• BIST 9732.98
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Manisa 29 °C
  • İzmir 28 °C
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Teknik Direktör Kafkas; ilk devreyi ve kampı değerlendirdi

Okunma Sayısı: 4636
Teknik Direktör Kafkas; ilk devreyi ve kampı değerlendirdi
Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor, bu sezon 3.hafta takımın başına getirilen Teknik Direktör Tolunay Kafkas ilk devreyi ve Antalya kamp dönemini değerlendirdi.

Teknik Direktör Kafkas; ilk devreyi ve kampı değerlendirdi
Haber Merkezi

Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor, bu sezon 3.hafta takımın başına getirilen Teknik Direktör Tolunay Kafkas ilk devreyi ve Antalya kamp dönemini değerlendirdi.

Yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Tolunay Kafkas; 4 oyuncu transfer ederek eksik bölgeleri tamamladıklarını ifade etti.

Antalya kampını son günü yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Kafkas; “Her teknik adamda olduğu gibi oyun yapısı ve felsefesi oturtmamız bir süreç alıyor ve bu süreci biz de yaşadık. Özellikle iki oyuncunun aramızdan ayrılması ile takım bir ivme kazandı. Bir çok parametrelerde de öne geçmeye başladık. Sonraki 6 ila 7 haftada çok ciddi bir çıkışımız var ve zaten bunu da puanımıza yansıtabildik. Eksik olan bölgelerimize 4 oyuncuyu transfer ettik. Geleceğe daha umutla bakıyoruz. Oyun anlayışımız her geçen gün gelişiyor, oyuncu gelişiyor. Benim en önemli özelliklerden bir tanesi sınırları zorlamak, oyuncu da sınırları zorlayacak ve teknik adam da sınırları zorlayacak. Bu bağlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik, özellikle son Göztepe ile bir hazırlık maçı yaptık o da lig havasında bir maç oldu ve iyi bir maç oldu.

HEYECANLI BİR LİG BİZİ BEKLİYOR

Çok zor bir ligdeyiz bu köprünün altından çok daha sular geçeceğe benziyor bu ligin altındaki takımlar hem iyi takımlardı, bazı şansızlıklar oldu ciddi takviyeler yaptılar. Hem yukarıda hem aşağıda oldukça çekişmeli mücadeleli ve heyecanlı bir lig bizi bekliyor.

Bir çok teknik adamın üzerinde durduğu önemli noktalar var, futbolda geçişler olmazsa olmaz, bütün ilkelerimizi prensiplerimizi bunun üzerine kuruyoruz. İstatistiklere baktığımız zaman, her maç ortalamasına net 3 tane pozisyona giren bir Akhisar Belediyespor var. Fakat bunları değerlendirme konusunda sıkıntı çekiyoruz, Pozisyona girmek tabiki önemli ama bunu o filelerle buluşmak bundan daha önemlisi.

KAMP DÖNEMİNDE DURAN TOPLARI ÇALIŞTIK

Ciddi oyuncularımız var, biraz kenar oyuncularının sıkıntısını yaşadık. İstediğimiz ölçekte kenar oyuncuları çok katkı sağlamadı bize, Larsson ve Olcan’ın bize çok fayda sağlayacağını düşünüyorum. Elimizde de oyuna daha sonra bitirecek olan takımda silahlarımız var. Çok Rodallega’ya endeksli bir takımdık, son maçlarda diğer oyuncuların da gol atmaya başladı, işe bunun yanında Ricardo Vaz Te bize çok büyük katkılar sağladı. Devre arası kamp çalışmalarında duran topları çalıştık. Bunlar önemli stoperlerimizin de gol atmasını istiyoruz, orta saha oyuncularımı da teşvik ediyorum şut atmasını uzaktan gol yapmasını bir sürü kombinasyonlar içerisinde hücum kombinasyonu içerisinde bu takımı daha ileriye taşımaya çalışıyoruz.

Ligde 17 gol yedik ama 8 maçta ise hiç gol yemedik, 8 gol de talihsiz Fenerbahçe ve Başakşehir maçları yaşadık. Başakşehir maçında 5 gol yememiz bizim için iyi oldu, yani başkan birşeyleri görmemiz hakkında iyi oldu daha sonra bahsettiğim 2 oyuncu ile yollarımızı ayırdıktan sonra takım daha iyi yerlere geldi. Bazen bu tip şeyler aleyhte gibi görünen şeyleri lehte çevirmeyi bilmek lazım.

SORUNLU ADAMLA ÇALIŞMAM

12 yıldır teknik direktörlük işinin içerisindeyim, sorunlu bir adamla çalışmam ben. Ne olursa olsun benim en önemli özelliklerimden bir tanesi de bu. Bazı teknik adamlar bazı oyuncularla çok iyi diyaloglar kurarlar ve inanır kimisi ile de o iletişimi maalesef siz isteseniz de kuramıyorsunuz. Yani en önemli şey sahadaki antrenmanda iletişim çok önemli, çünkü bunu oynayan oyuncudur. Bizler belirleyici değil tamamlayıcıyız. İyi bir tamamlayıcı olmak lazım” dedi.

NEDEN OLCAN ADIN TRANSFER EDİLDİ

Olcan Adın transferini yorumlayan Teknik Direktör Kafkas; “Olcan Adın ile birlikte beraber Trabzon ve Gaziantep’te çalıştık, benim için öncelik oyuncu kişiliğidir. Bu anlamda benim özel ilişki kurduğum oyunculardan bir tanesidir, tıpkı Rodallega ve buna benzer oyuncu gibi. Onun için bizi tercih etmesi beni son derece mutlu etti. Çok katkı sağlayacağına inanıyorum, hazır bir vaziyete getirdim 1 buçuk aydır bizimle beraber. Takımına sahip çıkan ve futbol oynamayı düşünen artık lider, ağabeylik yapabilecek gerçekten bu bizim için çok önemliydi. Onun için transfer ettik o da bizi seçtiği için ben ona bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.