• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Hemşireler Günü İlk Kez Halka Açık Kutlandı

Okunma Sayısı: 9732
Hemşireler Günü İlk Kez Halka Açık Kutlandı
Akhisar Devlet Hastanesi ve Akhisar Sağlık Meslek Lisesi tarafından hazırlanan Hemşirelik Haftası Programı Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda kutlandı.

Hemşireler Günü İlk Kez Halka Açık Kutlandı
Akhisar (Kenan MOLLA)

Akhisar Devlet Hastanesi ve Akhisar Sağlık Meslek Lisesi tarafından hazırlanan Hemşirelik Haftası Programı Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda kutlandı.

Program ilk olarak hemşirelerin ve öğrencilerin yaptıkları resim, fotoğraf ve el işi sergisi açıldı. Kokteylin ardından saat 20.30 da başlayan programda Hemşirelik mesleğinde 30 yılını aşan halen Akhisar Devlet Hastanesinde görev yapan Meryem Ünlü günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ünlü yaptığı konuşmada “Hastanelerimizde bugün hemşirelerimiz adına eski yıllara oranla oldukça yeni değişiklikler söz konusudur. Teknolojik alanlardaki gelişmeler uzmanlık alanlarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Mesleğimize ara vermeden devam ediyoruz. Bu mesleği yaşadığımız sıkıntılara rağmen özveri ile yaptığınızı çok iyi biliyorum” dedi.

Akhisar Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde görev yapan genç hemşireler adına Hülya Karaca hemşirelik mesleği ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Karaca yaptığı konuşmada “hemşirenin gözünde beliren ışık bir annenin dünyaya bebek getirdiği ışıltıyla aynıdır. Aynı zamanda bir hastayı kaybettiğinde de yüreğindeki açıya şahit olabilirsiniz. Hemşirelik herkesin yapabileceği gibi görünen bir meslek olabileceği gibi hiç kimsenin yapamayacağı bir meslek gibidir. Hemşireliğin amacı ne olursa olsun temelinde kocaman bir yürek vardır. Hemşire hastaya her şeyden önce güven vermelidir. Hemşirelik için söylenebilecek en güzel söz anlatılmaz yaşanır sözü olduğuna inanıyorum” dedi.

Akhisar Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Sami Günü' nün konuşmasının ardından Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Cem Ün söz aldı. Ün yaptığı açıklamada “bundan önceki yıllarda hemşirelik haftası programlarını hastane içerisinde kurumsal bazda yapıyorduk. İlk defa bu sene ilçe bazında bir kutlama yapmaya uygun gördük. Hastane ve sağlık kurumlarımıza en çok hemşire yetiştiren en eski kurumlar Sağlık Meslek Liseleridir. Daha sonra ise Sağlık Meslek Yüksekokulları kurulmuştur. Şuanda hastanelerde ve sağlık kurumlarında yüzde 50'den fazla en ağırlıklı hemşire grubumuz sağlık meslek lisesi mezunlarıdır. Bu nedenle bu ilçemizdeki kutlama programına sağlık meslek lisesini de dahil ederek anlamını derinleştirmek istedik. Hemşirenin anlamı nedir derseniz, biz hekimler için hemşire her şeydir, elimiz, ayağımızdır, mesleki anlamda sırdaşlarımızdır, dert ortaklarımızdır. Biz hastalıkta önemli olan üç husus vardır. Bunlardan birisi teşhis, ikincisi tedavi ve üçüncüsü de bakımdır. Teşhisi hekim koymaktadır, tedaviyi hekim planlamaktadır uygulayıcılar ise hemşirelerdir, bakım ise tamamen hemşirelerimize aittir. Bundan dolayı hastalarımızı iyileştirme sürecinde tamamen ortaklaşa bir süreç yürütmekteyiz.

Hemşirelerin günümüzde bazı sorunları vardır. Bunlardan en önemlileri sayısal olarak eksiklikleridir. Gerçektende ülkemizde 100 bin civarında hemşiremiz vardır, 100 bin nüfusumuza ancak 130 hemşire düşmektedir. Oysa ki gelişmiş ülkelerde bu sayı 600 ila 700 civarındadır. Bu eksikliğe rağmen bizim hemşirelerimiz büyük özveri içerisinde çalışmalarını gayretle sürdürmekte ve bu açığı kapatmaktadırlar.

Diğer bir sorunları da yakın zamana kadar yasal mevzuat eksikliğiydi. Bu kadar kalabalık bir çalışan kesime sahip hemşirelerimizin ne yazık ki bir mevzuat ve yönetmelikleri yoktu. Genel bir yönetmelik çerçevesinde birkaç paragraf ayrılmıştı kendilerine. Ama sağlık bakanlığımız bu sene ciddi bir çalışma ile beklenen yönetmeliği çıkardı ve hemşirelik yönetmeliğimiz Mart ayı içerisinde yayınlandı. Bu yönetmelik ile de bir çok soruna çözüm getirdi. İlk defa uzman hemşire mevzuata girdi. Bu da çok olumlu bir gelişme olmuştur ve Sağlık Bakanlığının 2010 yılı hemşirelere en büyük hediyesi olmuş oldu” dedi.

Daha sonra söz alan Akhisar Sağlık Grup Başkanı Dr. Selin Köksal “çalışma şartlarınızın ne kadar fedakarlık gerektirdiğini evde çocuğunuz veya yakınız hastayken sizlerin görev başında şifa dağıtışınıza tanığız” dedi.

Son olarak söz alan Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek “sağlık en önemli devlet kamu hizmetinden birisidir. Eğitim, güvenlik, adalet ve benzeri hizmetler devletin sunduğu temel hizmetlerdir. Akhisar ilçemizde de 600' e yakın sağlık çalışanı, Milli Eğitim camiasında da bin 500' e yakın öğretmenlerden sonra ikinci büyük kamu çalışanlarını oluşturuyor ve bunların içerisinde de hemşirelerde epeyce yer tutan bir topluluktur. Hemşirelerimizin bu mutlu gününde yanlarında olmaktan büyük onur duydum” dedi.

Konuşmaların ardından Akhisar Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Florance Nightingale ile başlayan ve günümüz hemşireliğine kadar uzanan hemşirelik tarihi sürecine yolculuk adlı gösterim yer aldı. ardından Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Benül Altıkardaşlar, Ceyhun Atuf Kansu' nun şiiri Kızamık Ağıdını okudu.

Programda daha sonra Akhisar Sağlık Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan müdür-memur ilişkisi skeci, hemşirelik oratoryosu, hasta yatış işlemleri skeci sergilendi.

Programın şiir bölümünde ise Akhisar Devlet Hastanesi hemşirelerinden Gülay Erden'in kendi yazdığı hemşirem adlı şiiri okudu. Şiiri okuyan hemşiren Gülay Erdem hastane başhemşiresi Ayşe Yaşar'a bir buket çiçek takdim etti. Ardından Akhisar Devlet Hastanesi hemşirelerinin hazırlamış oldukları acil serviste çalışan hemşirelerin karşılaştıkları ilginç olaylardan oluşan skeçler büyük beğeni topladı.

Akhisar Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden İftadiye Kaynak “Ne Fark eder Hastamdı” isimli şiirini okuduktan sonra Sağlık Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı yoğun bakım ünitesinde yaşanan olayları ele alan skeçlerin ardından programın ilk bölümü tamamlandı.

İlk bölüm arasında halen görevini yapan ve mesleğinde 30 yılını aşmış hemşirelere plaket takdimi yapıldı. Hemşireler Mürşide Ünal' a plaketini Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Meryem Ünlü' ye Akhisar Garnizon Komutan Vekili Hava Savunma Binbaşı Avdulvahap Fırat, Ayşe Yaşar'a Belediye Başkanı Salih Hızlı, Müzeyyen Karacaoğlan'a Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Azize Şahin'e Adalet Komisyon Başkanı Muhammet Güney, Aynur Özgür' e Manisa İl Sağlık Müdürü adına İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Galip Köroğlu, Oya Avcı'ya Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cem Ün, Aysel Erdoğan' a İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Nimet Özbek'e Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Erol Karaca, Nefise Özşahin'e Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hakan Adıgüzel plaketleri takdim etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yılın hemşiresi seçilen Beyoba Aile Sağlığı merkezinde çalışan Hemşire Çiğdem Kandemir'e plaketlerini Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek takdim etti.

Programın ikinci bölümünde Akhisar Devlet Hastanesi hemşireleri ve Akhisar Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu Sağlık Koro'su yer aldı. 16 parça seslendiren koronun arasında popstar Emre de iki şarkı ile sahnede yer aldı.



Kutlama Programı Bölümü

Konser Bölümü


















































































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.