• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • A1 İngilizce Kursu Açılacak
  • A2 İngilizce Kursu Açılacak
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

PHP Uzmanı İle Çalışmak Neden Önemli?

Okunma Sayısı: 1232
PHP Uzmanı İle Çalışmak Neden Önemli?
PHP, geçmişte Personal Home Page, günümüzde ise Hypertext Preprocessor olarak kullanılan web tabanlı bir yazılım dilidir.

PHP Uzmanı İle Çalışmak Neden Önemli?

PHP, geçmişte Personal Home Page, günümüzde ise Hypertext Preprocessor olarak kullanılan web tabanlı bir yazılım dilidir. Kendi kendine yönetilebilen dinamik web sitelerinin tasarlanmasını sağlayan bir yazılım dili olarak ilk defa 1995 yılında Danimarkalı bir yazılımcı olan Rasmus Lerderf tarafından geliştirilmiştir. Günümüzde çok yaygın olarak kullanılan bir yazılım dili olan PHP, PHP uzmanı olan yazılımcılar tarafından web tabanlı projelerde kullanılmaktadır.

PHP Kullanım Alanları

PHP uzmanı tarafından profesyonel bir şekilde kullanıldığında çok gelişmiş web siteleri ve arama motorlarının yazılımlarının yapılmasında kullanılan PHP aynı zamanda basit bir kullanım ile blog sitelerinin kullanımında da yer alır. PHP yazılım uzmanı profesyonel bir şekilde PHP kullandığında;

  1. Arama motoru olan Google Vrome, İnternet Explorer, Mozilla Firefox, Opera gibi gelişmiş arama motorlarının yazılımı olarak ve bu arama motorlarının geliştirilmesinde  kullanılmaktadır.
  2. Facebook, Twitter gibi çok kullanıcılı web sitelerinin geliştirilmesinde ve temel yazılımı olarak kullanılan PHP, az kullanıcısı olan wordpress gibi web sitesi yönetim panellerinin yazılmasında ve geliştirilmesinde de kullanılır.
  3. Online oyun geliştiren PHP uzmanı, yazılım dili olarak php tercih etmektedir. Avantajları çok fazla olduğu için tercih edilen PHP yazılım dili sürekli geliştirilebilen bir dil olduğu için PHP uzmanları tarafından en fazla tercih edilen yazılım dilleri arasında yer almaktadır.

PHP Avantajları ve Dezavantajları

  1. PHP uzmanı, açık kaynak kodlu yazılımlar geliştirmek istediğinde kendisine avantaj sağlayacak olan ve açık kaynak kodlarına sahip olan php dilini tercih etmektedir.
  2. Açık kaynak kodlu olduğu için kullanılan php yazılım dili ile geliştirilen yazılımlara dışarıdan herkes müdahale edebilir ve yazılımın geliştirilmesine katkı da bulunabilir. PHP yazılım uzmanı bu konu da bir çok avantajı kendisine sunan PHP yazılım dilini kullanır.
  3. Linux tabanlı bir yazılım dili olduğu için yazılımcılar ve yazılım uzmanı tarafından tercih edilen PHP tazılım dili sanal sunucular üzerinden tüm sunucularda çalışabildiği için yazılımcılar tarafından tercih edilme sebebi olmuştur. Sanal sunucular il euyumlu bir yazılım dili olması yazılımcılar için en ideal yazılım dili olmasını sağlamıştır. 
  4. Açık kaynak kodlarına sahip oldukları için herkes tarafından katkı sunulabilen bir yazılım dili olması yazılımcılar ve PHP uzmanı tarafından tercih edilme nedeni olmuştur. Bu özelliği ile herkesin katkı sağlayabileceği ve geliştirebileceği yazılımlar geliştirilebilir.
  5. API desteği sağlayan PHP bu özelliği sayesinde çok sayıda kullanıcının yer aldığı büyük web sitelerinin yazılımlarında kullanılmaktadır. İnternet sitelerinde kendi bilgilerini kullanma imkanı sağlayan PHP bu özelliği ile yazılımcılar tarafından çok tercih edilmektedir.
  6. PHP dili içinde yer alan yardımcı sınıflar, çok sayıda dosya formatının okunmasını ve dosyalar işlemler yapılabilmesini sağlar.
  7. Github özelliği ile çok sayıda geliştiricinin aynı anda işlem yapılabilmesini sağlayan PHP bu özelliği sayesinde örnek projelerden esinlenmenizi ve bilgi toplamanızı da sağlıyor.

PHP Uzmanı Kimdir?

PHP geliştiricisi olan yazılım uzmanları; web sitesi tasarımı ve geliştirmeleri, yazılım testleri, web sitesi projeleri, arama motorları geliştirmeleri, online oyun tasarımı ve geliştirmesi gibi yazılım temelli işlemlerde backand kısmında yer alan kişilerdir. Frontand kısmında yer alan grafikerlerin hazırlamış oldukları tasarımların web sitesine yerleştirilmesi, gereken kombinasyonların yapılması gibi işlemleri yapan PHP uzmanı, yazılım projesinin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesini sağlayan temel kişilerdir.

PHP yazılım dili kullanılarak geliştirilecek projelerde en önemli kişiler olan php yazılım uzmanları takım çalışmasının beyni olarak da nitelendirilebilir. Küçük veya büyük projeler fark etmeksizin tüm projelerde yazılımcı olarak görev alan PHP yazılım uzmanları projenin verimli olarak çalışmasını sağlayan, kodların okunabilir olarak işlenmesini sağlayan kişiler olduklarından projenin büyüklüğüne göre birden fazla kişi olarak da yer alabilirler.  

PHP uzmanı bir developer olarak kaynak kullanılabilirlik konusunda proje veya projelerin avantajına olacak bir şekilde yapılandırma yapacak olan kişilerdir. Proje sahibi ile iletişimi sağlayan, proje sahibinin istek ve ihtiyaçlarını karşılayarak projenin istenilen özelliklerde olmasını sağlayacak kişi olan yazılım uzmanları aynı zamanda projenin verimli çalışmasından da sorumludur.

PHP Yazılık Uzmanlarının Özellikleri

  1. PHP, HTML, CSS kodlarına hakim olmalı ve bu yazılım dillerinde kodlamalar yapabilmelidir. PHP dışında yer alan HTML ve CSS yazılın dilleri, PHP ile yapılmak istenen projenin destekçisi konumunda oldukları için PHP yazılım uzmanları bu dillere de hakim olmak zorundadır.
  2. Yazılımcı olmalarından kaynaklı olan hata ayıklama özelliklerinin dışında mevcut kodları hızlı bir şekilde okuma, hatalı olan kodların değiştirilmesini sağlamak ve bu işlemleri çok hızlı yapma becerilerine sahip olmalıdır.
  3. Bir yazılım projesinin arkasında yer alan temel tasarım fikri veya fikirlerinin kolay bir şekilde anlaşılabilmesini sağlayan PHP yazılım uzmanları aynı zamanda bu tasarım ilkesinin geliştirilmesine yönelik olarak fikirlere sahip olmalıdır.
  4. Kod yazabilen, temiz kodlar yazarak hata payını sıfıra indirgeyen  Yazılım uzmanları, PHP yazılım dili ile temiz kod yazabilme özelliğine de sahip olmalıdır. Temiz kod yazma özelliği, projelerin daha kısa sürelerde tamamlanmasını sağlayacağı için sizlere avantaj sağlayacaktır.
  5. Bir yazılım projesinin beyin takımında yer alan ve yazılım işlerinin idare edilmesi kadar takım çalışmasını da yönetmesi gereken PHP uzmanı bir lider olarak projenin bitiş tarihine kadar yapılması gereken bütün iş ve işlemlerin yürütülmesinden ve projenin sağlıklı bir şekilde teslim edilmesinden de sorumludur.
  6. Proje sahibi ile yapılan anlaşmalara göre iş bitim tarihinde işi teslim etmekle yükümlü olan PHP yazılım uzmanları aynı zamanda görev ve sorumluluk bilincinde olmalıdır. İş bitim tarihinde projeyi teslim edecek şekilde çalışma planı yapacak olan PHP yazılım uzmanları projenin verimli bir şekilde sonuçlanmasından da sorumlu kişilerdir.
  7. Yazılım projelerinde düzenli çalışma saatleri olmadığı için PHP yazılım uzmanları düzensiz mesai saatlerine uyumlu çalışmalıdır. İş bitim tarihine göre yönettiği takımın diğer üyeleri yerine getirmeleri gereken iş ve işlemleri normal süresinde bitiremedikleri için PHP uzmanı bitiş tarihini baz alarak düzensiz çalışma saatlerinde de çalışmak zorunda kalacaktır.

PHP Uzmanlarının Teknik Anlamda Sorumlulukları

Yazılım konusunda profesyonel olan PHP yazılım uzmanı öncelikle PHP yabancı projeleri hayata geçirmek ile sorumludur. Yazılım projelerinde yer alan php kodlarının yazılmasından, hatalı kodların ayıklanmasından ve değiştirilmesinden sorumlu olan yazılım uzmanları yeniden kod yazılması gerektiğinde de bu kodları yazmakla görevlidir.

Web tabanlı projeler geliştirme, yeni fikirlere sahip olma, son teknoloji araçlar ile araştırma, geliştirme yapmakla sorumlu olan yazılım uzmanları, konsept aşamasından somut hale getirme ve teslim etme aşamasına kadar proje sahibine veya müşteriye destek sağlamakla sorumludur.

Proje sahibinin isteklerini göz önünde bulundurarak kullanıcılar için pratik ve bilgi içerikli projeleri hayata geçirmekle yükümlü olan PHP yazılım uzmanları gereksinimleri anlamak, geliştirmek ve hayata geçirmekle sorumludur.

Web tabanlı projelerde yer alan ortak geliştiriciler ile koordinasyon halinde olmak, birlikte çalışmak ve projeyi birlikte geliştirmek için sorumluluk alan PHP yazılım uzmanları web tabanlı projelerin geliştirilmesi süresi boyunca ortak geliştiriciler ile sağlıklı bir şekilde iletişim kurmak ve teknik anlamda ortak çalışmak zorundadır.

Geliştirilen web tabanlı projenin kullanıcı deneyin testlerini yapan UX ekibi ile iş birliği yapması gereken PHP uzmanı bu sayede projeyi teslim etmeden önce eksikliklerin, hatların veya fazlalıkların tespit edilmesini sağlar. Bu sayede teslim edilecek projenin eksiksiz bir şekilde teslim edilmesini sağlamış olurlar. UX ekibi kendi bünyesinde yer alabileceği gibi bu konu da profesyonel olarak hizmet veren ekiplerden teknik destek de alınabilir. Bu konuya PHP yazılım uzmanları ve projenin büyüklüğüne göre proje sahibi de karar verebilir.

Web tabanlı projelerin geliştirilmesi, yeniliklerin takip edilmesi, yazılım projelerinde kullanılan yeni trendlerin ve uygulamaların takip edilerek kullanılmasından sorumlu olan PHP yazılım uzmanları  profesyonel olarak yazılım hizmetleri vermekle sorumludur.

PHP Uzmanı; genel olarak PHP yazılım dilini kullanan, PHP dışında HTML ve CSS kullanarak web tabanlı projenin daha profesyonel olmasını sağlayan yazılımcılardır. Web sitesi geliştirme, arama motoru geliştirme, online oyun geliştirme gibi ana başlıklar altında toplanabilecek tüm yazılım geliştirme işlemlerini gerçekleştiren, açık kaynak kodlarına sahip yazılımlara ek yazılımlar geliştirerek güçlü optimizasyonlar yapan yazılımcılar olarak yazılım dünyasının temelinde yer alırlar. İstek ve ihtiyaçlarınıza göre tasarımlar yapan, son kullanıcılara daha pratik kullanım imkanı sağlayacak yazılımlar ile sizlere zamanında proje teslim eden PHP yazılım uzmanları geliştirilen projenin test aşamalarında da yer alırlar. Son kullanıcıymış gibi yazılım sürekli test eden ve patlak noktaları varsa bularak ortadan kaldıran yazılımcılar olarak sizlere eksiksiz ve sorunsuz iş teslim etmek için çalışırlar. Yazılım dünyasında yer alan ve tüm yazılım projelerinin bir kenarında bulunan PHP yazılım uzmanları aynı zamanda yeni teknolojileri ve gelişmeleri de takip ederek sürekli kendilerini geliştirmek zorundadır.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.