• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • Manisa 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu

Okunma Sayısı: 3091
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı stadyum inşaatı ve gündemi değerlendirmek için Akhisarlı yerel ve ulusal basın temsilcileri ile buluştu.

Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Haber Merkezi

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı stadyum inşaatı ve gündemi değerlendirmek için Akhisarlı yerel ve ulusal basın temsilcileri ile buluştu. Başkan Yardımcıları Latif Çakmak, Ömer İşçi Ali Velestin ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu’nun katıldığı basın toplantısı restore edilen tarihi Zeynelzade Halk Kütüphanesinde yapıldı.

Stadyum inşaatı sırasında müteahhit firma ile aralarındaki sözleşmeyi fesih ettiklerinin ardından mahkeme süreci başladığını ve bu konuda zarar görmemek adına açıklama yapmadıklarına vurgu yapan Başkan Salih Hızlı yürütmeyi durdurma kararını kaldırdıklarını ve 15 gün içerisinde yeni bir ihale sürecine gireceklerini ve Akhisarlıları üzmeyecek bir süre zarfı içerisinde de stadyum inşaatının tamamlanacağını kaydetti.

Başkan Hızlı yaptığı konuşmada; “Bugün yine tekrar bir aradayız, katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün Akhisar’ı konuşmaya devam edeceğiz. Akhisar’da ön plana çıkan bazı gündemler var, onlarla ilgili konuşup bilgi vermek istedik. Genel bir bilgi vermek gerekirse Akhisar Belediyesi’nin faaliyetleri hızlı bir şekilde devam ediyor. Üçüncü dönem seçim sonrası oluşan sıkıntıları hep birlikte biliyoruz. Hep birlikte yine yönetim olarak Akhisar Belediyesi olarak çözmeye çalışıyoruz. Büyükşehir sonrası yeni bir konsept ortaya çıktı dolayısıyla buna karşı Akhisar Belediyesi olarak yapılanıyoruz.

Her şeyin öncesinde merak konusu olan stad konusu var. Geçenlerde de Belediye Başkan Yardımcımızın bir gazeteci ile yaptığı konuşma sonrası basına yansıyan bazı şeyler var. Hep ben bu konuda gazeteci arkadaşlarımız bize stadyum ile ilgili bir şey sorulduğunda belki bize alınıyor ve kırılıyorlardı, onlara yeni bir şey söyleyemiyorduk. Çünkü sebebi yürüyen bir sistem vardı ve bazı şeyler kastını aşabiliyor ve yanlış anlaşılabiliyor. Sohbet sırasında söylediğimiz şey başka bir mecraya varabiliyor. Tabiki haberi gazetecinin nasıl vereceği tamamen gazetecinin inisiyatifine kalmış birşeydir, dolayısıyla söyleyecek bir şeyimiz yok.

STADYUM İNŞAATINDAKİ YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINI KALDIRDIK

Biz stadyum inşaatının sıkıntıya girdiğini hissettiğimiz andan bu konuda herhangi bir yanlış anlamaya sebebiyet vermemek için hem kendi haklarımız hem müteahhit açısından sıkıntılı bir pozisyon oluşturmaması açısından açıkçası çok bu konuda bilgilendirme yaptık ama detaylı bir bilgilendirme yapmadık. Kaldı ki sizin de bildiğiniz gibi sıkıntılı süreç sonrasında biz ihaleyi fesih ettik ve şimdi tasfiye süreci devam ediyor. Bu tasfiye süreci tabiki mahkeme ile devam eden bir süreçtir. Bu arada müteahhitin yasal hakları ve Akhisar Belediyesi’nin yasal hakları söz konusuydu. Mahkemeye intikal ettiği için yorum yapmak da çok doğru değil. Tabiki orada yapılan bazı açıklamalar var, açıklamalara cevaben çok da fazla bir şey söylemek istemiyorum çünkü buna ilişkin yasal süreç devam ediyor. Fakat bu toplantının gerçekleşmesi ile ilgili beklediğimiz bir mahkeme kararı vardı, yürütmeyi durdurma kararı almıştı müteahhit firma. Biz bu yürütmeyi durdurma kararını kaldırdık.

15 GÜN İÇERİSİNDE İHALEYE ÇIKMAYI PLANLIYORUZ

Dolayısıyla şuanda ihale yapılması ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Bu doğal bir süreçti, sizlere enteresan gelmesin; o bir hamle yaptı, dolayısıyla biz de bir hamle yaparak şuanda ihale ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. Sadece teknik süreç devam ediyor, teknik arkadaşlarımız şuana kadar yapılan işin tespiti yaptılar, kesin hesapları çıkıyor, kesin hesapları sonrası da yeni ihalesine çıkılacak. Şimdi tarih ve süre vermeyi biraz imtina ediyorum, çünkü bu süreçler yüzde 100 öngörülmeyen süreçlerdir. 10 veya 15 gün içerisinde inşallah bir aksilik olmazsa, arkadaşlar bunu özellikle söylüyorum altını çizerek, yeni ihaleyi yapacağız inşallah Allah’ın izniyle.

BU İHALE KANUNLARI ÇERÇEVESİNDE KESİN BİR BİTİŞ TARİHİ VEREMEYİZ

Buna ilişkin A ve B planlarımız vardır, ihaleni yapılması ile ilgili bir engel yoktur. Ekonomik anlamda buranın finansmanı anlamında bir sıkıntı yoktur. Dolayısıyla süreç tamamen kendi içerisinde akmaktadır. Geçen Belediye Başkan yardımcımızın da bir gazetecinin araması ile onunla konuşması sırasında normal şartlar altında olması gereken şeyler konuşulmuş. Ama tabiki bu ihale itirazların ne şekilde olabileceği, ihalenin nasıl gerçekleşebileceği, ihaleye kimlerin katılabileceği konuşuldu. Biliyorsunuz bu ihale yasası sebebiyle çok öngörülebilen şeyler değil, dolayısıyla en iyi niyetle birebir tarih söyleme şansımız yok. Ama biz elimizden geldiği kadar bütün gayretimizle en kısa sürede Akhisar’a bir stadyum kazandırmak istiyoruz.

AKHİSARSPOR’UN BAŞARISI ÇOK DEĞERLİDİR

Bu süreç içerisinde Akhisar halkımızın taraftarımızın, Akigoların beklentileri bizce çok doğaldır, bunlarla ilgili söyleyebileceğimiz bir şey yok. Aynı sıkıntıyı biz de paylaşıyoruz. Bu şehirde Süper Lig’e çıkmış 4 yıldır başarı ile mücadele veren bir takımız var, Akhisar’ımızın ismini Türkiye’ye ve hatta Türkiye’yi aşacak bir şekilde tanıtmıştır. Bu değerli bir başarıdır. Biz bu maçlarımızı Akhisar’da oynamak en büyük arzumuz ama burada bizden kaynaklanan bir sebeple değil süreçler bu şekilde işliyor. Bu süreç işin doğası gereği bu şekilde devam ediyor. İhaleleri hep birlikte takip ediyoruz. Açık bir ihale yapıyoruz ve açık ihale yaptığımız için de yasal anlamda şartları yerine getiren herkes alabiliyor. Bütün iyi niyet ve gayretimize rağmen bitirilemiyor işi bu tür aksaklıklar yaşanıyor. Ama biz bu tür aksaklıkların en aza indirilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

STADIN BİTİM TARİHİ BİZİ ÜZMEYECEK BİR TARİHTE BİTECEKTİR

Genel olarak stadyum inşaatı ile ilgili söyleyebileceğimiz bir süre ve tarih veremiyorum. Bu da şu anlama gelmesin bu stadın ne zaman biteceği belli değil anlamına gelmesin. Çünkü daha sonra bu ifadeler çok bağlayıcı oluyor ve bağlamadan koparılıp başka bir şekilde önümüze gelebiliyor. Ama en kısa sürede bitmesi için gayret ediyoruz. Öyle sanıyorum ki bu süre inşallah hepimiz de gayreti ile birbirimizin de iyi niyetleri ile hepimiz için de makul bir süredir. İnşallah bu süre bizi üzmeyecek bir süre olacaktır.

MİLLETVEKİMİZİN DESTEĞİ İLE ANKARA’DA KONUYU İYİ BİR KONUMA GETİRDİK

Bu süre içerisinde Manisa’ya gidiş-gelişlerimiz hep beraber Manisa’da maç seyrediyoruz, taraftarımız  da artı bir gayret sarfediyor, onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten büyük fedakarlık gösteriyorlar. Ama bilsinler ki biz nasıl bu takımı buraya kadar iyi niyetle getirdiysek bundan sonra stadın bitmesi için niyetle çalışıyoruz. Bu konuda benim Ankara’da geçen haftalarda yaptığımız görüşmeler var. Finansman açısından, stadyumun A ve B planları açısından hiçbir sıkıntı yok. Ankara’da bu konuyu da milletvekilimizin destekleri ile hep beraber iyi bir noktaya getirdik.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şimdi önümüzde bir belediye meclis toplantımız olacak, ben burada tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum, aynı hassasiyeti onlar da paylaşıyorlar. Yani siyasi bir ayrılık olmaksızın Akhisar meselelerine hep birlikte sahip çıkıyoruz. Onlar da sağolsunlar bu konuda bizle birlikte gayret sarfediyorlar. Onlara da alacağımız kararlarda bize destek oluyorlar.

STADYUM İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELER BU SAYFADA OLACAK

Bundan sonraki süreçte yine bir araya geleceğiz ama Akhisar Stadyum adına bir facebook sayfası açtık. (http://www.facebook.com/stadyumakhisar) bundan sonra bütün süreçleri buradan sizlerle paylaşacağız. Buradan da gerek basın gerek Akhisarlılar stadyum ile ilgili süreçleri takip edecekler. En kısa sürede ve ne hızlı bir şekilde stadyum inşaatını bitirilmesi ve Akhisarspor’umuzun maçlarını Akhisar’da oynamasını sağlayacak gayreti gösteriyoruz” dedi.

AKHİSAR’DA ÇIKAN MÜLTECİ KAMPI HABERLERİNİ YORUMLADI

Böyle bir olayın şuanda söz konusu olmadığını dile getiren Başkan Salih Hızlı; “böyle kesin bir şey yok, dolayısıyla bu açıklamayı yapan Kızılay kurumudur. Kızılay kurumunun da böyle bir şey belirleme yetkisi de yok, dolayısıyla Akhisar’da şuanda resmen böyle bir gerçeklik yok. Bunun üzerine söylenecek bir şey de yok” dedi.

Türkiye’nin ilk Zeytin ve Zeytin Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili son bilgileri aktaran Başkan Salih Hızlı; çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini yaklaşık imar planı çerçevesinde 521 parsel oluştuğunu ve 21 parselin satıldığını kaydetti.



Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu
Salih Hızlı Basın Mensuplarıyla Buluştu

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.