• BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Okullar Arası Satranç Turnuvasına Büyük İlgi!

Okunma Sayısı: 3664
Okullar Arası Satranç Turnuvasına Büyük İlgi!
Öğretmen okullarının 159.cu kuruluş yıldönümü kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde, Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesinin düzenlediği 2 ci geleneksel okullar arası satranç turnuvası  büyük ilgi gördü......

16 MART ÖĞRETMEN OKULLARININ KURULUŞUNUN 159. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİNDEN “OKULLAR ARASI SATRANÇ TURNUVASI “  BÜYÜK İLGİ  GÖRDÜ!

Akhisar (TUNCAY ŞEN)

Öğretmen okullarının 159.cu kuruluş yıldönümü kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde , Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesinin düzenlediği 2 ci geleneksel okullar arası satranç turnuvası  büyük ilgi gördü.

Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Kenan Dalardıç, “16 mart tarihinde öğretmen okullarının kuruluşunun 159. cu  yıldönümünü kutlayacağız. Öğretmen yetiştirmek amacıyla da ilk öğretmen okulu 16 Mart 1848’de açılmıştı (Darülmuallimin-i Rüşdi). 1868’de ise ilkokul öğretmeni yetiştirmek amacıyla “Darülmuallimin-i  Sıbyan” öğretime başladı. 1989-1990 öğretim yılından itibaren yeni bir değişmeyle 3 yıllık öğretmen liseleri Anadolu öğretmen liseleri haline dönüştürülmüştür. Mili Eğitim Bakanlığı'nın 26.06.2001 tarihli olurlarıyla 2001-2002 öğretim yılından itibaren Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi hizmete girmiştir.Bizim için 16 Mart, Anadolu Öğretmen lisesi adını yaşıdığımız için  çok önemli.Kutlamaları etkinlikler düzenleyerek renklendirmeyi düşündük.Resim yarışması ve masa tenisi yarışmaları bunlardan birkaç tanesiydi.Akhisar da gelişen satranç sporuna okul olarak katkıda bulunmak ve okullar arasında kaynaşma ve dostluk havası oluşturabilmek amacıyla bu yıl ikincisini yaptığımız ‘ okullar arası satranç turnuvasını düzenledik.İlköğretim ve liseler arası olmak üzere iki kategoride olmasını istedik.Bazı okullarımız birden fazla takımla katıldılar.Gösterilen ilgiden okulumuz olarak çok memnun kaldık.Katılan tüm okullarımıza, dereceğe giren okul takımlarına kutlarken,böylesi büyük organizasyonu başarıyla yöneten Satranç hakemlerimiz baş hakem Mesut Avcı olmak üzere Dr.Tuncay Şen Salim Güven ve Yeter Bölükbaşı ile gözlemci olarak turnuvamızda bulunan Uluslar arası Hakem Kıyasettin Aydın’a teşekkürlerimi sunuyorum.Ayrıca turnuvamıza satranç saatleri ve satranç takımlarıyla lojistik sağlayan Akhisar satranç Eğitim Merkezine (ASEM) ve Misak-i Milli – Ali Şefik ilköğretim Okulu  Satranç İhtisas Kulübüne (MMASİ) ye de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Turnuvanın baş hakemi Fide hakemi Mesut Avcı, “Turnuva ilköğretim ve lise dengi okullar olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldı.İlköğretim kategorisinde 17 takım, lise dengi okullarda ise 8 takım yarıştılar.Toplam 25 takım ve yedekleriyle birlikte 110 oyuncunun yarıştığı turnuva gerçekten çok çekişmeli ama dostluk havasında geçti.Okullarımız arasında kaynaşma ve dostluk ortamını oluşturmada öneli bir atılım olarak gördüğüm bu turnuva bu yıl ikincisi yapılarak artık geleneksel boyuta taşındı.Turnuvayı üstlenen Akhisar Anodulu Öğretmen Lisesi Müdürü Kemal Dalardıç’a  Akhisar satranç camiası adına teşekkür ediyorum.Turnuvada tüm masalarda satranç saatleri kullanıldı.Satranç Saatleri ve Satranç Takımları olarak Lojistik destek de bulunan ASEM ve MMASİ yi kutluyorum.Ayrıca kişisel gayretleri ile turnuvaya 13 takım gelmesine neden olan satranç öğretmeni Salim Güven’in çabasına hayran kaldım..Turnuva ya Akhisar Anadolu lisesi 5 ayrı takımla, MMASİ 5 takımla ,Özel Akhisar Koleji 3 takımla, Özel Eminbey Koleji 3 takımla, Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlk öğretim Okulu 3 takımla katılarak okulların da ki satrancın önemini adeta bizlere sundular” dedi.

Uluslar arası hakem Kıyasettin Aydın, “Gelişen Akhisar satrancı için okullar arasında ki kaynaşmayı sağlayan bu turnuvanın gelenekselleşmesini Sağlayan Akhisar Anadolu Öğretmen Okuluna teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Turnuvada lise ve dengi okullar kategorisinde ki dereceler şöyle paylaşıldı:

1.ci Akhisar Anadolu Lisesi -B takımı 8 puan

2.ci Akhisar Anadolu lisesi –A takımı 8 puan

3.cü Adnan Menderes Lisesi 6 puan

4. cü Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi 6 puan

5.ci  Akhisar Ticaret Lisesi 6 puan

İlk öğretim okulları  kategorisin de ise

1.ci Özel Akhisar Koleji- A takımı 10 puanla birinci

2.ci Misaki Milli –Alişefik İlköğretim Okulu ( MMASİ) – A takımı 8 puan

3.cü Özel Eminbey Koleji 7 puan

4.cü Kayalıoğlu ilköğretim okulu-A takımı 7 puan

Turnuvanın baş hakemliğini FİDE hakemi Mesut Avcı yaparken, Dr.Tuncay Şen, Salim Güven ve Yeter Bölükbaşı, Mecit Şahin ,Ali Semerci ve Murat Orta  yardımcı hakem olarak görev yaptılar.Uluslararası hakem Kıyasettin Aydın da Federasyon gözlemcisi olarak turnuvada hazır bulundu.















  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.