• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 17 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Perkotek personel takip sistemleri

Okunma Sayısı: 1400
Perkotek personel takip sistemleri
Eski zamanlarda personeller imza sistemi ile takip ediliyordu.

Personel Takip Sistemleri

Eski zamanlarda personeller imza sistemi ile takip ediliyordu. Personeller mesai başlangıcı ve bitiminde önceden hazırlanmış listelere imza atıyordu. Çalışma saatlerinin personel tarafından yazılması nedeniyle işyerleri tarafından bu durum güvenli bulunmamaya başlandı. Günümüzde teknolojinin de devreye girmesi ile beraber bu işlem daha farklı bir boyut kazandı ve daha pratik bir hale gelmiş oldu.

Personel takip sistemi çeşitli programların yazılması ile beraber hayata geçirilmiş oldu. Bu şekilde takip hem daha kolay hem de daha güvenli hale geldi. Sistem sayesinde personelin çalışma saatleri tam olarak hesaplanabiliyor. Böylece maaş konusunda çeşitli aksaklıklarında tamamen önüne geçiliyor.

Yazılım içerisine personelin maaş değerleri girilir. Günlük ve saatlik çalışma saatleri üzerinden maaş hesaplamaları kusursuz biçimde yapılır. Vardiyalı sistemler otomatik şekilde tanındığı için çalışma saatlerini direk olarak gösterir. Erken ve geç gelme, fazla mesai, prim ve avans için bu saatler göz önünde bulundurularak otomatik olarak hesaplama sağlanır.

Personel takip sistemleri arasında en çok tercih edilenler yüz tanıma ve parmak izi okuyucular olmaktadır. Aynı zamanda en güvenli olanlar arasında yerini alırlar. Personel takip cihazı sayesinde başkasının yerine kart basma durumunun da önüne geçilmiş olur. Kurulum ve işletme maliyetleri düşük olduğu için çok sayıda işyeri tarafından tercih edilirler.

Turnike sisteminin bulunması nedeniyle işe giriş ve çıkışlarda belli bir sıra sağlanmış olur. Bu şekilde zamandan da kazanç elde edilir. İşyerine yabancı kişilerin girişi tamamen engellenir. Personel takip cihazları geçiş bilgilerini hafızasında tutarak ilerleyen zamanlarda bunları raporlama fırsatını da verir.

Programa önceden yetki verilerek raporları mail olarak alma fırsatı da vardır. Günlük olarak bu raporlar belirtilen adreslere mail olarak yollanır. Bu şekilde takip daha kolay gerçekleşmiş olacaktır.

Yüz Tanıma Sistemleri

Günümüzde güvenlik amacıyla kullanılan birçok sistem bulunuyor. Bunlar arasında en çok kullanılanı kartlı ve parmak izi okuyuculu sistemlerdir. Ancak son yıllarda Yüz tanıma sistemleri de giderek yaygın bir hale gelmeye başladı. Yüz tanıma sistemleri parmak izi ve kart okuyucu sistemlerin bir üst seviyesi olup güvenlik açısından size çok daha fazlasını sunuyor.

Yüz tanıma sistemi özellikle ağır iş alanlarında daha çok tercih edilir. Bunun nedeni ise ağır işlerden dolayı parmak izleri belirli bir süre sonra deforme olabilmekte ve personellerin parmak izleri okunamadığı için giriş çıkışlara izin verilmemesidir. Bu nedenle bu tarz alanlarda yüz okuma sistemleri tercih edilir. Ayrıca yüksek güvenlik gerektiren alanlarda da yine yüz okuma sistemleri kullanılır.

Yüz tanıma sistemlerinin çalışması oldukça basittir. Yüzün tanınabilmesi için kullanıcının yüz tanıma sisteminin karşısına geçmesi gerekiyor. Bu sayede cihaz birden fazla alandan kişinin yüzünü çeker ve bunları kripto kodlarına çevirir. Bu PDKS programı sayesinde gerekli kodlamanın doğru olup olmadığı kontrol edilir. Ayrıca oluşabilecek aksaklıklar için birçok yüz tanıma sisteminin üzerinde kart ve parmak izi okuma sistemleri de yer alabiliyor.

Yüz tanıma sistemi parmak izi okuyucular gibi verileri karıştırmaz ve sıfır hata ile çalışır. Veriler doğruysa kodlama onaylanır ve kapı açılır. Eğer kişinin yüzü kayıtlı değilse o zaman kripto kodlaması çalışmaz ve kapının açılmasına müsaade edilmez.

Yüz tanıma sistemleri ayrıca tüm giriş çıkışları kayıt altına almaktadır. Bu sayede hangi personellerin saat kaçta giriş yaptıkları sisteme kaydedilir ve bu kayıtlar daha sonrasında bilgisayar üzerinde incelenebilir. Ayrıca istenilirse sisteme kayıtlı olan kullanıcılar için kısıtlama ya da yasaklama yapılabilmektedir. Bu da güvenlik önleminin artırılmasına olanak sağlar. Sizde yüksek güvenlik sistemleri arıyorsanız yüz tanıma sistemlerini tercih edebilirsiniz.

Geçişlerde Sıkıntı Yaşamayın

Günümüzde bir şeye ulaşabilmek için sıra beklemek oldukça muhtemeldir. Ancak oluşturulan sıralarda bazen sorunlar yaşanabilmektedir. İşte böyle sorunlar karşısında güvenlik açıkları ortaya çıkmaktadır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için günümüzde turnike adı verilen ürünler kullanılmaktadır. Bu ürünler sayesinde bir noktaya girişlerde ve çıkışlarda düzen ve güvenlik sağlanmaktadır. Bugün, çevremize baktığımızda toplu taşıma ve yemek sıraları dâhil birçok noktada bu ürünlerin kullanıldığını görmekteyiz. Çünkü bu ürünlerin kullanıldığı noktalarda geçişlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Ayrıca yapılan işten elde edilen verimin en yüksek olabilmesi için bu sistemlerin kullanılması gerekmektedir. Bununla birlikte bu sistemler geçiş noktalarında sıkça kullanılmaktadır. Çünkü herhangi bir noktada bu sistem kullanılıyorsa bu alana kart veya benzeri bir ürün sayesinde geçebilirsiniz. Aksi takdirde ürünün alarm vermesi durumu ortaya çıkacaktır.

Turnike sistemleri yoğun olarak dış ortamlarda kullanılmaktadır. Turnike fiyatları dış ortamlarda kişileri sıraya sokma konusunda ve ücretin tahsil edilebilmesi noktasında oldukça etkili olmaktadır. Sistemin kendi içerisinde de açıkları bulunmaktadır. Sistemde kart veya benzeri bir araç basılmadan karşıya geçilmemesi durumu bulunmaktadır. Ancak bu sistemlerin başında herhangi bir denetleyicisi bulunmadığı için sistemlerin üzerinden atlanılması durumunda güvenlik sorunu ortaya çıkmaktadır. Böyle bir durumun ortaya çıkmaması için bu sistemlerin başında mutlaka birisinin durması gerekmektedir. Bu yönüyle kullanımda bir sınırlılığı bulunmaktadır. Ancak sokağın açık olduğu bir noktada insanların bu sistemi geçmesi oldukça zor olacaktır.

Turnike sistemi kendi içerisinde de farklılaşmaktadır. Bu açıdan bakıldığında açıkların kapatılabilmesi için de sistemler geliştirilmiştir. Özellikle alışveriş merkezlerinde, süpermarketlerde herhangi bir sorun yaşanmaması açısından bu sistemlerin varlığı oldukça önemlidir. Eğer sizin de bu konu üzerinde herhangi bir yardım almanız gerekiyorsa bu sistemleri kullanarak düzenlerinizi kurabilirsiniz.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.