23 Nisan 2024
  • Manisa26°C
  • İzmir27°C

AYSUN KARALAR İLKOKULU’NDA KÜTÜPHANE AÇILDI

Aysun Karalar İlkokulu’nda okulun ismini taşıyan eğitim şehidi Aysun Karalar anısına okul bünyesinde kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Aysun Karalar İlkokulu’nda kütüphane açıldı

23 Mart 2023 Perşembe 11:38

Bu haber toplam 1110 defa okunmuştur

Aysun Karalar İlkokulu’nda kütüphane açıldı
Haber Merkezi

Aysun Karalar İlkokulu’nda okulun ismini taşıyan eğitim şehidi Aysun Karalar anısına okul bünyesinde kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Aysun Karalar Kütüphanesi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, Şube Müdürü Mehmet Özgen; eğitim şehidi Aysun Karalar'ın annesi İlhan Karalar, babası Abdullah Karalar, okul müdürü Erdem Kuleli, müdür yardımcısı Murat Çıyrak, Şehit Ali Aksoy Ortaokulu Müdürü Cevdet Çağrı Yağan, müdür yardımcısı Eyüp İnci ve Aysun Karalar İlkokulu öğretmenleriyle öğrencileri katıldı.

Törene başlamadan önce Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, Aysun Karalar ismini her fırsatta andıklarını, okulumuzda daha nice Aysun Karalar’ın yetişeğini ve eğitim şehidimizin isminin yaşatılmasının önemine değindi. Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, böylesine güzel yürekli ve kahraman bir evlat yetiştirdikleri için KARALAR çiftine teşekkür edip,Aysun Karalar’ın çerçevelenmiş fotoğrafını ailesine takdim ederek, kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Kütüphane kapısındaki Aysun Karalar fotoğrafı ile kütüphane içerisindeki Aysun Karalar köşesiyle karşılaşan anne İlhan Karalar ve baba Abdullah Karalar duygusal anlar yaşadı. Kızlarının isminin hep hatırlanacağı bir kütüphaneye verildiği için okul müdürü Erdem Kuleli’ye teşekkür etti.

AYSUN KARALAR KİMDİR?

Kayseri'nin Develi ilçesinde 19 Ocak 1980'de doğan Aysun, çocukluk yıllarını öğretmen babasının görevi nedeniyle okul bahçesinde öğrenciler arasında geçirmiştir. İlkokulu Kayseri Gazi Osman Paşa İlkokulu'nda bitirmiştir. Ortaokula babasının yer değiştirmesi nedeniyle 1991/1992 eğitim öğretim yılında Akhisar Ortaokulu'nda başlamış, 1993/1994'te eğitim-öğretim yılında mezun olarak, Akhisar Yabancı Dil Ağırlıklı Lise'ye kayıt olmuş, 1997/1998 yılında mezun olmuştur. İlk ve orta öğreniminde başarılı bir öğrenci olan Aysun, kompozisyon dalında Akhisar ve Manisa birincilikleri kazanmıştır. "Gençlik ve Uyuşturucu" başlığı altındaki yazı çalışması ülke genelinde ses getirmiş, dönemin devlet bakanı Işılay Saygın tarafından sertifika ile ödüllendirilmiştir.

Liseyi bitirdiği yıl girdiği üniversite sınavında başarılı olarak Denizli Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne girmeye hak kazanmış ve öğretmenliğe ilk adımını atmıştır. İnsanları sevmeyi kendine amaç edinen Aysun Öğretmen, fakültede okuduğu yıllarda meydana gelen deprem felaketine duyarsız kalmamış, 5-6 kişilik bir arkadaş gurubuyla, okul içinde kampanya başlatmış, bunun Denizli ili geneline yayarak, depremzedelere bir şeyler ulaştırmayı başarmıştır.

Aysun Öğretmen, 2001/2002 eğitim-öğretim yılı sonunda fakülteyi bitirmiş, öğretmen olarak Ağrı ili Doğubeyazıt İlçesi Ortadirek Köyü'ne atanmıştır.

2002/2003 eğitim-öğretim yılında okulunu hazırlayan Aysun ve Burçin öğretmenler, sevgi  ve neşeyle eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamış, bu arada iki kız öğrencinin Doğubeyazıt'ta okuyabilmesi için gerekli girişim ve desteklerde bulunmuş, öğrencilerin öğrenimlerinin devamını sağlamışlardır.

Bu neşeli günler 24 Aralık 2003 günü kızıl alevlerle kızarmış, okulda yangın çıkmış, içeride kalan birkaç öğrenci ve Burçin Öğretmen'i kurtarmak amacıyla bahçede bulunan Aysun öğretmen kabanını eline almış, ölümü düşünmeden alevlerin arasına dalmış, birkaç öğrenciyi dışarıya çıkarmasına rağmen Aysun Öğretmen de alevlere yenik düşmüş, ağır yanıklarla Burçin Öğretmen ile birlikte önce Doğubeyazıt'a sonra Van ve Diyarbakır'a, en sonunda da Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne getirilmiş, tedavilere rağmen, önce Burçin Öğretmen yaşamını yitirmiş,Aysun Öğretmen de 28 Aralık 2003'te yaşamını yitirmiştir.















Yorumlar