• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • Manisa 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Sebzeciler odası Ali Şakşak; Marketlerdeki sebze ve meyve reyonları utanç vericiydi

Okunma Sayısı: 10443
Sebzeciler odası Ali Şakşak; Marketlerdeki sebze ve meyve reyonları utanç vericiydi
Akhisar Meyveci, Sebzeci ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası başkanı Ali Şakşak ve yönetim kurulu üyeleri Bülent Fındıklar, Mustafa Güral, Ali Akgün, Şevket Balar, Sami Kuralı, Gürcan Şahinkaya ile Oda binasında basına açıklaması yaptı. Oda başkanı Ali Şakşak

Sebzeciler odası Ali Şakşak; Marketlerdeki sebze ve meyve reyonları utanç vericiydi
Akhisar: (Kenan MOLLA)

            Akhisar Meyveci, Sebzeci ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası başkanı Ali Şakşak ve yönetim kurulu üyeleri Bülent Fındıklar, Mustafa Güral, Ali Akgün, Şevket Balar, Sami Kuralı, Gürcan Şahinkaya ile Oda binasında basına açıklaması yaptı. Oda başkanı Ali Şakşak” Marketlerdeki sebze ve meyve reyonlarını gezdik, görmüş olduğumuz manzara çok utanç vericiydi” dedi. 

            Akhisar Meyveci, Sebzeci ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası başkanı Ali Şakşak’ın okuduğu basın açıklamasının tam metni;

            Akhisar Meyveciler ve Sebzeciler Odası Başkanı Ali Şakşak, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve üyeleri ile beraber marketlerin sebze meyve reyonlarını gezdik. Görmüş olduğumuz manzara çok utanç vericiydi. Meyveler ve sebzeler market reyonlarına koyulmuş üzerine, sağına, soluna güzel aynalar yaptırılmış, parlaklık verici ışıklar konularak sebze ve meyveleri daha güzel görünmesi sağlanmıştır. Bunun üzerine tüketicimizde o meyve ve sebzelerin parlaklığına aldanarak almış olduğu meyve ve sebzeler kendilerinin sağlığını tehdit etmektedir. Ben Meyveciler ve Sebzeciler Odası başkanı olarak tekecinin marketlere gitme sebebini de araştırdım. Kamuoyu yoklaması da yaptım. Marketleri tercih eden halkımız şunları söyledi “Markete gidip kredi kartı kullanıyoruz ve aldığımız ürünleri bir ay sonra ödüyoruz.”Pazar yerlerine geldiğimizde cebimizde para olması gerekiyor. Kartla satış yapan esnafınız çok az sayıda, hatta yok denecek kadar az. Ben bir Oda Başkanı olarak halkımı, tüketicimi anlıyorum ve saygı duyuyorum. Ama benim tüketicimin önce sağlığı ön plana geliyor. Ben diyorum ki kredi kartlarından kurutulun. Türkiye’mizde yaşayan çok sayıda vatandaşımız bankaların vermiş olduğu kredi kartlarının tuzağına düşüp, binlerce aile yıkılıyor, ocaklar sönüyor, intiharlar oluyor. Ben bir Oda Başkanı olarak vatandaşlarımızın kredi kartlarından kurtulmalarını istiyorum. Benim pazarcı esnafımın tezgâhına koymuş olduğu sebze ve meyvelerin kalitesi marketlere göre çok daha kaliteli ve günlüktür. Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri pazarlarımız kurulmaktadır. Bu pazarlarımızı tercih edelim kaliteli ve taze günlük sebze ve meyveleri alalım. Elbette Pazar yerlerimizde satışa sunulan kalitesiz ürünlerde var, kabul ediyorum. O ürünler inanınki bizim kötü, çıkma diye adlandırdığımız sebze ve meyveler marketlerde satılan ürünlerden daha taze ve günlüktür. Biz oda yönetimi olarak Akhisar’da yaşayan tüketicilerimizin Pazar yerlerini tercih etmelerini istiyoruz çünkü pazarcı esnafımız çok zor şartlarda çalışmaktadırlar. Akhisar’ımıza ve Akhisarlı tüketicimize daha iyi bir hizmet verebilmek için Cuma Pazarını Belediyemiz ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu belediyemiz pazarcı esnafımıza ve Akhisarlı halkımıza Kapalı Cuma Pazarını bu yaz faaliyete geçireceğiz. Belediye başkanımız Salih Hızlı’ya da buradan teşekkür ediyoruz.

            Pazaryerlerine alışverişe gelen tüm halkımız Pazaryerindeki Pazarcı Esnafıyla sıkıntıya düştüğünde veya bir sorunla karşı karşıya geldiğinde Çarşamba Pazaryerlerindeki bloklarda bulunan Dilek ve Şikâyet kutularına bildirebilirler. Pazaryerine alış verişe çıkmadan önce internetten Kumluca Sebze ve Meyve fiyatlarını öğrenebilirler. Bu fiyatlar Antalya ili Kumluca ilçesinin üretici fiyatlarıdır bu fiyatlar üzerine nakliye hamaliye komisyoncu Pazarcı Esnafının masrafları binerek çok az bir kar marjıyla Pazaryerlerinde satılmaktadır. Asıl amaç Pazaryerlerini kaldırıp sadece marketlere kalmasını sağlayıp rekabeti ortadan kaldırmak istemesidir ve sonucunda da marketlerin istediği paraya çok fazla kar marjıyla Sebze ve Meyve satmaları istenmektedir. Bu işe alet olan bakkallarda en tehlikeli olanıdırlar. Bizim bildiğimiz Bakkal, bakkal eşyası satar kalkıp bakkalının önüne 3-5 parça Sebze ve Meyve alıp haftalarca dükkân önünde tutulması tehlikelidir. Çarşamba, Cuma, Pazar günleri haricinde Odamıza kayıtlı Manavlarımızda Akhisar halkı için hizmet vermektedirler. Manavda satılan Sebze ve Meyvelerimizde sağlıklı günlük ve tazedirler. Diyoruz ki gelin Akhisar’daki Pazarcı Esnafına destek verelim ve karşılığında taze Sebze ve Meyve tüketelim.











  • Yorumlar 22
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.