• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Pınar Gültekin davasında verilen karar protesto edildi

Okunma Sayısı: 1975
Pınar Gültekin davasında verilen karar protesto edildi
Akhisar Kadın Derneğinin düzenlediği Pınar Gültekin davasında verilen kararın adaletsizliğini protesto etmek için Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi İş Bankası önündeki Emekli Öğretmen Şükran Ayaz parkında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasın Kadın Derneğ

Pınar Gültekin davasında verilen karar protesto edildi
Haber Merkezi
 

Akhisar Kadın Derneğinin düzenlediği Pınar Gültekin davasında verilen kararın adaletsizliğini protesto etmek için Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi İş Bankası önündeki Emekli Öğretmen Şükran Ayaz parkında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasın Kadın Derneği başkanı Hayriye Hacet Okudu.

Hayriye Hacet'in okuduğu Basın açıklamasın tam metni;"

                                   Basına ve Kamuoyuna

Bugün burada Pınar Gültekin davasında verilen kararın adaletsizliğini protesto etmek ,

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali istemiyle açılan davanın karar gününde

Mücadelemizden vazgeçmediğimizi haykırmak için toplanmış bulunmaktayız.

Pınar Gültekin davasında :Kimsenin aklının ve vicdanın almadığı bir biçimde, canavarca hislerle cinayet işlediği için  Cemal Metin Avcı hakkında istenen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası “haksız tahrik” indirimi uygulanarak 23 yıla indirlidi (yatacağı süre bundan çok az bir süre olacağı kesin) “Cinayete yardım ve delilleri karartmak”tan yargılanan diğer tüm sanıklar hakkında ise beraat kararı verildi.

Biz Akhisar Kadın Derneği olarak ve buraya katılıp destek veren Kurumlar ( Akhisar Demokrasi Platformu,Akhisar Kadın Platformu bileşenleri,……………………………………..) ve vicdanı sızlayan vatandaşlar  olarak

Böylesi bir kararı kabul etmiyoruz.

                            “Kadın Yaşam Özgürlük”

BU BİR HUKUK CİNAYETİDİR!

Bu karar kadın katliamlarının süreceğinin, kadın katillerinin sokaklarda rahatça gezebileceklerinin göstergesidir.

Bu karar, katledilen kadınların yargılanmasıdır.

Kadın katillerini cesaretlendiren, onları cezasızlıkla ödüllendiren bu ve benzeri kararları verenler, bizlerin  vicdanında, bu ülkede her gün katledilen kadınların katilleri kadar suçludur. Bu dava kadın örgütleri ve buraya katılıp destek veren kurumlar,kişileraçısından bitmemiştir.

Hukuk, erkekten yana değil, adaletten yana olmalı. Cinayete, zorbalığa, şiddete uğramış tüm kadınlar için adalet istiyoruz.

Bu kararı hukuken ve fiilen kabul etmiyoruz. “Kadına şiddet insanlığa ihanet”

Kadınlar işkence ile öldürülürken faillere ödül gibi ceza veriliyor.

Katillerin ve hakimlerin vicdanları rahat olsa da bu ülkedeki tüm kadınlar, bu cinayetler sonlanıncaya kadar yılmadan, susmadan isyan ve mücadele etmeye devam edecektir. Bu karar, tıpkı İstanbul Sözleşmesi’nin feshi gibi kadın örgütleri açısından yok hükmündedir. Bu dava bitmedi, yeni başlıyor.”

Ayrımcı indirimlere son vereceğiz.

 #PınarGültekinİçinAdalet mücadelemize devam edeceğiz

Biz ADALET istiyoruz. “ Şiddetin her biçimi suçtur” ve “gerekçesi yoktur”. Pınar Gültekin vahşice katledilmiştir. Sonuna kadar savunacağız. İnsanlık onurunu koruyacağız. Pınar’ı unutturmayacağız.

PINAR GÜLTEKİN İSYANIMIZDIR ve Pınar Gültekin için Adalet Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

SUSMUYORUZ; KORKMUYORUZ; İTAAT ETMİYORUZ

"İstanbul Sözleşmesi" olarak bilinen,"Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin feshedilmesi kararının iptali istemiyle açılan Danıştay'da açılan davanın son duruşması bugün görülüyor.

İstanbul Sözleşmesi, toplumsal cinsiyete dayalı her türlü ayrımcılık ve şiddete karşı bugüne kadar hazırlanmış en kapsamlı uluslararası sözleşme olarak biliniyor. 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul'da imzaya açılan sözleşmeyi imzalayan ilk ülke olan Türkiye olmuştu. 10 Şubat 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan İstanbul Sözleşmesi'ne imza atılmasının ardından sözleşmede yer alan ilkelere bağlı kalınarak "6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" hazırlanmıştı.

Ancak Türkiye, 20 Mart 2021 tarihinde sözleşmeden Cumhurbaşkanlığı kararıyla çekildiğini duyurdu. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştirmeye çalışanlar, adaletsiz karar verenler bilsin ki mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin iptal edilmesi için  Mücadelemizden Vazgeçmiyoruz. 

Cinsiyete dayalı ayrımcılığı reddeden; eşitlik, barış ve adaleti savunan demokrat kadınlar olarak buradayız, her yerdeyiz. Kadınlar Her Yerde, Kadınlar Güçlü Omuz omuza, her geçen gün çoğalarak; korkmadan, susmadan, kararlılıkla hem Pınar’ın hem de erkek şiddetine uğrayan tüm kadın kardeşlerimizin yanındayız, yanında olacağız.

YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI

Bu toplumda hep birlikte, huzurla ve güvenle yaşayabilmek için Erkek adalet değil , gerçek adalet istiyoruz! Hemen, şimdi istiyoruz!

ERKEK ADALET DEĞİL GERÇEK ADALET SUSMUYORUZ; KORKMUYORUZ; İTAAT ETMİYORUZ

Akhisar Kadın Derneği


img_7171.jpgimg_7172-001.jpgimg_7175.jpgimg_7176.jpgimg_7177-001.jpgimg_7180.jpgimg_7182.jpgimg_7185-001.jpgimg_7187.jpgimg_7195.jpg

  • Yorumlar 3
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.