• BIST 8486.96
  • Altın 1614.43
  • Dolar 27.4463
  • Euro 28.8749
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Has Evrensel Özel Güvenlikte Kayıtlar Devam Ediyor
  • Tercihen Erkek Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • English Time Akhisar'da
  • Erkek Özel Güvenlik personeli aranıyor
  • Haydi, Akhisar, Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne katılın
  • Depo ve Sevkiyat elemanı aranıyor
  • Plasiyer Aranıyor
  • Sosyal medya hesaplarımız
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Sosyal Yardımlaşma Vakfından 336 bin YTL' lik Yardım Yapıldı!

Okunma Sayısı: 2288
Sosyal Yardımlaşma Vakfından 336 bin YTL lik Yardım Yapıldı!
Akhisar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından öğretim yılının başlaması nedeniyle 160 bin YTL eğitim yardımı, Ramazan nedeniyle de 176 bin YTL gıda yardımı olmak üzere toplam 336 bin YTL yardım gerçekleştirildiği bildirildi

Sosyal Yardımlaşma Vakfından 336 bin YTL' lik Yardım Yapıldı!
Akhisar (Kenan MOLLA)

Akhisar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından öğretim yılının başlaması nedeniyle 160 bin YTL eğitim yardımı, Ramazan nedeniyle de 176 bin YTL gıda yardımı olmak üzere toplam 336 bin YTL yardım gerçekleştirildiği bildirildi.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek "Akhisar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından öğretim yılının başlaması nedeniyle 160 bin YTL eğitim yardımı, Ramazan nedeniyle de 176 bin YTL gıda yardımı olmak üzere toplam 336 bin YTL yardım gerçekleştirilmiştir. İlçe merkezi, belde ve köylerde bulunan 88 ilköğretim okulu ile 11 lise ve dengi okulda öğrenim gören 2 bin 435 öğrenciye toplam 160 bin YTL eğitim yardımı yapılmıştır. Bu çerçevede ilköğretim öğrencilerine 60' ar YTL, lise ve dengi okul öğrencilerine 80' er YTL nakit eğitim yardımı verilmiştir. Okul idareleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilerin velileri, ilçe merkezi ile yakın belde ve köylerde vakfa gelerek yardımlarını almışlar, uzak birimlerdeki öğrenci velilerine ise vakıf görevlileri gönderilerek yardımların dağıtımı sağlanmıştır. Yardımın gerçekleştirilmesinde öğrencilerin ve velilerin rencide olmaması için özel gayret gösterilmiş ve ilçemizdeki ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören yaklaşık 27 bin öğrenciden yüzde 9' unun öğretim yılı başlangıcından ihtiyaçları giderilerek Vakfın amacı olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Ayrıca Ramazan ayı münasebetiyle ilçemizde bulunan 2 bin 200 ihtiyaç sahibi aileye 176 bin YTL gıda yardımında bulunulmuştur. Vakıf görevlileri tarafından daha önceden mahallinde yapılan incelemeler sonucu tespit edilerek Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından yardım yapılmasına karar verilen; ilçe merkezi, belde ve köylerde ikamet etmekte olan yardıma muhtaç 2 bin 200 aileye 80' er YTL olmak üzere toplam 176 bin YTL nakit gıda yardımı yapılmıştır. Yardımlar; ilçe merkezinde 14 mahallemizde, her mahalle için tespit edilen gün ve saatte vatandaşlarımızın mahalle muhtarlıklarına çağrılarak vakıf elemanlarınca ödeme yapılması, 9 belde ve 86 köyümüzde ise vakıf görevlilerinin ilgili birime giderek yardımı teslim etmesi şeklinde, izdihama yol açmadan gerçekleştirilmiş olup, ihtiyaç sahipleri de rencide edilmemiştir. Belirlenen tarihte gelemeyen hak sahipleri de yardımlarını vakfa gelerek almışlardır. Böylece ilçemizdeki yaşlı, özürlü, ekonomik açıdan ihtiyaç sahibi 2 bin 200 ailenin Ramazan ayındaki ihtiyaçlarının kısmen karşılanmasına yardımcı olunarak, vakfın amacı olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma gerçekleştirilmeye çalışılmıştır" dedi.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.