• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • Manisa 8 °C
  • İzmir 10 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Şampiyonlar şehri Manisa

Ahmet Ünsal

Şampiyonlar şehri Manisa.. 

Kıymetini bilene!.... 

Bu ülkede spor sadece Futboldan ibaret olmadığını gösterdi bize Dünya şampiyonları Ayşe Begüm Onbaşı, Mert Şişmanlar, Kerem Kamal,Sümeyye Boyacı, Sevilay Öztürk,Beytullah Eroğlu ve daha nice şampiyonlar.  

   Fakat her neyse iş insanı futbol takıntılarından kendilerini bir türlü kurtaramayarak milyarca lirayı oluk gibi akıtmaya devam ediyor.  

   İnanın Futbolun dışında sportiv alanların olduğu unutulmamalıdır. 

   Unutmak, unutulmak, umursamamak ve o sporculara olan inançtan geri adım atmak işte tüm bu kelimelerin tümü Manisalı Dünya Şampiyonları için söylenmiş gibi geliyor bana.  

  Düşünün Judo da defalarca Avrupa şampiyonu ardından dünya şampiyonluklarına imza atarak İstiklal Marşımızı söyletmenin ötesinde Türk bayrağımızı göndere çekilmesini sağlayan Mert Şişmanlar şimdi nerede tabi ki Manisa’da değil O şimdi İstanbul’da Galatasaray Kulübünün sporcusu.  

   Mert Şişmanlar gibi adından Güreşte elde ettiği Avrupa ve Dünya şampiyonluklarıyla söz ettirerek Manisa’yı gururlandıran Kerem Kamal. Şimdi o nerede mi İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu oldu. 

  Peki Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda 1. olarak ülkemize büyükler kategorisindeki ilk altın madalyayı kazandıran Ayşe Begüm Onbaşı oda diğer şampiyonlar gibi yuvadan uçtup gitti.  

  Şimdi ki adresi Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO sporcusu oluverdi. 

   Manisa her yönüyle Ankara ve İstanbul kadar marka bir şehirdir.  

 Bunu hem Sanayi alanda, hem de tarımsal girdileriyle, kişi başına düşen araç yönünden, Türkiye’nin tek MHP Büyükşehir Belediyesi ile. Siyasette ise her dönem bakanları ile kurulan hükümetlerdeki ağırlığı kanıtlamıştır.  

   Tüm bu değerleri elinden bulunduran o şehir ne yazık ki kendi içinden çıkan değerlerinin kıymetini bilmemekte inatla ısrar etmeye devam ediyor.  

  Ayşe Begüm Onbaşı’nın 2016'da Güney Kore'deki cimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15-17 yaş kategorisinde mücadele ederek ilk altın madalyası ile ülkeye döndüğü o günü dün gibi hatırlıyorum. 

   O dönemde hangi kulübün sporcusu olduğunun hiçbir önemi yok önemli olan ülkemizi gururlandırması idi tıbkı Azerbaycan’da olduğu gibi.  

  Fakat ne yazık ki o gün o gelecek vadeden altın kalpli minik yürek Begüm’e karşılamayı çok gördük.  

   Bugün onun başarısında pay sahibi olanlar o gün o başarıyı kıskanarak “Boşverin o bizim sporcumuz değil kim karşılarsa karşılasın bizler geri duralım” sözlerini unutmuyorum ve unutmayacağım.  

   Öyle veya böyle Ayşe Begüm’e sahip çıkamadık oda avuçlarımız arasından kayıp gidiverdi. Yolunun açık olacağını geride bıraktığı yıllar göstermişti.  

   Begüm; bugün için Ankara Büyükşehir’in sporcusu yerine neden Manisa Büyükşehir Belediyesinin sporcusu olmaya devam edemez miydi. Bence pekala edebilirdi. Futbol endeksli takıntılardan kurtulabilsek binlerce defa mümkün olurdu.  

   Bir futbolcunun maliyeti düşünüyorum da en az 1 milyon TL. Ortada milli gurur var mı ne mümkün sadece ego tatmini var. 

   Olimpiyat kotasını yakalayan ve 50 gün sonra olacak olan Olimpiyatlarda kesinlikle altın madalya ile ülkemizi gururlandıracağını adım gibi emin olduğum Kerem Kamal’ı düşünüyorum. Manisa’da tutmayı beceremedik. Bari olimpiyat dönüşünde Ayşe Begüm Onbaşı’ya gösterdiğimiz karşılamayı yapmaya devam etmeliyiz.  

   Ben uzun yıllar yeşil sahalardaki futbolu takip ettim ancak aklım her zaman futbol dışındaki sporlarda olmuştur. 

   Gittikleri Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında elde ettikleri başarılarla kürsüye çıkarak İstiklal Marşımızı okutmanın yanı sıra Türk Bayrağımızı göndere çektiren o sporcularımızın üzerindeki tüm antrenörleri yürekten kutluyorum.  

   Tıbkı ilkokul öğretmenleri gibi elleri öpülecek değerler olarak görüyorum. Onları unutmamakta ayrıca bir marifettir. 

  Cimnastikte rahmetli İrfan Şengün’ü, CBÜ Besyo’dan emekli olan Yard.Doç.Dr. Hasan Onmuş,Cimnastik Federasyonu Milli Takım Antrenörü CBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim görevlisi Gürkan Er, Güreşte ise Kerem Kamal’ın yetişmesinde büyük pay sahibi Milli Takım Antrenörü Süleyman Güngör,Manisa’da Judo başarıları denince akla Ali Atmaca,Engelli yüzücülerin yetişmesinde özellikle Muhammed Keskin, Sefa Yurtkölesi, Deniz Ünsal gibi yüzücülerin ilham kaynağı olan Şule Şenyoğurtçu Dalyan, Barkın Yelkenci ve benzeri tüm spora emek verenlerin yaşarken anılması gerekmektedir. 

   Düşünün Türkiye Cimnastik Milli Takımın yüzde 85 iskeleti Manisalı sporculardan oluşuyor. Kısaca hazırlatmak istiyorum CBÜ kulübünden Nil Deniz Bal, Metehan Özsoy, şimdilerde de Ankara EGO sporcusu olan Ayşe Begüm-Erkut Erkin ve Emir Erışık bu değerlerde Manisa damgası var. 

   Ayşe Begüm Onbaşı, Mert Şişmanlar,Kerem Kamal şimdilerde çok uzaklarda farklı kulüplerde olsalar da Manisalılar onlarla gurur duymaya devam etmelidir. Onların varlığını yüreklerinde hissetmek gelecekte nice Onbaşı, Şişmanlar ve Kamal’ı yaratacaktır. 

   Eylül ayında İtalya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Ayşe Begüm Onbaşı ve genç antrenörü Mehmet Ali Ekin’e şimdi den başarılar diliyorum. 

  Ahmet bey ‘Manisa’da spora değer veren hiç mi iş insanı yok mu?’ evet var tek tük de olsa var. Onun adı Uğur Üstünel. Kimdir Üstünel,Manisa OSB’de Telateks’i kuran sonrasında Kompozitte hızlı ancak sessiz sedasız büyüyerek Macaristan’ın ardından ABD’de  Metyx, Kuzey Carolina’daki Gaston County Ekonomik Kalkınma Komisyonu ile üretim tesisi satın aldı. İşe o iş insanı Türkiye’de Su Sporları Takımını Kurdu sadece bununla kalmayıp Manisa’da Haldun Dalyan önderliğinde Bedensel Engelliler Yüzme takımını kurarak onları yaşama bağladı. Böylesi yürekli iş insanlarının bu şehirde sayılarının çoğalmasından yanayım. 

  Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk'ü telefonla aramak yeterli onun elinin altında ne cevherler var yeter ki samimiyette buluşmak yeterli olacaktır.  

   Son söz iş insanları hayat sadece Futboldan ibaret değil. 

  Covid-19 virüsü hayatta sadece kazanma hırsına bağlı paranın olmadığını maddeden başka değerlerinde olduğunu bizlere gösterdi. 

    O nedenle başınızı kaldırıp göğsümüzü kabartan sporlarla buluşun gönülden içerisinde olmanızdır..Saygılarımla sağlıkla kalın….

Bu yazı toplam 1332 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
    Yazarın Diğer Yazıları
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.