• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

MMASİ Satranç Kulübünden Kaymakam Mustafa Çek’e Ziyaret!

Okunma Sayısı: 2727
MMASİ Satranç Kulübünden Kaymakam Mustafa Çek’e Ziyaret!
Birinci açılış yıl dönümün de Misak-i Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu Satranç İhtisas Kulübü Yönetim kurulu Başkanı Kutlay Karahan, Okul Müdürü Abdürrahim Yarba, İl Hakemi Ali Semerci, Bülent Gürganar, üyeler ve  Türkiye Satranç Federasyonu

MMASİ Satranç Kulübünden Kaymakam Mustafa Çek’e Ziyaret!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Birinci açılış yıl dönümün de Misak-i Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu Satranç İhtisas Kulübü Yönetim kurulu Başkanı Kutlay Karahan, Okul Müdürü Abdürrahim Yarba, İl Hakemi Ali Semerci, Bülent Gürganar, üyeler ve  Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ilçe Temsilcisi FİDE hakemi Mesut Avcı ile beraber Kaymakam Mustafa Çek’i ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

MMASİ Okul Müdürü Abdürrahim Yarba,“2020 öğrencisiyle örenime devam eden okullarının ilçenin ve ilin en köklü okullarından biri olan MMASİ de satranç faaliyetlerine çok önem verdiklerini, satranç kulübünü okul olarak desteğimizi kesmeyeceğiz“ dedi.

Misak-i Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu Satranç İhtisas Kulübü Başkan Kutlay Karan, ”2006 yılında dernekleştik.Okul bahçesine kulüp binasını yaptırıp,velilerimizin maddi desteği ile bilgisayar,klima,gösterim tahtası, masa ve sandalyeler ve çok  satranç takımları alarak tam donanımlı hale geldik.Okulumuzun 120 lisanslı sporcusu ile Akhisar’ın en fazla oyuncusu olan kulüp konumuna geldik.Geçtiğimiz yıl Manisa liginde mücadele ettik, ve o dönemde ki hatalarımızı değerlendirerek bu yıl iddialı bir takım oluşturmak için ,güçlü oyuncular transfer etmeye başladık.Hem Kulübümüzün hem de Akhisar ‘ın en önemli satranç sorunlarından biri olan ‘satranç saati’ yetersizliğini dikkat çekmek ve bir nebze çözebilmek ümidiyle ‘isminiz saatlerde yaşasın istemez miydiniz?’ adında bir kampanya başlattık.Devam etmekte olan kampanyamızda şu an itibariyle on adet saate kavuşmuş olduk.Hedefimiz 40 kadar saate ulaşmaktır.Akhisar’daki Misak-ı Milli ve Ali Şefik mezunlarını aynı çatı altında toplamak istiyoruz” dedi.

Tema Vakfının gönüllü temsilciliğini de yapan MMASİ  Satranç kulübü Başkanı Kutlay Karahan, “Herkes gelirken bir süre sonra solan çiçekler getirmekte ama biz ,Akhisar satrancında kökleşme hedeflerini sembolize etmesi bakımından bir çam fidanını size takdim etmek istiyoruz “ diyerek çam fidanını Kaymakam Mustafa Çek ‘ e verdi.

Yönetim Kurulu üyelerinden Bülent Gürganar, “MMASİ Satranç İhtisas Kulübüne  Elit Dershaneleri olarak sponsorluk anlaşması yaptıklarını ve hem kulübe hem de Akhisar Satrancına destek olduklarını” belirtirken; “dershane bünyelerine bir satranç odası düzenleyerek satranç kursları verdiklerini” vurguladı.

Türkiye Satranç Federasyonu ilçe temsilcisi FİDE Hakemi Mesut Avcı, “Akhisar da satrancı tabana yaymaya çalışıyoruz.MMASİ, Akhisar Belediyesi ve Özel Akhisar Koleji Kulübelerinin katkılarıyla yola çıktık.110 okulu bulunan Akhisar da her okula bir yardımcı antrenör ve satranç hakemi projesini gündeme getirmek için Mayıs ve Haziran aylarında kurslar açmayı düşünüyoruz. Akhisar Belediyesinin yer ve salon temin etmeleri bizi sevindirmekte.Çağlak Festivalinde geleneksel hale gelen “ Çağlak Açık satranç Turnuvasının” artık ulusal boyut da yapılmasına Kaymakamlık Makamının yardımcı olması bizi sevindirecektir.MMASİ kulübünün başlatmış olduğu ‘isminiz saatlerde yaşasın ‘ isimli satranç saati kampanyasının diğer kulüp ve okullarımıza örnek olacak bir atılım olarak görmekteyim ve kendilerini bu yüzden kutluyorum.Kaymakam Beyin satranççı olmasının Akhisar satrancına ivme kazandırmıştır“ dedi.

Satrançla gerçek anlamda üniversite yıllarım da tanıştığını ve turnuvalara katıldığını söyleyen Kaymakam Mustafa Çek;”Görev yaptığım yerlerle kıyasladığın da Akhisar da ki satranç ortamının çok gelişmiş olduğunu gördüm. Akhisar da gittiği köy okulların da satranç odalarının düzenlemiş olduğunu buralarda küçük yaşta ki öğrencilerin satranç oynadığını ve bundan  bir satranççı olarak mutluluk duydum. Yapılan Satranç turnuvalarında katılımın çok yüksek olmasına sevinmekle beraber,satrançla bağlaşmayan ‘Gürültü ‘ ve Kargaşanın’ önüne geçilmesi için yetkililerin kurallar koyarak bunu öğrenci ve velilere öğretmesi gerekiyor. Öğrencileri sadece yenmek, yenilmemek olarak görmemeli satrancı.Tüm spor dalların da olduğu gibi satranç da daha ne kurallar var.Bu kuralların öğrenilmesi ve öğretilmesi de sporun gereklerinden biri olarak görülmelidir. Akhisar da ulusal çapta yapılacak turnuvalara sıcak bakıyorum. Dışarıdan gelecek oyuncuların çok iyi ağırlanması Akhisar’ın tanıtımın da katkısı olacaktır. Bize gelip faaliyetlerini anlatan MMASİ Satranç Kulübüne teşekkür ediyorum. Kulüp Başkanı Kutlay Karahan’ın bana verdiği çam fidanını ‘Satrancın Akhisar da kökleşmesi‘ adına evimin bahçesine dikeceğim” dedi.


  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.