• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Teleset Mobilya Akhisarspor, Göztepe Maçı Ardından

Okunma Sayısı: 3963
Teleset Mobilya Akhisarspor, Göztepe Maçı Ardından
Spor Toto Süper Lig’i 30’uncu haftasında Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunda yapılan karşılaşmada Teleset Mobilya Akhisarspor ile Göztepe karşılıklı attığı goller ile 1-1 berabere kaldı ve her iki takımda 1’er puan aldı.

Teleset Mobilya Akhisarspor, Göztepe Maçı Ardından
Akhisar Haber Ajansı - AHA

Spor Toto Süper Lig’i 30’uncu haftasında Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunda yapılan karşılaşmada Teleset Mobilya Akhisarspor ile Göztepe karşılıklı attığı goller ile 1-1 berabere kaldı ve her iki takımda 1’er puan aldı.

Maçında ardından her iki takım teknik direktörü de karşılaşmayı değerlendirirken sıcak havadan yakındı.

Çarşamba günü yaptıkları kupa maçı yorgunluğu ve sıcak havanın da etkisiyle bazı oyuncuların performansının üstüne çıkamadığını işaret eden T.M. Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, “Maç öncesi ilk hedefimiz kendi sahamızda kazanmaktı. Bize yaklaşan alttan özellikle tabiki puanların yükselmesi kendi sahamızdaki maçı daha anlamlı kılmıştı. Kazanıp daha rahat bir nefes almak istiyorduk. Maça da öyle başladık, golle başladık. Erken bir penaltı golü yedik, rakibimiz beraberliği yakaladı. Yani 1-0 giden oyun bize çok daha belki bu anlamda ikinci golü de getirebilirdi ama erken yaptığımız bir hatadan dolayı penaltı golü yedik. Daha sonra bizim kaçırdığımız penaltı var, bunu tabiki atabilsek öne de geçebilsek oyunun seyri bizim açımıza değişecek hem güven anlamında. Çünkü ne olursa olsun üzerimizde bir baskı var, bu tür maçlarda daha baskılı oluyor. Hava sıcaklığının yüksek olduğu, güneşin altında oynamak yani 4 gün önce maç oynamış bir takımın bu performansı zaman zaman yakalaması anlamında zorluklar yaşayabiliyor biliyorsunuz. Biz de maçın devamında bunu daha çok yaşadık ama öne geçebilseydik daha iyi bir oyun bizi bekleyecekti. Yine üretmeye çalıştık, zaman zaman biz, zaman zaman Göztepe takımı tehlikeli ataklar geliştirdi. İki takım da maçı kazanabilirdi, baktığımızda iki takımda ikinci devre gole yaklaştı. Özellikle hücum anlamında çok başarılı değildik. Muğdat’ın dışında fazla hücuma destek verebilecek, üretebilecek oyuncumuz yoktu. Bu da bizi özellikle iç saha maçında zorladı ve dediğim gibi Çarşamba gününün yorgunluğu bugün sıcakla birleşince bazı oyuncularımız çok fazla performanslarının üzerine çıkamadı. Bundan sonraki haftalar bizim için çok daha önem kazandı. 4 tane daha maçımız var, en kısa zamanda kazanıp yine aynı şekilde dediğim gibi rahat nefes almak istiyoruz. Bu hafta bizim için daha geniş çalışma şansı olacak tabiki, kupa oynadığınız zaman hem yorgunluk oluyor hem de çalışma ortamını kaybediyorsunuz. İnşallah bu hafta daha iyi olacağız” dedi.

Skordan memnun olduğunu ifade eden Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, “Oyun güzel başladı, fakat biz gol yedik. Biz kornerden gol atabilecekken dönen topta duran toptan gol yedik. Sonra bir penaltı pozisyonu oldu bu arada Milos ve Barbossa’ya çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. Sakatlık geçirdiler ve çok büyük bir travma geçirdiler. Milos’un içinde bulunduğu durum başının dönmesi bizim oyuncu değişikliklerimizi de etkilerdi. Biraz beklemek zorunda kaldık. İkinci yarı ise oyun dengeliydi, oyunda geçişler çok fazla oldu çünkü Akhisar’ın en önemli özelliğiydi. Bunları hem durdurup hem kendi pozisyonumuzu yaratmak için biraz daha üretken olmak istedik. Selçuk tercihi de bundandı, Andrea ve Poko’yu önde kullanmak isteyip ofansif anlamda daha güçlü hale gelmek istedik onların desteği ile. Çünkü top taşıyabilen hem sprint sayımızı yükseltmek istedik. Nitekim bugün 3’er kilometrenin üzerinde iki takımda bu havaya ve su molalarına rağmen tempo çok yavaş 50 dakikaya yakın top oyunda kaldı. İki takımda lig ortalamasının üzerinde sprint mesafelerine ulaştı. Çünkü çok istediler maçı. Sonuç 1-1, Akhisar’ı haf içinden dolayı tebrik ediyorum. Okan hoca ve ekibini tebrik ediyorum. Çok iyi bir iş başardılar, Ligde tabiki bulundukları pozisyonun bugün ki futbol enerjisine katkısı çok büyüktü, çok kazanmak istediler. Biz o anlamda disiplinli bir takım oluşumuzu bugün de gösterdik. Ligdeki bulunduğumuz konumun rahatlığı daha rahatlığı daha rahat oynamamızı sağlıyor. Fakat deplasmanda kazanamamak bu tür rakiplerle zor karşılaşmalar ve ikinci yarıdaki fikstür biraz daha bugün kazanma isteğimizi yukarı taşıdı. Fakat 1-1’den dolayı mutluyuz. Tabiki oyuncu değişiklikleri, biraz oyun yaratıcılığımızı ofansif anlamda bazı hamlelerimizi sıkıntılı yaşatabiliyor. Ama oyuncularımızın bugüne kadar vermiş olduğu bugün ki mücadelelerinden de her zaman memnun olduk. Göztepe söylediğim gibi bugün gelen bu taraftarlarla inanılmaz bir sinerji oluşturdu. Kalan 4 haftada da bunu sürdürerek ligi iyi bir seviyede bitirmek istiyoruz” dedi.

(BG-HŞ-KM)

kmo_3602.jpgkmo_3605-001.jpgkmo_3610.jpgkmo_3612.jpg

  • Yorumlar 4
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.