• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Manisa 6 °C
  • İzmir 7 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Pazarcılar Odası Başkanı Güral, Basın mensuplarıyla bir araya geldi

Okunma Sayısı: 2102
Pazarcılar Odası Başkanı Güral, Basın mensuplarıyla bir araya geldi
Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, kongre öncesi yerel basın ile akşam yemeğinde bir araya gelerek yönetim kurulunu basına tanıttı.

Pazarcılar Odası Başkanı Güral, Basın mensuplarıyla bir araya geldi
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, kongre öncesi yerel basın ile akşam yemeğinde bir araya gelerek yönetim kurulunu basına tanıttı.

Düzenlenen akşam yemeğinde basın mensuplarına açıklama yapan Güral şu ifadelere yer verdi:

“AKHİSAR MANAVLAR VE PAZARCILAR ESNAF ODASI 2014—2022  YILLARI ARASI YAPILAN FAALİYETLER

1-Çarşamba Pazar yerinde 32 adet Kamera Sistemi kurulumunu sağladık.

2- Çarşamba Pazarında paket tavukçuların arkasında bulunan yolda tezgah açan kayıt dışı kişilerin yerlerini iptal ederek, o yolda tezgah açılmasını önledik.

3-142 sokak olan Çarşamba pazarımızın balıkçılardan Hashoca Camii’sine uzanan yolda tezgah açan kayıt dışı kişilerin yerlerini iptal ederek, o yolda tezgah açılmasını önledik.

4-İstasyon Pazarımızda tuvaletten Tantanlara kadar olan yolda tezgah açan kayıt dışı kişilerin yerlerini iptal ederek, o yolu temizlemeyi başardık.

5-Sokak ve Mahalle aralarında kayıt dışı seyyar araç üzerinde mal satan kişileri önleyebilmek amaçlı Akhisar Belediyemizin Zabıta Müdürlüğünce özel olarak sadece seyyar ile mücadele için 2 Zabıta aracı ve 4 Zabıta Ekibi ile  odamızın koordineli bir şekilde çalışmasıyla seyyar kayıt dışını en aza indirmeyi başardık.

6-Çarşamba pazarımızda Zabıta noktasından Balıkçılara giden kenar tarafta üreticilere verilen yerlerin amacı dışına çıktığından dolayı burada tezgah açan kişilerin denetimlerimiz sonucunda gerçek üretici olmadığından dolayı kenar taraflarda tezgah açan kayıt dışı kişileri kaldırarak o yolu temizlemeyi başardık.

7-Kırkağaç Pazarımızda yer değişikliği sebebiyle yeni yapılan Pazar yerinde tüm engellemelere rağmen , tüm baskılara rağmen Kırkağaç Belediye’sinin tezgah ücretlerinin 12.000 bin TL’den 4000 bin TL’ye indirilmesini sağladık.

8-Kırkağaç Belediyesinin yeni yapmış olduğu Pazar yerinde adaletli bir kura yaparak, herkese adaletli bir şekilde yerlerini dağıttık.

9-Pazar Pazarımızda çeşme ihtiyacı olan kısımlara odamız bütçesinden çeşme tesisatı çekilip, ihtiyaçlarımız giderilmiştir.

10-Yolda aracı arıza yapan, kaza yapan esnaflarımıza çekici göndererek, çekici ücretlerini odamız bütçesinden ödeyerek esnaflarımızın kötü günlerinde yanında olduk.

11- 17 Şubat 214 tarihinde odamızın Ünvanını Akhisar Meyveciler ve Sebzeciler Esnaf Odasından alıp , Olağanüstü Genel Kurul yaparak odamızın ünvanını Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak değiştirirek, odamızın büyümesinin temellerini attık.

12-Soma’da şehit olan 301 Madenci kardeşimiz için Çarşamba Pazarımızda 1000 kişilik Plav ayran hayrı düzenledik

13-Ebediyete intikal etmiş pazarcı esnaflarımız adına Ulucamii de Melüd-ü Şerif okutturduk.

14-Akhisar Belediyemizin düzenlemiş olduğu alış veriş festivalinde 2 ton ücretsiz vatandaşlarımıza portakal dağıtımı gerçekleştirdik.

15-Türkiye Odalar Borsalar Birliği Binasında düzenlenen zamanın Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Sayın Nurattin CANİKLİ’ninde katıldığı toplantıda Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası5 olarak bakanlığımıza 2 önerge verdik. Önermelerimizden birincisi KDV nin%8 den %1 çekilmesi ikincisi Pazar yerlerindeki yer devir ücretlerinin kaldırılması hususundaki 2 önergemizden yer devir ücretlerinin kaldırılması olan önergemiz kabul görmüş olup, Türkiye’de 330 bin pazarcı esnaflarımızın sesi olduk.

16-Türkiye Pazarcılar Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu Cumhur başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’nın katılım sağladığı Pazarcı Esnaf buluşmasına Akhisar’dan 2 otobüs katılım sağladık.

17-Akhisar’ımızda bulunan Özel Hastanelerle protokol imzalayarak, üyelerimize destek olmaya --çalıştık.

18-2014-2015-2016-2017 yıllarında her yıl Geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan Aylarımızda Pazarcı Esnaflarımızın ve Ailelerinin katılımıyla İftar Yemeklerimizi düzenledik

19-Muharrem Aylarında her yıl düzenli olarak, Aşüre Hayırlarımız gerçekleştirdik.

20- Çarşamba Pazarımızın elektrik tesisatı çok kötü olduğundan dolayı tüm tesisatı yenileyerek her esnafımızın tezgahını aydınlatacak şekilde 480 adet 50 watlık led projektör taktırdık.

21-Çarşamba Pazarımızın demir aksamını boyattırdık

22-Türkiye’de bir ilk olan Çarşamba Pazar yerimize Serinletme Sistemi kurdurturduk.

23-Akhisar merkez ve mahallelerde kurulan tüm Pazar yerlerimizin bakım onarım, temizlik çalışmalarını Akhisar Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce yapılarak, eksik olan noktaları tespitinde Belediyemize bildirdik.

24-Çarşamba Pazaryerimizde bulunan Balık pazarımız ile sebze pazarımızın arasına duvar çektirerek, duvarımıza fayans döşettirdik.

25-Pazaryerlerimizin çizgilerini yenilettirdik.

26-Pazar pazarımızda yıllardır çamur içinde olan Pazar pazarımıza beton attırarak pazarcı esnaflarımızın rahata kavuşmasını sağladık.

27-2018 yılında yapılan Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonumuzun genel Kurulunda Yönetim Kuruluğu üyeliğine seçildik.

28-Ticaret Bakanlığımız Esnaf Sanatkarlar Genel Müdürlüğümüz , Türkiye Pazarcılar Federasyonumuz, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz, Akhisar Kaymakamlığımız, Akhisar Belediyemiz, Çevre ilçe belediyelerimiz , tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte anlayış içerisinde çalışarak Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odamızın ne kadar güçlü bir oda olduğunu Tüm Akhisar’a kanıtlayarak, her kurum ve kuruluşlarda üyelerimizin haklarını sonuna kadar aradık.

29-Göreve geldiğimizde Akhisar merkezimizde bulunan 14 mahallemizde yaz aylarında kurulan 56 adet karpuz tezgahının yerlerini iptal ederek, 2021 yılında 9 tane karpuz tezgahı izni verdik. Manav esnaflarımızı zora sokan karpuz tezgahlarının sayısını düşürdük.

30-Kırkağaç pazarımızda yer devir ücretleriyle alakalı belge başı 8.000 bin TL istenilen yer devir ücretlerini belge başı 1.000 TLye indirtirdik.

31-covit-19 Korana zamanında Kırkağaç Belediyemiz başta olmak üzere çevre ilçelerdeki belediyelerin dışardan esnaf almamaları hususundaki çalışmalarımızı üstün başarıyla ve gayretle çalışarak yasaklanan Pazar yerlerimize girmeyi başardık

32-Manisa Büyükşehir, Akhisar , Kırkağaç, Sındırgı, Gördes, Gölmarmara pazaryerlerimizdeki sorun sıkıntılarda hiç vakit kaybetmeden devreye girerek Belediye Başkanlarımızla görüşerek, pazarcı esnaflarımızın her zaman yanında olduk.

33-Akhisar merkez Pazar yerlerimizde pazarın kurulduğu günlerde pazarcı esnaflarımızını tezgahlarına araç bırakan vatandaşların araçlarını Emniyet Müdürlüğümüzün Trafik Polisi Ekiplerince çektirerek esnaflarımızın mağduriyetini giderdik.

34-Pazar yerlerimizde tezgahından malı çalınan esnaflarımız şikayetçi oldukları takdirde çalınan malların tespiti yapılarak, zararları odamız tarafından ödedik.

35- Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan Türkiye Büyük Millet Meclisinde Manisa Milletvekillerimizi ziyaret ederek, odamız üyelerinin sorun, sıkıntı ve taleplerini anlattık. Yine hiçbir siyasi parti gözetmeksizin odamıza gelen tüm siyasilerimize eşit mesafede davranarak odamızda misafir ettik.

36- covit-19 Korona nın en yoğun olduğu zamanlarda Türkiye genelinde 81 ilimizin 38 ilinde binlerce ilçesinde pazaryerleri kapatılırken Manisa merkez de Alaybey ve Karaköy Pazarları kapatılırken Turgutlu, Salihli, Alaşehir, Soma, Sarıgöl ilçelerinde tek çift kuralı uygulanmışken, Akhisarımızda gayretli çalışmalarımızdan dolayı hiçbir Pazar yerimizi kapattırmadık, tek çift kuralı uygulatmayarak esnaflarımıza bu yönde fayda sağladık.

37-Covit-19 Korona nın yine en yoğun olduğu zamanında şahsım ve Yönetim Kurulu Üyelerimle birlikte Pazar yerlerimizde her esnafımıza maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirdik. Pazaryerlerimizin girişlerine odamız tarafından yaptırdığımız dezenfekte makinalarını koyarak tüketicilerimizin sağlığı içinde çalışmalarda bulunduk.

38-Akhisarlı Pazarcının Sesi diye adlandırdığımız odamızın gazetesini Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığından iznini alarak, her yıl çıkardığımız ve çıkaracak olduğumuz gazetemizi çıkartıp, dağıtımını sağlayarak, odamızın ve pazarcı esnaflarımızın çalışmalarını faaliyetlerini göstererek odamızın ve pazarcı esnaflarımızın nasıl bir ivme yakaladığını tüm Akhisarlılara göstermeyi başardık.

39- Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar Genel Müdürümüz olan Sayın Necmettin ERKAN’ı Akhisarımıza davet ederek, odamızda ağırlayıp, pazarcı esnaflarımıza Ticaret Bakanlığımızca düzenlenen Stres ve öfke eğitimi verilmesini sağlayıp, tüm esnaflarımızı davet ettiğimiz seminer sonrasında da öğle yemeği verdik.

40-Pazarcı esnafları olarak Akhisar Belediyemizin  şehitlerimiz için düzenlemiş olduğu yürüyüşe 300 pazarcı esnaflarımızın araçları ile Akhisarımızda konvoy yaparak, pazarcı esnaflarının bütünlüğünü birliğini gösterdik.

41-Düğünlerimizde açılışlarımızda özel günlerde ve cenazelerimizde Pazarcılar Odamızı temsilen her üyemizin yanında olduk.

42-Ebediyete intikal etmiş olan başta odamızın kurucu başkanları ve pazarcı esnaflarımız adına Cuma pazarımızda anma ve ödül töreni düzenledik.

43-Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak Milli Bayramlarımıza katılım sağladık.

44-Odamızın dış cephesi komple yenilenerek pimapen yapılmış olup, oda binamızın içi komple baştan aşağı düzenlenerek taban laminantları değiştirilerek, komple yeni dosya dolapları yaptırılarak, genel sekreter ve muhasebe nin masalara oda başkanımızın makam masası , misafir koltukları, üye koltukları yenilenerek odamızın iç ve dış cephesi baştan aşağı yenilenmiş olup, pazarcı esnaflarına yakışır, modern kamu kurumu niteliğini taşıma özelliğini sahiplendirilerek Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odamıza yakışır bir hale getirmiş bulunmaktayız.

45- covit-19 Koronanın en yoğun olduğu zamanlarda diğer esnaf ve sanatkarın Akhisar Belediyesinden veya yetkililerden yardım erzak alma ihtiyacı duyduğu anda pazarcı esnaflarımız devreye girerek , pazarcı esnaflarımızın yardımlarıyla 20 bin TL lik sebze ve meyveyi Akhisar Belediyemize teslim ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmasını sağladık.

46-Akhisar Belediyemizle ortak hazırlamış olduğumuz hijyen paketlerini her esnafımıza dağıtarak fayda sağlamaya çalıştık.

47- Geçtiğimiz yıllarda İzmir’de yaşanan deprem dolayısıyla depremzedelerimize odamız tarafından almış olduğumuz 100 adet battaniyeyi Akhisar Kaymakamlığımıza teslim ettik.

48- Pazarcı esnaflarımız ve oda üyelerimizin Türkiye genelinde bulunan 81 ilinde hangi şehirde işi olursa olsun dışardaki oda başkanlarımızla irtibat kurarak sorun ve sıkıntılarını çözüme kavuşturduk.

49- Pazar yerlerimize gelen tüketicilerimiz içinde her türlü çalışmaya Akhisar Belediyemiz ile birlikte yapmış bulunmaktayız.

50-Pazarcı esnaflarımız ve oda üyelerimiz için en büyük unsur olan Belediyelerimizle her zaman uyum içerisinde çalışarak ortak noktada hareket ederek, Belediyelerimize bağlı başta Zabıta Müdürlerimiz  olmak üzere, tüm zabıtalarımızla uyum içerisinde çalışarak hiçbir zaman pazarcı esnaflarımızla zabıtamızı karşı karşıya getirmeyerek pazarcı esnaflarımızın ve pazara gelen tüketicilerimizin daha temiz, daha ferah, daha hijyen daha modern pazaryerleri olması adına çalışmalarımızı yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Güral’ın yönetim kurulu listesi ise şöyle: Mustafa Güral, Bülent Fındıklar, Hasan Genbaşı, Cüneyt Emir, Özcan Tokcan, Erkan Çelik, Mahmut Akgüç, Hüseyin Kurnaz, İsmail Andık, Mehmet Kırkaş, Mehmet Salih Genç, Orhan Boz, Hasan Sivriçan, Meziyet Tokcan

Denetim Kurulu: Kani Üçerler, Hasan Çelik, İsa Genç, Hüseyin Kaytaz, Bahattin Karakaya, Nurhan Çelik

 

xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.