• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • Manisa 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Soma Madeni Yeniden Açılacak Mı?

Okunma Sayısı: 3521
Soma Madeni Yeniden Açılacak Mı?
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı'nı işleten Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Işıklar Maden Ocağı'nda işçilerle birlikte iftar yaptı.

Soma Madeni Yeniden Açılacak Mı?
Haber Merkezi

 Manisa Valisi Erdoğan Bektaş 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı'nı işleten Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Işıklar Maden Ocağı'nda işçilerle birlikte iftar yaptı.

 İftar sonrasında konuşan Şirketin Genel Müdürü Haluk Evinç, Eynez Ocağı için söz aldıklarını belirtti.

 Manisa Valisi Erdoğan Bektaş 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı'nı işleten Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Işıklar Maden Ocağı'nda işçilerle birlikte iftar yaptı.İftar sonrasında konuşan Şirketin Genel Müdürü Haluk Evinç Eynez Ocağı için söz aldıklarını belirterek, "Vali Bey'e ve Kaymakam Bey'e teşekkür ediyoruz ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.Yılbaşında tekrar böyle bir program düzenleyeceğiz. Kazanın olduğu ocakta hem çalışacağız hem kömür çıkaracağız. Yemeklerimizi yiyeceğiz. Eynez ocağı için söz aldık. Yılbaşında sayın basın mensubu arkadaşlarımı da oraya davet ediyorum." dedi.

Soma'da Işıklar Maden Ocağı'nı ziyaret eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş madenci kıyafeti giydi, kulikarla 1800 metre yer altına doğru mesafe kat ederek yerin 300 metre altında maden işçileriyle iftar yaptı. Vali Bektaş'a Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Şen, Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Haluk Evinç'te eşlik etti. Maden işçileriyle yer altında kurulan iftar sofrasında buluşan ve sohbet eden Vali Bektaş 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin hayatının kaybettiği Türkiye'nin en büyük maden faciasının üzerinden geçen bir yıl süre sonunda madencilikte çok önemli gelişmeler kat edildiğini kaydetti.

  "BU İYİLEŞME SÜRECİ DEVAM EDECEKTİR"

 Vali Erdoğan Bektaş Soma Madenciliğe ait Işıklar Maden Ocağı'nda madencilerimizle beraber iftarımızı açtık. Allah oruçlarımızı kabul etsin. Burada yerin altında başka bir dünya, hayat var. Burada işçilerimiz, mühendislerimiz görevlilerimiz çalışıyorlar. Kömürü yeryüzüne çıkarıp insanımızın hizmetine sunmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Dışarıdan göründüğü gibi değil, burada zor bir çalışma ortamı var. Soma madencilik diğer ocağında o büyük kazayı bu tecrübeyi yaşamış bir şirket.

Bu tecrübeden bizim çok şeyler öğrenmemiz gerekir. Madencilik şartlarını da ona göre geliştirmemiz gerekir. Bir daha öyle kazalarla karşılaşmamayı garantiye almamız gerekir.Bu işin yüzde yüz garantisi olmaz ama garantiye yakın almamız gerekir. Olabildiği kadar işi güvenlikli yürütmemiz lazım. Geçen yıldan o büyük kazadan bu tarafa Türkiye'de madencilik aynı yerde değil. İşin şekli olumluya doğru epeyce gelişti. Bunu herkes görüyor. Mecliste de bu gelişti, mevzuatta da değişiklikler oldu. İdari ve şirket yapısında da değişiklikler oldu. İşçilerimize yaklaşımda işçilerin çalışma ortamında mesai saatlerinde aylık gelirlerinde yıllık tatillerinde belli düzenlemeler oldu. Bu iyileşme süreci devam edecektir. Ne zamana kadar, bu madenin kömürü buradan olabildiğince az riskle çıkarmayı başarana kadar bu işe devam edeceğiz." dedi.

 "301 MADEN ŞEHİDİNİN ARDINDAN ÇOK ŞEYLER DEĞİŞTİ"

 Maden işçisiFatih Kilit ise "9 yıldan bu yana Soma Kömür İşletmelerinde çalışıyorum. Eskisine göre iş güvenliği ve emniyet olarak çok şeyler değişti. 301 maden şehidinin ardından çok şeyler değişti. Hafta tatillerimiz genel tatillerimiz olsun, amirin işçiye muhabbeti samimiyetolsun bunlar hep değişti. İnsan sağlığı ve iş güvenliği açısından da bir sürü yol alındı. Bizler de çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

 "EYNEZ İÇİN SÖZ ALDIK, YILBAŞINDA ORAYA YEMEĞE DAVET EDİYORUZ"

 Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Haluk Evinç facianın meydana geldiği Eynez Maden Ocağı'nın açılacağına dair söz aldıklarını belirterek, "İş güvenliği ile ilgili olarak arttırılması gereken hayat hattı, akstatik bantlar ile ilgili çalışmalarımız başarıyla sonuçlandı.Bunların siparişlerini vermiştik. Bayramdan sonra bütün bu yeni gelişmeler yaşanacak. İşçi arkadaşların üzerine takılacak çip sistemi siparişleri bağlanmak üzere ve bunları en geç yılbaşına kadar tedarik edeceğiz.Ocağımız yeni maden kanunu ne gerekiyorsa ve hatta daha fazlasını elimizden geleni yapacağız. Genel müdür olarak benim işçi arkadaşlara bir sözüm var. Soma Kömür İşletmeleri çalışanı diye parmağıyla gösterilip ona bir ayrıcalık tanınacak. Ama bunu daha yapamadım. O arkadaşlarımız gösterecekler bu Soma Kömürleri'nde çalışıyor diyecekler. Ve ayrıca parmağıyla gösterecekler ibret olacak.Ama o günlere de geleceğiz inşallah. Vali beye kaymakam beye teşekkür ediyoruz ziyaretlerinden dolayı yılbaşında tekrar müsait olurlarsa çağırıyoruz. Eynez yeraltına çağırıyoruz. Kazanın olduğu ocakta hem çalışacağız hem kömür çıkaracağız. Yemeklerimizi yiyeceğiz. Eynez ocağı için söz aldık. Yılbaşında sayın basın mensubu arkadaşlarımı da oraya davet ediyorum." dedi.

Vali Bektaş ve beraberindekiler iftar sonrası ocakta yaptıkları incelemelerin ardından ziyareti sonlandırdı.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.