19 Nisan 2024
  • Manisa23°C
  • İzmir23°C

ROUTER NEDİR? NE İŞE YARAR? ROUTER KURULUMU NASIL YAPILIR?

Router yani yönlendirici iki ağ arasındaki iletişimin kurulmasını ve yönlendirilmesini sağlayan cihazdır.

Router Nedir? Ne İşe Yarar? Router Kurulumu Nasıl Yapılır?

27 Nisan 2020 Pazartesi 17:45

Bu haber toplam 22005 defa okunmuştur

Router Nedir? Ne İşe Yarar? Router Kurulumu Nasıl Yapılır?

Router yani yönlendirici iki ağ arasındaki iletişimin kurulmasını ve yönlendirilmesini sağlayan cihazdır. Bir verinin bir istasyondan başka birine gönderilmesi sırasında izlemesi gereken yol vardır. Bu yolun tespit edilerek sorunsuz bir şekilde yerine teslim edilmesi Router aracılığı ile gerçekleşir. Yani bilgisayarların yönlerini ağ üzerinde kolaylıkla bulmasına yardımcı oluyor demek doğru olacaktır.

Bilgisayar ağı sistemi içerisinde en önemlisi olarak bilinen Router özellikle büyük şirketlerin ağ trafiğinin düzenlenmesi için çok önemlidir. Router’e sahip olabilmek için öncelikli olarak kurulumun yapılması gerekir. Bu kurulumun yapılması ise şu şekildedir.

Router Kurulumu

Her Router’in kurulumu birbirinden farklıdır. Bunun için öncelikli olarak satın alınan Wireless Router ile birlikte kullanım kılavuzu verilmişse onu detaylıca okumak ve oradaki bilgilerden yola çıkılarak işleme devam etmek doğru olur. Kılavuzlar özellikle kurulum konusunda oldukça iyi yönlendiricilerdir. Ancak şöyle de bir durum var ki genelde Router için kullanıcılara herhangi bir kitapçık verilmez. Bu durumda farklı bir medya aracı bulunabiliyorsa ondan yardım alınabilir. Yeni modemlerde bu şekilde bir sorun yoktur, çünkü Router modemler için herhangi bir kurulum medyasına ihtiyaç bulunmaz. Yapılması gereken yönlendirmenin bağlantısını tam olarak yaptıktan sonra http://192.168.1.1 ile modem arayüzüne giriş yapıp daha sonrasında internet için gerekli olan servis sağlayıcısı aracılığı ile kullanıcılara verilen bilgileri kullanmak yeterli olacaktır.

Routing Tablosu Nedir?  

Routing tablosu ağ üzerindeki geçerli rotaları barındırır. Örneğin bir noktadan başka bir noktaya veri gönderirken bu tablo içerisinden bir yol çiziliyor ve gönderim ona göre yapılıyor. Seçim sırasında en iyi yolu buluyor ancak bu en iyi yol demek en kısa yol demek değildir. Router aynı zamanda Ethernet kablosu ve kategorilerini kontrol ediyor. 

Hop Sayısı Nedir?

Örneğin şehir sınırları içerisinde yaşayan birine mesaj göndermek istiyorsunuz. Bu durumda gönderilecek olan mesaj ilk olarak mesajı gönderen kişinin evindeki Router üzerinden dışarıya doğru çıkar ve sonra internet sağlayıcısının Router’undan geçerek yol bulur. Mesaj gönderilene ulaşana kadar kaç Router üzerinden geçerse hop sayısı da o kadar artar.

İkinci El Router cihazları ve tüm ikinci el teknolojik ürünler için https://ikincielaliyoruz.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar