• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Manisa 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

Merkez Koleji, 35.yıl kampüsü törenle açıldı

Merkez Koleji, 35.yıl kampüsü törenle açıldı
Merkez Koleji, 35.yıl kampüsü törenle açıldı

Merkez Koleji, 35.yıl kampüsü törenle açıldı
Akhisar Haber Ajansı - AHA

Akhisar'da uzun yıllardır Özel Eğitim ve Öğretim sektöründe hizmet veren Merkez Koleji 35 yıl sonra yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Akhisar Medar Mahallesi Akyar Sitesi Küme Evleri yanında Merkez Koleji açılışı törenine Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkan Vekili Sezgin Akkaynak, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Kayserili,  Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Şube Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından ilk açılış konuşmasında Merkez Koleji Kurucusu Halil Erdost, "Dün itibariyle yani 12 Eylül öğretmenlikte 42 yılımı bitirdim. Bu sürü boyunca hiçbir zaman ben yaptım demedim, biz yaptık dedim. Çünkü biliyorum ki inanıyorum ki birlikten kuvvet doğar. Birlikte olduğumuz zaman yıkamayacağımız bir şey yok. Biraz sonra açılışını yapacağımız bu güzel eğitim kurumunu da biz yaptık ve bu kurum bizim kurumumuz. Akhisar’ın kurumu olacak. Akhisar’ın gençlerine hizmet verecek. İnşallah geleceğe dönük çok güzel umutlarla gençlerimiz gelişecek. Değerli misafirler hayatım boyunca  işimi çok sevdim dört elle sarıldım ve hatta beni bağışlasın sevgili eşim emekli öğretmen Senay Erdost, işimi eşimden daha çok sevdiğim için bana tahammül ettiğinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Mesleğimin 14. yılında yani 1990-1991 öğretim yılında devletteki görevimden istifa ederek merkez dershanesinde derslere başladım. 29 yılda bu kurumda çalışıyorum ve bir çalışan olarak gurur duyduğum bu kurumda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Değerli misafirler 28 Mart tarihinde bu alanda inşaata başladık Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos 5 ay gibi kısa bir sürede bu kurumu bitirerek öğrencilerimizin hizmetine sunmakta mutluluk duyuyorum. Sevgili öğrenciler sizlerin daha güzel bir mekanda eğitim ve öğretim görmek için gerçekleştirdiğimiz bir eğitim kurumunda koyacağınız emek ile elde edeceğiniz başarılar ile ülkemizin çağdaş dünya içersinde çok da iyi kalkınmış bir ülke olarak yer olacağını inanıyorum. Öğrencilerime ve öğretmenlerime bu yıl başta olmak üzere ve yıllar boyu başarılar diliyorum” dedi.

Okul Müdürü Tuncay Özbek, "Tam tamına 35 yıl… Evet, tam 35 yıldır Milli Eğitim camiasının en saygın kurumlarından biri olan Merkez Eğitim Kurumları, bundan böyle Merkez Koleji olarak siz sevgili öğrencilerimize hizmet edecektir. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrenciler, toplum ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek ülkeyi ve bütün değerleri gençlere emanet etmiştir.

Biz sizlerin doğru insanlar olmanızı istiyoruz. Kendinize ve etrafınıza faydalı olmanızı bekliyoruz. Hayal kurabilmenizi, yaratıcı düşünebilmenizi, çözüm bulmanızı bekliyoruz. Biz, sizlerden beraberliğin ve birlikteliğin değerini bilmenizi, buna engel olmak isteyene karşı sağlam durmanızı istiyoruz. Biz, sizlerden çevrenizi, ülkenizi ve insanlığı daha yükseklere taşımanızı bekliyoruz. Sizlerin buna hazır olduğunu biliyoruz, sizlere sonsuz güvenimiz var.

Değerli velilerimiz, yıllardır üzerlerine titrediğiniz, sevinçli ve üzüntülü günlerinde hep yanlarında olduğunuz, onlara maddi ve manevi destek verdiğiniz çocuklarınızın bugününde en mutlu kişileri sizlersiniz. Şimdiye kadar göstermiş olduğunuz sabır ve özveri her türlü takdirin üzerindedir. Sizler tüm kalbimle kutluyorum.

Sevgili öğrenciler, ileriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri başarılı bir iş insanı, güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmek bize gurur verecektir.

Bizlere böylesi güzel bir eğitim kampüsü kazandıran tüm kurucularımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyor. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize 2019-2020 eğitim – öğretim yılında başarılar diliyor, her birinize yanımızda olduğunuzu hissettirdiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdür Süleyman Mermer ise yaptığı konuşmada, "Açılan her eğitim kurumu Akhisar’ımız için bir değerdir. Akhisar’daki başarı çıtasını yükseltilmesi için birer hedef olacaktır ve bu hedefi de 2019-2020 eğitim öğretim yılında Merkez Kolejinin katılımıyla devam ettireceğiz. Eğitim öğretim bir bütündür ve okullar da tamamlanır. Farklı kulvarlar da 1985’den eğitim öğretimi destek veren Merkez Özel Eğitim kurumu artık bu tarihten itibaren orta öğretim kurumu olarak devam edecektir. Akhisar’ımıza böyle bir kurumu kazandırdığı için başta Halil Bey olmak üzere bütün ortaklarına çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, "Böyle güzide bir kurumun önünde onun açılışında bulunmaktan gurur duydum. Hepinizin bildiği gibi Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli değişlerimizden birisi hayatta en hakiki mürşit ilimdir. İlmin ışığında yürüyenler ilmin izinden gidenler menzillerine çabuk varırlar. Şaşırmadan giderler, düşmeden giderler, gururla şerefler giderler. İstedikleri amaca çabuk ulaşırlar. Yine büyük kurucumuzun bize gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine yakalamak hatta onun üstüne çıkmak yine bu güzel eğitim kurumlarımızın üstünden geçiyor. Bu kurumlar olmadan bu kurumların kapısından geçmeden insanlarımız medeni dünyayı yakalamak hür olmak esas olmak mümkün değil. Açılan her okul karanlığa karşı yakılmış bir meşaledir. Bugün burada da böyle güzel ve büyük bir meşalenin yanmış olduğunu hep beraber görüyoruz. Akhisar’ımıza hayırlı uğurlu olsun öğrencilerime hayırlı uğurlu olsun. Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İzlenme: 1433
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.