• BIST 9804.19
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Mustafa Güral'dan basın açıklaması

Okunma Sayısı: 4279
Mustafa Güral'dan basın açıklaması
Akhisar Pazarcılar ve Manavcılar Odası Başkanı Mustafa Güral, yaptığı açıklamada "Bugün itibariyle 41 üyenin kayıtları odamıza yapılmıştır. İlerleyen günlerde bakanlığımızdan gelecek olacak cevap Manisa esnaf sanatkarlar odaları sicil müdürlüğü de diğer k

Mustafa Güral'dan basın açıklaması
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Akhisar Pazarcılar ve Manavcılar Odası Başkanı Mustafa Güral, yaptığı açıklamada "Bugün itibariyle 41 üyenin kayıtları odamıza yapılmıştır. İlerleyen günlerde bakanlığımızdan gelecek olacak cevap Manisa esnaf sanatkarlar odaları sicil müdürlüğü de diğer kalan kişilerin  aktarılması için çalışmalara devam edecektir" dedi.

Güral yaptığı açıklamada:

"Bu ayda girmiş olduğumuz Muharrem ayımızın tüm Akhisarlılarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dün öğleden sonra almış olduğum 2 tane üzücü haberi sizinle paylaşmak istiyorum. Türkiye pazarcılar federasyonu genel başkanı sayın Ali Karaca’nın kayınpederi Covid-19’dan dolayı vefat etmiştir. Kendisine ve ailesine  baş sağlığı diliyorum. Bir diğer üzücü haber Türkiye pazarcılar federasyonu genel başkanı Ali Karaca’da Covid-19’dan dolayı hastanede tedavi altında. Kendisine de teşkilatımız adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

 

23 Şubat 2014 tarihinde odamızın olağan genel kurulunda seçim ile birlikte seçimi kazandık ve akabinde 17 Şubat 2015 tarihinde odamızın olağanüstü bir genel kurula gittik. Genel kurulda da unvanımızı sebzeci, meyveci ve seyyar satıcılar odasından çıkartıp Akhisar manavlar ve pazarcılar esnaf odası olarak kendimizi yeniledik. Değerli arkadaşlar  o günden  bugüne sebzeci, meyveci ve seyyar satıcılar odası olduğumuzdan üyelerimiz sadece meyve ve sebze, meyve ile alakalı işle iştikal eden bir odamızdı. Ama manavlar ve pazarcılar esnaf odası unvanını değiştirdikten sonra odamıza çeşitli meslekler kazandırdık. İlk seçildiğimiz de odamızın 322 üyesi vardı.

 

2019 yılının Ağustos yılında Ticaret il müdürlüğü ve Akhisar kaymakamlığı olarak müracaatımızı yaptık. Kaymakamlıkta 8 oda birlik ve kaymakamlık kurumu olarak toplanmış bulunmakta. O gün unvan değişikliği sebebiyle ve mutabakat komitesinin 64. maddesine dayanarak biz diğer eski üyeleri başka odalara kayıt olan bize kayıt olması gereken üyeleri talep ettik. Ancak Manisa esnaf ve sanatkarlar odası birliği aktarılmaması hususunda oy kullandı. Diğer 8 tane oda da aktarılmaması hususunda oylarını kullandılar. Kaymakamlık bu komitenin başkanlığını yapıyordu. Akhisar kaymakamımızda yazı işleri müdürümüz Tülay hanımı başkanlığa atamıştı. Maalesef kaymakamlığımızda Tülay hanımda ret oyu kullanarak bu üyeleri bize vermediler. Tabi ki bu üyeleri bize vermemeleri doğaldır. Çünkü hiçbir esnaf odası başkanı kendi üyesini kaybetmek istemez. O yüzden hiç birine kızmıyorum ancak 5362 sayılı esnaf sanatkarlar odası meslek kuruluşlarının kanunu 64. maddesin de açık ve beyan bunlar belirtiliyor. Biz odalar olarak kanun ile yönetilen odalarız. Ticaret bakanlığı esnaf sanatkarlar genel müdürlüğünün  talebi üzerine bir yazısı var ve 151 kişinin diğer odalardan kaydının silinerek odamıza aktarılması hususunda bakanlığımız gönderdi. Biz tabi ki bunları mutabakat komitesine sunduk. Mutabakat komitesi ret olarak bize vermiş bulunmakta. Bizde kanuna dayanarak 10 gün içerisinde mahkemeye başvurduk. Akhisar manavlar ve pazarcılar esnaf odası olarak Türkiye pazarcılar federasyonun avukatı ile birlikte mahkemeye başvurarak mahkemelerinin 8 odayı mahkemeye verdik. Tabi ki bu 8 odanın içerisinde kimler var. tuhafiyeciler ve manifaturacılar odası, bakkallar odası, lokantacılar ve tatlıcılar odası, kahveciler odası, yapı sanatları odası, esnaf sanatkarlar odası, terziler odası ve elektrikçiler odası bu 8 odayı biz böyle olmasını istemezdik. Mahkeme sonuçlandı  verilen kararda tuhafiyeciler manifaturacılar, lokantacılar, kahveciler, yapı sanatları, terziler, elektrikçiler odası olarak 2 odanın mahkemesi kaldı sadece. Mahkeme diğer odalardan bu isimlerin silinerek manavlar ve pazarcılar esnaf odasına aktarılması hususunda kararı verdi.  Bugün itibariyle Manisa esnaf ve sanatkarlar odası sicil müdürlüğü ilgide kayıtlı mahkeme kararlarına uyarınca kararlarda bilgide bulunan kişilerin mevcut odalarından silinerek odanıza kaydedilmesine karar verilmiştir. Bugün itibariyle 41 üyenin kayıtları odamıza yapılmıştır. İlerleyen günlerde bakanlığımızdan gelecek olacak cevap Manisa esnaf sanatkarlar odaları sicil müdürlüğü de diğer kalan kişilerin  aktarılması için çalışmalara devam edecektir.

 

 

Ticaret bakanlığı esnaf sanatkarlar ve kooperatifçilik genel müdürlüğünün Akhisar’da bulunan yetkili Pazar yerlerinde tek odanın Akhisar manavlar ve pazarcılar esnaf odasının olduğuna dair belge gönderdi. Artık bu saatten sonra Pazar yerlerinde  sebze, meyve, balık, peynir, tuhafiye, kuru gıda, mefruşat, ayakkabı, hırdavat vs gibi  Pazar yerlerinde kim tezgah açıyorsa muhatap olacağı tek oda var o da biziz. Hizmeti vereceğiz kayıtlı olması gereken oda da Akhisar manavlar ve pazarcılar esnaf odasıdır. Dün Akhisar belediye başkanımız, Akhisar kaymakamlığımız ile birlikte oturduk birer kahve içtik konuşmalar yaptık. Ben buradan tüm esnafımıza da teşekkür ediyorum hiç birini maskesiz görmedik. Besim başkanıma da teşekkür ediyorum bizleri hiç yalnız bırakmıyor.  Bu belgeleri birazdan Akhisar belediyesine de göndereceğim. Pazar yerlerinde alınacak olan tüm kararlar artık manavlar ve pazarcılar esnaf odasını bağlıyor. Artık esnaf odasıdır, tuhafiyeciler odasıdır, bakkallar odasıdır, lokantacılar odasıdır, artık hiç kimsenin Pazar yerlerine müdahale etme söz konusu değildir.  Akhisar belediyemiz de bundan sonra bugüne kadar nasıl uyumlu bir şekilde çalıştıysak Akhisar belediye başkanımız ve başkan vekillerimiz ile her zaman onlar bir adım attığında biz elli adım atmaya her zaman hazırız. Ben buradan tüm Akhisarlılara tüm Akhisarlı esnaflarımıza hayırlı günler diliyorum. Şu mesajı da vermek istiyorum. Şu Covid-19 korona sürecinde çok dikkat edelim kötü bir yayım var federasyon başkanımız bile covid-19’a yakalandı. Önce sağlık hijyen, maske  ve mesafe kurallarına uyalım" dedi.

kmo_0770.jpgkmo_0772-001.jpgkmo_0777-001.jpgkmo_0778-001.jpgkmo_0782-001.jpgkmo_0784.jpgkmo_0785.jpgkmo_0787-001.jpgkmo_0788.jpg

  • Yorumlar 2
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.