• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Manisa 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Serhat Yapıcı: “Başantrenörlük beklediğimden erken geldi”

Okunma Sayısı: 6386
Serhat Yapıcı: “Başantrenörlük beklediğimden erken geldi”
Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Akhisar Belediyespor Başantrenörü Serhat Yapıcı, takımını sezon sonunda play off sıralamasında görmek istiyor.

Serhat Yapıcı: “Başantrenörlük beklediğimden erken geldi”
Haber Merkezi

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Akhisar Belediyespor Başantrenörü Serhat Yapıcı, takımını sezon sonunda play off sıralamasında görmek istiyor. 

Geride kalan sezonun son haftalarında yardımcı antrenörü olduğu Akhisar Belediyespor’un başantrenörlük görevini devralan Serhat Yapıcı, takımın yapısı konusunda bilgiler vermenin yanında kendi kariyeri ile ilgili de içten açıklamalarda bulundu. 

“Tüm Sporcularımız, Önce İyi Karakterli Oyuncular”

-Geçen sezon ile ilgili konuşarak sohbetimize başlamak isterim. Takımı son 6 hafta başantrenör olarak devralmıştınız. Hem o dönem, hem de bu sene kendi istediğiniz oyuncuları alarak başladığınız yeni sezon hakkında neler söylersiniz? 
Serhat Yapıcı: Geçen sene takımda yardımcı antrenör olarak bulunuyordum ve sezon devam ederken takımın neredeyse yarısını değiştirmek durumunda kalmıştık. Normal sezonun son altı haftası takımda başantrenör olarak görev aldığım zaman matematiksel olarak play off şansımız vardı ama yeterli galibiyeti almadığımız için o iş olmadı. Başarısız geçen bir sezondu. Bu sene, sizin de söylediğiniz gibi kendi istediğim kadroyu kurdum ve hemen hemen tüm oyuncuları daha önce beraber çalıştığım isimler arasından seçtim. Transferleri yaparken oyuncuların karakterlerini önem sırasında en öne koyduk. Kulübümüz bu konuya titizlikle yaklaşıyor. Bizim sporcumuz önce iyi karakterli oyuncu olmalı, sonra sistemimize uymalı. İstediğim oyunculardan sadece bir iki ismi alamadım, onlar haricinde arzu ettiğim kadroyu kurduğumu söyleyebilirim. Yabancı oyuncuları seçerken bu ligi bilen ve kişilikleri üzerine referansları sağlam olan sporcular üzerinde durduk. Doğru isimleri seçtiğimizi düşünüyorum. Sezon boyu sahada bize olumlu katkı vereceklerini zaten şimdiden gösterdiler. 

“Savunma Sertliğini Artırmamız Gerekiyor”

-Önce Antalya’da gerçekleşen Federasyon Kupası müsabakaları, ardından ligde geride kalan beş hafta size Akhisar Belediyespor adına sahada nasıl bir takım görüntüsü verdi?

Serhat Yapıcı: Takımımızda geçen sezonun Gediz Üniversitesi’nden üç oyuncu olması gibi, beraber oynamaya alışık birçok sporcu var. Yine de yeni bir sistemin içine girildiği zaman bazı şeylerin oturması için vakte ihtiyaç duyulur. Federasyon Kupası oynanırken henüz hazır hale gelmemiştik, hatta o dönem adına yaz hazırlık dönemimizin son dönemeci oldu diyebiliriz. Grubumuz da çok zordu; bizim de içinde olduğumuz altı takımdan iki tanesi finallere kaldı. İstanbulspor Beylikdüzü’ne yenildik, Acıbadem’i yendik ama üçlü averajdan en aşağı biz düştük, gruptan çıkamadık. O maçları hazırlık dönemimizin bir parçası olarak düşündüğümüzde verimli geçtiğini söylemem yanlış olmaz. Lig maratonuna gelecek olursak, beş haftada iki mağlubiyet bence sıkıntılı bir tablo değil. Kaybettiğimiz iki maçı da değerlendireyim... Petkim Spor maçında rakibin dış atışlarını engelleyemedik; 17 tane üçlük atış isabetleri oldu.  Eskişehir maçında da rakibe 21 hücum ribaundu vermemize rağmen 7 sayıyla yenildik. Büyük resme bakarak ben şu an iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum, sadece hala savunma sertliğini artırmamız gerektiğine inandığımı ekleyebilirim.

“Sevdiğim İşi Yaptığım için Şanslıyım”

-Peki, yardımcı antrenörlükten başantrenörlüğe geçişinizin sizin üzerinizde nasıl etkileri oldu?
Serhat Yapıcı: Bu konuda sözlerime kulübüme teşekkür ederek başlamak istiyorum. Başkanımız Hüseyin Eryüksel ve yönetim kurulumuz bana güvendiler, bu görevin üstesinden geleceğime inandılar. Kulüpte zaten altı senelik bir yardımcı antrenörlük dönemim oldu; beraber belli bir geçmişimiz var. Öbür yandan sevdiğim işi yaptığım için mutlu olduğumu da dile getirmem gerekiyor.  Herkese nasip olmayan bir duygu bu neticede, şanslıyım. Yardımcı antrenörlükten başantrenörlüğe geçişim de beklediğimden erken gerçekleşti, bunun için ayrıca çok memnunum. Başkanımızın bana olan güveni de beni bu yolda çok olumlu etkiledi…

-Merak ettiğim bir konu da takımınızda sizden yaşça büyük oyuncular ile olan diyaloğunuz… 
Serhat Yapıcı: O kadar karakterli ve işini öyle iyi yapan oyuncular ki bahsettiğiniz isimler… Son derece iyi anlaşıyoruz. Bu noktada özellikle iki kaptanımız Reha Öz ve Emre Özpulat’a ayrıca teşekkür etmek isterim. Aklımdaki her şeyi sahaya yansıtmak adına ellerinden geleni yapıyorlar. Antrenmanlarda olsun soyunma odasında olsun benim için çok önemli yerleri var. Saha dışında ağabey kardeş ilişkisi, saha içinde ise antrenör oyuncu ilişkisini sorunsuz kuruyoruz.

“Her Oyuncu Sorumluluğunu Mükemmele Yakın Olarak Yerine Getirmeli” 

-Büyük yatırımlar ile sezona başlayan bazı takımlara karşı daha mütevazı bütçeler ile varlık göstermenin yolu takım kimyasını sağlam kurmak olarak ifade edilebilir mi?
Serhat Yapıcı: Kesinlikle. Çok iyi bir takım kimyası oturtulması, rollerin net olarak belli olması gerekiyor. Her oyuncu kendi sorumluluğunu mükemmele yakın bir şekilde yerine getirecek ki hatalar minimuma insin. Basketbol hatalar oyunudur, hiçbir takım 40 dakikayı yanlışa düşmeden tamamlayamaz. Ancak karşınızdaki gerek çok yüksek bütçeli bir takım olsun, gerek ligden düşmemek için çabalayan bir takım olsun, en az hatayla maçı tamamlamanız gerekiyor. Bu da çok iyi bir takım kimyasının oluşması ile gerçekleşebilir. Başarı başka türlü gelmez. Henüz bazı şeyleri ifade etmek için erken ama ben doğru yolda olduğumuza inanıyorum. 

-Son olarak 2016 – 2017 sezonuna Akhisar Belediyespor adına neler umarak başladığınızı öğrenmek isterim…
Serhat Yapıcı: Bu ligde kadrosunu en erken kuran takımlardan biriyiz ve amacımız play off potasında olmak. Bu takım TBL’de varlık gösterdiği yedi sene boyunca, geçen sezon hariç her yıl play off oynamış bir takımdı. Biz normal sezonu ilk sekiz ekip içinde tamamlamak ve tekrar o sıralamada olmak istiyoruz. Play off müsabakaları vakti gelince de elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtıp olabildiğimiz en üst noktada olacağımıza inanıyoruz.

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Fehmi Özgüler

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.