25 Nisan 2024
  • Manisa18°C
  • İzmir19°C

KİDSOLİO 13. YAŞINI KUTLUYOR

Türkiye’nin ödüllü ambalajlı zeytinyağı ihracatçı firmalarından Alhatoğlu Zeytinyağları, 13 yıl önce üretmeye başladığı ‘Kidsolio’ çocuk zeytinyağı ile bu kategorinin öncüsü olmanın gururunu yaşıyor.

Kidsolio 13. yaşını kutluyor

19 Ocak 2022 Çarşamba 09:47

Bu haber toplam 2067 defa okunmuştur

Kidsolio 13. yaşını kutluyor
Haber merkezi

Türkiye’nin ödüllü ambalajlı zeytinyağı ihracatçı firmalarından Alhatoğlu Zeytinyağları, 13 yıl önce üretmeye başladığı ‘Kidsolio’ çocuk zeytinyağı ile bu kategorinin öncüsü olmanın gururunu yaşıyor.

Kidsolio’nun üreticisi Alhatoğlu Zeytinyağlarının ortağı Mustafa Alhat, Kidsolio’nun özellikle çocuklar tarafından beğenilme ve tercih edilmesinde lezzetinin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek “Henüz yeşil iken yani Erken hasat edilen zeytinlerden elde edilen yağlarda polifenol denilen yağa acılık (bitter) ve yakıcılık (pancing) veren bileşiklerden daha fazla geçer. Erken hasat yağların bu yakıcı, acı lezzeti yetişkin gurmeler için elbette eşsiz keyif vericidir. Fakat yüksek polifenollü yağlar, hem damak tadı olarak hem de bünyeleri henüz çok hassas olduğu için, küçük çocuklara uygun olmayabilir. Büyüklerin bitter, çocukların ise sütlü çikolata sevmesi gibi düşünebilirsiniz. Alhatoğlu Zeytinyağları olarak, aynı mantıktan hareketle polifenol düzeyi düşük olgun zeytinlerden çocuklara yönelik lezzetli ve sağlıklı Kidsolio’yu üretiyoruz”  dedi.
 
Zeytinyağının çocukların beslenme alışkanlığına dahil edilmesi ile sağlıklarını korumalarına yardımcı olacağını, Alhatoğlu Zeytinyağları olarak çocuklara özel geliştirdikleri Kidsolio ile gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesine de katkıda bulunduklarını belirten Mustafa Alhat şöyle devam etti:
“Zeytinyağı mucizevi yağ asit kompozisyonu ile vücudun üretemediği esansiyel yağ asitlerini dışardan sağlamak için en doğal seçenektir. Ayrıca vitaminler, mineraller ve pek çok minör bileşikler içerir. Fenolik bileşikler yanında natürel sızma zeytinyağının en önemli unsurlardan biri Squalene’dir. Squalene’in en önemli bitkisel kaynağı zeytindir. Zeytin olgunlaştıkça squalen miktarı artar” 
 
Natürel sızma zeytinyağlarının sağlık açısından öneminin sadece polifenollere bağlanmasının eksik bir bilgi olduğunu ifade eden Alhat, Squalene’in ve mucizevi yağ asitleri kompozisyonunun en az fenoller kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Alhat “Zeytinyağı mucizevi bileşimi ile birlikte tüketildiği diğer besinlerin biyo yararlılığını da artırıyor” dedi. 
 
“Masal Zamanı: Melez Prenses çocuk filminin ana sponsoru: Kidsolio”

Çocukların severek ve beğenerek izleyebileceği, fenomen çocukların başrolünde yer aldığı “Masal Zamanı: Melez Prenses” çocuk filmine, yine çocuklar tarafından beğenilen ve tercih edilen sağlıklı ve lezzetli Kidsolio ana sponsor oldu. Afiş ve fragmanı yayınlanan film, 21 Ocak’ta vizyona girecek.


mustafa-alhat-002.jpgkidsolio.jpgfoto-002.jpg

Yorumlar