• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Teleset Mobilya Akhisarspor, tarih yazmaya hazırlanıyor

Okunma Sayısı: 2673
Teleset Mobilya Akhisarspor, tarih yazmaya hazırlanıyor
56. Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe bu akşam 20.30 Diyarbakır'da karşılaşacak.

Teleset Mobilya Akhisarspor, tarih yazmaya hazırlanıyor
Akhisar Haber Ajansı - AHA

56. Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe bu akşam 20.30 Diyarbakır'da karşılaşacak. Bu karşılaşmanın naklen yayını ise ATV kanalından verileceği bildirildi. Öte yandan Akhisar Belediye Başkanlığının yaptığı organizasyon ile Yeni Belediye Hizmet Binası önündeki dev ekrandan maç canlı olarak yayınlanacağı bildirildi.

Karşılaşmayı UEFA’nın en üst seviyesi olan Elit Kategorisinde bulunan Cüneyt Çakır yönetirken yardımcıları ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun, dördüncü hakem olarak ise Barış Şimşek görev yapacak.

Kupanın iki finalisti bugüne kadar tamamı ligde olmak üzere 12 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların altısını Fenerbahçe, beşini Teleset Mobilya Akhisarspor kazanırken bir müsabaka da berabere bitti. Fenerbahçe’nin 23 golüne Teleset Mobilya Akhisarspor 16 golle karşılık verdi. 4 Mart’taki son maçta ise Akhisarspor, Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-0 mağlup etmişti.

Tarihinde ilk defa Türkiye Kupası’nda final oynayacak olan Teleset Mobilya Akhisarspor’un 24 Erzincanspor, Ankara Demirspor, Boluspor ve Kayserispor’u eleyerek yarı finale gelmesi normaldi ama evinde 2-1 yenildiği Galatasaray’ı İstanbul’da 2-0 mağlup ederek finale yükselmesi sezonun sürprizi olarak kayıtlara geçti. Akhisarspor finale gelene kadar oynadığı 9 maçtan beş galibiyet, iki beraberlik ve iki yenildi ile ayrıldı. Bu maçlarda Yevgen Seleznov 4, İoan Hora 4, Muğdat Çelik 3, Eray Ataseven 2, Helder Barbossa 1, Olcan Adın 1, Soner Aydoğdu 1 ve Alperen Babacan 1 gol kaydetti.

Bugüne Kadar 55 kez oynandı

Türkiye Kupası bugüne kadar 55 kez oynandı. Galatasaray 17 kupayla ilk sırayı aldı. Sarı-kırmızılı takımı 9 zaferle Beşiktaş izledi. Trabzonspor’un 8, Fenerbahçe’nin 6 Türkiye Kupası bulunuyor. Anadolu takımları da 2’şer kez Ankaragücü, Gençlerbirliği, Göztepe, Altay ve Kocaelisporla, 1’er kez de Bursaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor, Kayserispor ve Konyaspor ile kupanın sahibi oldu. Ziraat Türkiye Kupası geçen seneki müsabakayı finalde Başakşehir’i penaltılarda yenen Konyaspor aldı.

Teleset Mobilya Akhisarspor Finali kazanırsa Futbol Federasyonu ile sponsorlardan gelecek dev ödülün sahibi olacak, seneye UEFA Avrupa Ligi'ne direkt grup aşamasından katılıp kasasını dolduracak ve kupayı kaldırma başarısı gösteren 15'inci takım olacak.

Kupa maçı önce Teleset Mobilya Akhisarspor’da 4 sarı kart cezalısı Yevgen Seleznov ile kırmızı kart cezalısı Milan Lukaç ile sakatlığı süren Eray Ataseven maç kadrosunda yer alamıyor.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Akhisar taraftarına 7 bin 422 ve Fenerbahçe taraftarına 15 bin 108 adet yer ayrıldığı final maçının biletlerinin 40 ila 80 liradan satışa sunulduğu belirtildi. Açıklamada Fenerbahçe taraftarları için biletlerin "www.passo.com.tr" sitesinden sadece Fenerbahçe logolu Passolig kart sahiplerine yapılacağı ifade edildi. Fenerbahçe Passolig kart sahiplerinin Diyarbakır'da Forum AVM ve Megacenter'dan da bilet satın alabileceği kaydedildi.

Teleset Mobilya Akhisarspor tribününe ait biletlerin ise Akhisarspor Kulübünün ve İl Spor Güvenlik Kurulunun kararı gereğince sadece Spor Toto Akhisar Stadı'nda yer alan Passolig gişelerinden satılacağı aktarıldı. Biletleri sadece Teleset Mobilya Akhisarspor logolu Passolig kart sahibi olan taraftarların alabileceği açıklandı.

teleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyor.jpg

teleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(1).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(2).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(3).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(4).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(5).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(6).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(7).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(8).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(9).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(10).jpg

teleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(11).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(12).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(13).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(14).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(15).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(16).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(17).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(18).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(19).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(20).jpg

teleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(21).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(22).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(23).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(24).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(25).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(26).jpgteleset-mobilya-akhisarspor,-tarih-yazmaya-hazirlaniyorr-(27).jpg
Yukarıdaki görseller TFF'ye ait Tam Saha Dergisinin MAyıs 2018 tarihli 162'inci sayısına aittir.

  • Yorumlar 3
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.