin

Romantik buluşmaların akşam yapılması neredeyse genel bir kural. İş henüz tanımadığınız biriyle buluşmaya geldiğinde havanın karanlık olduğu saatleri tercih etmek riskli olur. Bunun yerine gündüz saatlerinde buluşmayı tercih etmelisiniz. İlerleyen zamanlarda, birbirinizi iyice tanıdığınızda akşamları istediğiniz kadar buluşabilirsiniz.

Özellikle ilk tanışmada bildiğiniz, birçok insanın ve mümkünse güvenlik kamerasının olduğu bir yer belirleyin. Kendi evinde ya da tenha sayılabilecek yerlerde buluşmayı teklif ederse kesinlikle kabul etmeyin. Yorganın altında, elinizde kahveyle dizi izlemek için de ileride yeterince vaktiniz olacak. İşler umduğunuz gibi gitmezse etraftaki insanlar ve kameralar sizi güvende tutacaktır.

Adresinizi Söylemeyin

Ne mesajlaşırken ne de ilk buluşmalarınızda evinizin adresini söylemeyin. Aynı şekilde sizi evden almayı ya da buluşmadan sonra evinize kadar bırakmayı teklif ederse kabul etmeyin.

Yeni tanıştığınız birinin arabasına binmemenizi de şiddetle tavsiye ediyorum. Arabaya bindiğinizde eliniz kolunuz bağlanmış oluyor. Arabayı kullanan kişi kolayca kapıyı kilitleyebilir, nereye gitmek isterse arabayı oraya sürebilir. Beyaz atlı prensiniz sizi arabayla gezdirmek, arabayla evden alıp bırakmak için beklemesi gerekecek.

Elbette sizi eve bırakma teklifini reddedebilmeniz için toplu taşımaya ya da taksiye binebileceğiniz bir yerde buluşmanız gerek. Kendi arabanız varsa daha iyi; ama aynı şekilde karşı tarafı arabayla bir yere bırakmayı teklif etmeyin. Yanlış anlaşılabilirsiniz.

Adresiniz dışında kendiniz hakkında gerekenden fazla bilgi vermemeniz gerektiğini hatırlatayım. Hele sırlarınızı paylaşmayı bile düşünmeyin. Bırakın zamanla, kendiliğinden sizi tanısın. Tanıyacak kadar yanınızda kalmayacaksa en baştan her şeyinizi paylaşmanız zaten büyük hata olur.

Yediğiniz ve İçtiğinize Dikkat Edin

İlk kural, kesinlikle sarhoş olmayın. İkinci kuralsa yediğiniz ve içtiğiniz şeylere mukayyet olun.

Alkol alacaksanız bu ilk buluşmanın gerginliğini atacak kadar olmalı. Alkol düzgün düşünmenizi, dolayısıyla doğru karar almayı engelleyeceği için yeni tanıştığınız birinin yanında ucunu kaçırmanız hoş olmayacaktır.

Kulağınıza belki biraz paranoyakça gelecek olsa da teklif edilen şeyleri yemeyin ve içmeyin. Hatta aldığınız içkiyi gözünüzün önünden bile ayırmayın. İçine bir şey karıştırılırsa bunu çok geç olana kadar anlayamazsınız. Ortadan kaybolan ya da tecavüze uğrayan insanların sayısı çok fazla. Önleminizi alın.

Buluşmanız Hakkında Arkadaşlarınıza Bilgi Verin

Tinder üzerinden eşleştiğiniz biriyle buluşurken arkadaşlarınıza, hatta mümkünse ailenize nerede buluştuğunuzu ve ne zaman dönmeyi planladığınızı söylemelisiniz. Dediğiniz saatte dönemezseniz, umarım olmaz ama başınıza bir iş gelirse, bundan hemen haberleri olabilir ve sizi nerede arayacaklarını bilirler.

Buluşacağınız kişinin profilini arkadaşlarınıza göstermenizi de öneririm. Anın heyecanıyla size ideal bir sevgili gibi görünen kişiye uzaktan bakılmasında fayda var. Prensinizin kurbağa olmadığını arkadaşlarınız da onaylasın.

Buluşma sırasında başka bir yere gitmeye karar verirseniz bunu yine arkadaşlarınıza, ailenize haber verin. Kısa mesaj bile iş görür. Randevunuzu bölüp meraklı soruları cevaplamayla uğraşmanıza gerek yok.

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.