28 Mart 2024
  • Manisa20°C
  • İzmir19°C

KAZANAN KİM? KAYBEDEN KİM?

Muharrem Kazer

18 Mayıs 2022 Çarşamba 13:37

Kazanan kim? Kaybeden kim?

 

Olmuyor, olmuyor. Maalesef atasözünün dediği gibi ”Bir Koltukta 2 karpuz taşınmıyor. ”Taşınsa da bir süre sonra biri düşüp kırılacaktır.

Velhasılkelam  denenmişleri deneyerek, yapılanlardan ders alınmayarak boş yere zaman geçirmemek lazım.

Bu dediğim de hayatın her alanında… Sportif anlamda olaya bakacak olursak bir mahallede, köyde, kasabada 2 takımın olması…

 

Buna önce denenmişlerden bakalım. Manisa’da Akgün Mahallesi Aynı Ali  Spor ile denedi. Muradiye’de  Muradiyespor ve Muradiye Şimşek denendi. Bu konuda Akgün Mahallesi sakinleri doğru bir karar ile verdi ve yılların çınar kulüplerinden Akgünspor etrafında birleşildi.

Muradiye’de ise işler düne kadar çok ta iyi değildi. İşadamı alıp canlandırdı. Ancak bu kulübün biri gelecek sezon Manisa Yıldızspor oluyor.Muradiye’de tek takım  Muradiye Şimşekspor  kalıyor. Bu dediğim yerlerin de hatırı sayılır nüfusları var…

 

 

Şimdi  Saruhanlı Mütevelli Mahallesinde benzer bir şey  yaşanıyor.1985 Yılında kurulan Mütevellispor ile ,sonradan  kurulan  Mütevelli 1965….

Yıllarca formasını giydiğim ve şampiyonluklar yaşadığım ve yaşattığım mahallemin takımı Mütevellispor. Diğer tarafta da yeni bir kimlik…

Çok büyük olmayan kendine  zar zor yeten  bir mahallede 2 futbol takımı.

İki takım da  1.amatör küme Saruhanlı L grubunda yaz sezonunda mücadele ediyor.Mütevelli 1965 şampiyonluğa oynarken,Mütevellispor lige tutunmaya gayret ediyor.

 

Hafta sonu oynanan Mütevelli 1965 –Mütevellispor maçı sırası ve sonrası yaşananlar. Hiç hoş değil. Düşmanmıyız? Tabiki hayır… Çoğumuz hısım,akraba,arkadaş,kardeş...

 

Herkes kendi yoluna gitsin diyelim. Ancak, deve kuşu gibi  kafamızı kuma da gömmeyelim…

Bir sorun var. Bir sıkıntı var. Bir yanlış var.   Acil çözüm aranmalı .Bunu  geçmişte bunu yaşayanlar nasıl çözmüş? Onlarla görüşmeli. Bu süreç çok uzamadan bir ortak yerde buluşmalı.

Burada konu aslında direk ve dolaylı olarak Mütevellili olan herkesi  ilgilendiriyor.

Mütevelli ’de Çamlıca ve Anayurt Mahalleleri ile başlayan rekabetin 1985 yılında yeşil kırmızı ve beyaz renleri ile simgelendiği ve 34 yıllık bir mazi.

İşin doğrusu Mütevelli üzerinden kimsenin şahsına ekmek çıkmayacağı. Öyle ya da böyle su akıp yolunu bulacak elbet.

Mütevellinin bir ferdi olarak kendimize güldürmeden, kişisel hırsları bir kenara bırakıp, mahallemize ve ortak değerlerimize sahip çıkarak  bu sorunu  en kısa sürede çözmeliyiz.

Bu konuda da Mütevellili olarak  ortak akıl ile, sakin kalarak çözüm odaklı bakmamız lazım. Süreç uzar giderse, kaybeden tümden Mütevelli ve Mütevellili olacaktır.

Başka Mütevelli ‘de yok. Bunu asla unutmayalım.

 

İşin özü….. Devir bölünüp yok olma değil, bir, bütün olup kazanma ve ileriye doğru ilerleme devridir.

 

Hepinize İyi ve Sağlıklı Günler.

Yorumlar