• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • Manisa 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Önce Akhisar Platformu Kuruldu

Okunma Sayısı: 5101
Önce Akhisar Platformu Kuruldu
Sosyal Medyada bir araya gelen Akhisarlıların oluşturduğu “Önce Akhisar Platformu” Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti.

Önce Akhisar Platformu Kuruldu
Haber Merkezi

Sosyal Medyada bir araya gelen Akhisarlıların oluşturduğu “Önce Akhisar Platformu” Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti.

Facebook sosyal medya sitesi üzerinde oluşturdukları grup üzerinden, birkaç yıldır Akhisar’ın sorunları ile ilgili fikirler üreten Akhisar’lıların, sanal dünyadan gerçeğe taşıdıkları oluşum ilk meyvelerini vermeye başladı. Önce Akhisar Platformu, “Akhisar’ın Gönlünden Göklere 3 Tayyare” projesi ile ilk ziyaretlerini Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya gerçekleştirdi.Kendi imkânları dâhilinde Maket Sanatçısı Murat Dalca’ya imal ettirdikleri “Akhisar 2” adlı tayyarenin ölçekli bire bir modelini ve bağış tayyarelerin öykülerini ve bilgilerini içeren kapsamlı bir bilgilendirme panosunu, Akhisar Belediyesi Girişindeki holde sergilenmek üzere Salih Hızlı’ya hediye ettiler. Akhisar Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarete “Önce Akhisar Platformu gönüllüleri” adına temsilen Engin Akyüz, Hakan Kesiciler, Tuncay Şen, Celalettin Çabuk, İsmail Caner, Mehmet Saygı katıldı.

Akhisar Belediye Başkanı Yardımcısı Ömer İşçi’nin de katıldığı toplantıda, Önce Akhisar Platformu adına söz alan Engin Akyüz;

“Öncelikle ziyaret talebimizi kabul ettiğiniz için, Önce Akhisar Platformu gönüllüleri adına sizlere teşekkür ederiz. Hepimiz sosyal medyada bir şekilde bir araya gelerek “Bir vatandaş olarak Akhisar için neler yapabiliriz?” sorusunu kendimize sormaya başladık. Bu soruyu kendine soran takipçilerimizin de giderek çoğaldığını görünce, diğer Akhisar’lıların da bu düşüncelerimize ve birlikteliğimize dâhil olmasını istedik. Kentlilik bilincini tekrar harekete geçirmek ve bu şehre hepimizin sahip çıkıp, elini taşın altına koyması gerektiği ortak fikrine vararak Önce Akhisar Platformu’nu oluşturduk. İlk resmi ziyaretimizi de sizlere yapmak istedik. Kuruluş amacımız, Akhisarlıların kentlilik bilincini artırmak, daha yaşanılır bir Akhisar’ın oluşturulması sürecinde aktif rol almak, görmezden gelinen sorunlarımız var ise onları doğru bir dil kullanarak çözüm odaklı gün yüzüne çıkarmaktır. Bir engelli vatandaşımız şehir içindeki kaldırımlarda rahat hareket edemiyorsa bu sorun hepimizin sorunudur ve Önce Akhisar Platformu bu konuda çalışmalar yürütecektir. Esnafın sorunları, kültürel değerlerimiz, şehrin eksiklikleri ve var olan güzelliklerin geliştirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmak için bir aradayız.” dedi.

Engin Akyüz’ün konuşmasının ardından söz alan Dr. Tuncay Şen;

“Geçen aylarda Burhaniye'den geçerken bir uçak maketi heykeli ile karşılaştık. Burhaniyeliler ilçe olarak 1925 yılında orduya iki uçak hediye etmiş. Bu uçağın birebir maketini Türk Hava Kurumu kendilerine göndermiş, onlar da şehrin görülebilecek bir yerinde sergilemişler. Şehrin yeni kuşakları dedelerinin el ele vererek yaptığı bağışı görerek birlikte başarmanın önemini öğreniyor. Orada hangi çocuğa sorsan bu durumun farkında ve bilincini taşıyor. Buna benzer uçak maketinin olduğu başka yerlerde varmış tabi ki. Aklıma bir anda ilçemiz Akhisar geldi. İlçemiz de bilindiği üzere uçak bağış yapanlar arasında yer alıyor. Hem de bir değil üç uçak bağışı yapmış. Bu nedenle, “Önce Akhisar Platformu” olarak ilk projemizin; halkı bilinçlendirmek, aidiyet duygusunu tekrar kazandırmak, birlikte nice güzel işler başarılabileceğini göstermek adına Akhisar’ın Bağış Uçakları olmasını istedik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde Sonbahar aylarında Tayyareci Vecihi Hürkuş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Gürer’in, Akhisar halkına bu konuda konferans vereceğini ve Türk Tayyareleri ile ilgili detaylı bir sergi açacağımızı da şimdiden buradan duyurmak istiyoruz.”dedi.

Dr. Tuncay Şen’in sözlerine ek olarak bilgi veren Celalettin Çabuk, şunları söyledi;

“Türk halkı 1925-35 yılları arasında Orduya 300’e yakın uçak hediye etmiştir. Bu bağış uçaklar, hava kuvvetlerini güçlendirmek amacıyla başlatılan kampanya ile olmuş ve yurdun her yerinden katılım sağlanmıştır. Gönüllü gençler kumbaralarla kapı kapı dolaşarak 50 milyon liranın toplanmasına katkı sağlamışlardır. Ayrıca uçak alımı için tayyare piyangosu çekilişleri düzenlenmiştir. “Uçağı olmayan bir yurt, damı olmayan bir eve benzer” gibi sözlerle uçmanın önemi o yıllarda bile vurgulanmıştır. Havacılığın tanıtılması için ülkenin çeşitli yerlerinde gösteri uçuşları yapılmış. Uçuşları izlemeye gelen insanlardan bağış yapmaları istenmiş. En fazla bağışı yapan il, ilçe, kurum ya da şahısların isimleri, ulusal bayramlarda törenle alınan uçaklara verilmiş. Özel kanunla birçok yerde sinemalar açılmış. Adları “Tayyare Sineması” olarak konmuştur. Akhisar’daki “Tayyare Sineması” o zamanlarda bu nedenle yapılmıştır. Bu sinemaların bağış yapılmış o uçaklarla doğrudan bağı vardır.” dedi.

Önce Akhisar Platformu gönüllülerinden İsmail Caner;

“Manisa iline ek olarak diğer bağış yapan ilçeler arasında Demirci, Kırkağaç, Kula, Salihli, Soma ve Turgutlu olduğunu unutmadan söylemeliyiz. Önce Akhisar Platformu bu ilçelerimize de öncülük ediyor. Projemizi açıklamamızın ardından bu ilçelerimiz de konuyu sahiplenerek adımlar atmaya başladılar. İlçelerin kaymakam ve belediye başkanları konunun takibine başladılar.Biz de şimdiki gençlerimizin bilinçlenmeleri için bu uçakların öyküsünü araştırdık. Önce Akhisar Platformu Gönüllülerinden Tarih Araştırmacısı Mustafa Kuzucuk sayesinde çok ciddi veriler elde edildi. Uçakların fotoğraflarına ulaştık. Grubumuzu takip eden eski garnizon komutanlarımız, pilotlarımız, hava kuvvetleri mensubu askerlerimiz, Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız ve daha hatırlayamadığım birçok destek verenimiz ile projemizin tüm detaylarını olgunlaştırdık. Bu bilgiler eşliğinde güzel bir afiş hazırladık. Bu afişlerden Akhisarlılara, Akhisarlı gençlere bilgi aktarmak için şehrin birçok noktasına asıyoruz. Birer tanesini de size takdim etmek istiyoruz.” diyerek Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi’ye, hazırladıkları “Akhisar’ın Gönlünden Göklere 3 Tayyare” adlı bilgi panosunu armağan etti.

Önce Akhisar Platformu gönüllülerinden Hakan Kesiciler;

“Günümüzde “Akhisar halkının 1925-1930 yılları arasında Türk Ordusuna bağışladığı 3 adet uçak vardı.” desek; yediden yetmişe büyük bir kesimin bu konu hakkında bilgisinin olmadığını görürüz. Umuyoruz ki, biz bir avuç dolusu Akhisar sevdalısının başlattığı bu kıvılcım büyüyecek ve tüm Akhisarlılar tarihine, kültürüne ve şehrine sahip çıkacak, geçmişteki gururlu hatıralarımızı gelecek kuşaklara aktarmak için çaba sarf edecektir.Teknik ekibimizle,Akhisarlı çocukların bu konuyu eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri için, tayyarelerin birebir karton maketlerini hazırladık. Bunları yerel dergiler ve okullar kanalı ile çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Gençlerimizin de tarihte yaşanan bu yardımseverliği, birlikteliği, paylaşmanın önemini kavramaları için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. İnanıyoruz ki, sizin gibi yerel ve genel yönetimde bulunan idari yetkililer de bu konuda desteklerini Akhisarlılardan esirgemeyeceklerdir.İlk hedefimiz bu bağış uçaklar hakkında çok kapsamlı bilgi ve belgeye ulaşarak arşiv niteliğinde bir doküman oluşturmaktı. Eski komutanlar, Askerler, Uçak Pilotları, Sivil Havacılar, Türk Hava Kurumu, Yerel Tarih Araştırmacılarımız, Havacılığa gönül vermiş birçok değerli insanın da aktif katkısıyla bu hedeflerimize adım adım ulaştık.İkinci hedef olarak bu uçaklarımızın birer modelini üretip Akhisar’ımızın belirli konumlarında sergilenmesini sağlamak ve anıtlaştırmaktı. Bu konuda da sizlerin destekleriyle önümüzdeki günlerde bir adım atılabileceğini düşünüyoruz.” diyerek, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yaAkhisarlı Sanatçı Murat Dalca’ya imal ettirdikleri “Akhisar 2” adlı tayyarenin ölçekli bire bir modelini armağan etti.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı;

“Nazik ziyaretiniz için öncelikle hepinize teşekkür ederim. Bağış uçaklarla ilgili detaylı bilgiye sizlerin sayesinde ulaşmış olduk. Bu kadar kapsamlı bir çalışma yaptığınız için hepinizi ayrı ayrı takdir ediyorum. Bu tür oluşumlar en başta sancılı süreçlerden geçer. Ama sizler öyle güzel organize olmuşsunuz ki ziyaretiniz süresince anlattıklarınızı ilgiyle dinledim. Tam da Akhisar’ın gerçek anlamda ihtiyacı olan bir oluşumun başlangıcını gerçekleştirmiş olduğunuzu görmekten mutluluk duyduğumu belirtmeliyim. Pozitif düşünce tarzınızdan dolayı, platformun hiçbir siyasi beklenti veya taraf gözetmeksizin işleyecek olmasını da göz önüne aldığımızda, Önce Akhisar Platformu’nu her zaman destekleyeceğimizden şüpheniz olmasın. Bundan sonra daha fazla bir araya gelip Akhisar ile ilgili fikir ve görüş alışverişlerinde bulunmalıyız. Kent bilincini toplumun tüm bireylerine aşılamak için üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Önce Akhisar Platformu’nun bundan sonraki yapacağı projelerinde de başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Salih Hızlı’dansonra söz alan Mehmet Saygı;

“Çok kısa zamanda sosyal medyadaki sayımız binleri geçti. BirçokAkhisar’lı oluşumumuza aktif katılım gösterdiler ve destekliyorlar. Bugün buradaki 6 kişi tüm Önce Akhisar diyen gönüllülerin temsilcisi olarak bulunmaktadır. Bizim gerçekleştirdiğimiz bu birlikteliğin ardından birçok sosyal platform kuruldu, kurulmaya çalışıldı. Biz aslında diğer oluşumlara da örnek olduk. Fakat diğer oluşumların hep bir siyasi yanı ve beklentisi vardı. Yaşamın doğası gereği her birimizin ayrı dünya görüşleri var. Biz bu oluşumu başlatırken hiçbir suretle siyasi bir yanımız olmayacak dedik. Sivil Toplum Örgütlerinin bağımsız bir duruşunun da olabileceğini Akhisarlılara göstermek ve örnek olmak istiyoruz.Yokluk zamanlarında tayyare bağışı ile gösterilen bu birlik ve beraberliğin günümüzde de gerçekleştirilen projelerde sergilenmesini arzu ediyoruz. Tüm görüşteki insanlara açık bir platform olması adına bir kimliğe de bürünmeden faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu oluşumun en güzel yanı da bu. Her siyasi partiye mensup düşünce bu grubun içinde yer alıyor. Statü yok, rütbe yok bu oluşumda. Hepimiz eşitiz. Tüm Akhisarlılar doğal üyemizdir ve diledikleri zaman etkinliklerimize katılım gösterebilirler. Biz hep Önce Akhisar dedik ve Önce Akhisar için hedefimizden şaşmadan projelerimizle katkıda bulunmak istiyoruz.” dedi.

Son sözü alan Önce Akhisar Platformu gönüllülerinden Hakan Kesiciler; “Bugün bizleri ağırladığınız için siz Sayın Belediye Başkanımıza ve Başkan Yardımcımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra daha çok bir araya gelerek kentimizin sorunlarını birlikte takip edip çözüme kavuşturmak için çaba sarf ediyor olacağız. Sonbahar aylarında başlatacağımız küçük söyleşi ve konferanslar ile Türkiye’nin önde gelen vizyon sahibi simaları ile Akhisar’a faydalı olmaya devam edeceğiz. Ayrıca etkinliklerimizi takip etmek isteyen Akhisarlılara da basınımız aracılığıyla seslenmek istiyoruz.Akhisar Halkı bizleri “Önce Akhisar Platformu” yazarak Facebook sayfamızdan takip edebilirler.” dedi.

Toplantı sonunda Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve Önce Akhisar Platformu üyeleri, başkanlara armağan ettikleri maket uçak ve tanıtım panoları ile birlikte fotoğraf çekildiler.

Önce Akhisar Platformu Kuruldu
Önce Akhisar Platformu Kuruldu
Önce Akhisar Platformu Kuruldu
Önce Akhisar Platformu Kuruldu
Önce Akhisar Platformu Kuruldu
Önce Akhisar Platformu Kuruldu
Önce Akhisar Platformu Kuruldu
Önce Akhisar Platformu Kuruldu
Önce Akhisar Platformu Kuruldu
Önce Akhisar Platformu Kuruldu

  • Yorumlar 35
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.