29 Mart 2024
  • Manisa12°C
  • İzmir16°C

MANİSA KART'A HES KODU EKLEME NASIL YAPILIR?

Manisa'da kentkart ile HES kodu nasıl entegre edilir? Manisa Kart'a HES kodu eklemesi nereden yapılır?

Manisa Kart'a HES kodu ekleme nasıl yapılır?

11 Şubat 2021 Perşembe 10:21

Bu haber toplam 6631 defa okunmuştur

Manisa'da kentkartını HES kodu ile entegre etmeyenler otobüse kartlı giriş yapamıyor.

Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun Covid-19 Tedbirlerine İlişkin 25.01.2021 tarihli ve 2021/3 sayılı kararı gereğince, HES kodu tanımlaması yapılmayan elektronik/akıllı seyahat kartları ile binişlere 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren izin verilmemesi kararı alınmıştı. Karar Pazartesi günü uygulanmaya başladı.

Birkaç haftadır yapılan uyarılarda, kentkartların HES kodu ile entegre olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunulmuşt

Ancak ulaşım kartını HES kodu ile eşleştiremeyenler halk otobüsüne HES kodsuz alınmamaya başlandı.

NEDEN HES KODU EKLENİYOR?

Manisa'da kentkart ile HES kodu entegre edilerek, koronavirüse yakalanan yada temaslı olan karantinada olması gereken kişiler halk otobüslerine binemesi engelleniyor.

KENTKARTA HES KODU NASIL EKLENİR?

Manisa'da kentkarta HES kodu ekleme işlemleri için iki seçenek bulunuyor. Vatandaşlar Manisa Kart dağıtım merkezine giderek kentkarta HES kodu ekleme işlemlerini yapabiliyor.

Bir diğer şeçenek ise E-Devlet. Kentkarta HES kodu ekleme işlemleri E-Devlet üzerinden de yapılabiliyor. E-Devlet'e giriş yaptıktan sonra sitede "Manisa Kart" diye arama yapınız. Karşınıza çıkan "Manisa Büyükşehir Belediyesi/Manisa Karta HES Kodu Tanımlama" alanında bilgilerini doldurarak bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bu işlemi yapmak için kentkartınızı ve HES kodunuzu yanınıza almayı unutmayın.

Yorumlar