• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 18 °C
  • İzmir 15 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • A1 İngilizce Kursu Açılacak
  • A2 İngilizce Kursu Açılacak
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Meme Protezi İle Görünümünüzü Yenileyin

Okunma Sayısı: 984
Meme Protezi İle Görünümünüzü Yenileyin
Meme Protezi İle Görünümünüzü Yenileyin

Meme Protezi İle Görünümünüzü Yenileyin

 

Meme yapısı kadınların beden görünümlerinde fiziği tamamlayan en önemli unsur olarak kabul ediliyor. Meme yapısı ayrıca; göğüs çevresi, omuz genişliği, kalça ve bel çevresi ölçümlerinde de önemli bir yere sahip bulunuyor. Meme hacminin küçük olduğu ya da yapısal nedenlerden dolayı birinin diğerinden daha küçük ya da asimetrik görünüme sahip olduğu durumlarda silikon meme protezler kullanılarak meme yapısı daha estetik bir hale getirilebiliyor. Silikon protezler emzirme durumu için bir engel teşkil etmediği gibi kanser gibi hastalıklar konusunda da risk artırıcı bir pozisyonda bulunmuyor.

 

Meme protezi ameliyatı, daha büyük göğüslere sahip olmak isteyen kadınlara en çok uygulanan estetik operasyonların başında geliyor. Meme protezi ameliyatı sayesinde; kadınlar dolgun, dik ve daha estetik göğüslere kalıcı bir şekilde sahip olabiliyorlar. En etkili ve güvenilir meme büyütme yöntemi olarak kabul edilen silikon meme protezi sayesinde küçük memelerin daha dolgun bir görünüme kavuşmasının yanı sıra hafif sarkan göğüslerin protezin etkisi ile dikleşmesi ve yeni bir form kazanması da sağlanabiliyor.

 

Meme Protezi Uygulanmadan Önce İdeal Ölçünün Bulunması Gerekiyor

 

Meme dokusunun içerisine doğrudan yerleştirilerek göğüslerde istenilen estetiği sağlamada kullanılan medikal ürünler olan meme protezleri, silikon dış kılıfları sayesinde meme dokusuna son derece kolay bir şekilde uyum sağlayabiliyor.

 

Meme şeklinde hazırlanmış balona benzer yapılar olan meme protezlerinin hem yuvarlak hem de anatomik damla şeklinde olan modelleri bulunuyor. Meme protezi uygulamalarında kadının memesine göre hangisi uygunsa ona göre seçim yapılıyor. Balon kısmı silikondan yapılan protezin yüzeyi düz ya da pürtüklü olarak üretiliyor. Balonun içini dolduran maddeler farklılık gösterebilse de günümüzde en çok içi silikon jel ile dolu olan meme protezleri tercih ediliyor. Değişik boyutlarda ve hacimlerde üretilen silikon meme protezleri arasından hastaya en uygun olacak protez ölçüsü doktor ve hasta arasında yapılan detaylı görüşmelerden sonra ve en önemlisi hastanın vücut yapısına göre belirleniyor. Bunun yanı sıra cerrah meme protezi ameliyatı esnasında hastaya deneme protezleri uygulayarak ideal ölçüyü bulabiliyor ve tespit edilen boyuta göre orijinal protez koyulabiliyor.

 

Silikon meme protezi ameliyatı geçiren hastaların emzirmeleri için herhangi bir engel oluşmuyor. Ayrıca meme kanseri başta olmak üzere herhangi bir hastalık gelişmesi riskinde silikon meme protezi bulunmayan kişilere göre herhangi bir artış yaşanması söz konusu olmuyor. Meme protezi ameliyatlarında, memenin büyütülebilmesi için vücut içerisine yabancı bir madde koyulduğu için kimi zaman proteze ilişkin sorunlar yaşanabiliyor. Bu kapsamda protezin çevresinde kapsül olarak adlandırılan bir zarın gelişmesine bağlı sertleşmeler ve daralmalar yaşanabiliyor. İnce zar oluştuğu durumda herhangi bir problem yaşanmamakla birlikte orta kalınlıkta zarın oluştuğu durumlarda memede hafif bir sertlik ve meme tabanında belirginlik fark edilebiliyor.

 

Meme Protezi Ameliyatı Nasıl Yapılıyor?

 

Meme protezi Antalya ameliyatları genel anestezi altında yapılan operasyonlar olup ortalama 1-2 saat civarında sürüyor. Silikon meme protezi ameliyatının planlanması aşamasında hangi bölgeden protezin yerleştirileceğine dair karar doktor tarafından, hastanın istekleri ve vücut yapısı göz önünde bulundurularak kararlaştırılıyor.

 

Meme protezi ameliyatlarında silikon protezin uygulanabilmesi için yaklaşık 4 - 5 cm’lik bir kesi açılıyor. Bu izin yerleşimi; meme altı kıvrımından, koltuk altından ya da meme başının kenarından olabiliyor. Silikon protezin yerleştirildiği yerdense elde edilecek olan şeklin ve büyüklüğün meme protezi ameliyatlarında daha önemli bir konu olduğu uzmanlar tarafından kabul ediliyor.  Silikon meme protezi, hastanın meme yapısına göre meme dokusunun arkasına ya da göğüs kasının arkasına yerleştirilebiliyor. Silikon meme protezi ameliyatlarında süt kanallarına dokunulmadığı gibi herhangi bir sinir dokusu da zedelenmiyor. Silikon meme protezinin yerleştirilmesinin ardından estetik dikişlerin atılması ile operasyon tamamlanıyor.

 

Meme Protezi Ameliyatı Sonrasında İyileşme Süreci

 

Meme protezi ameliyatının olduğu gün hastanın, hastanede yatış yapması tercih ediliyor. Olağan dışı bir durumla karşılaşılmadığı takdirde hasta operasyonun ertesi günü taburcu ediliyor. Eğer silikon meme protezi göğüs kasının arkasına koyulduysa kol hareketlerinde birkaç gün boyunca bir kısıtlılık durumu söz konusu olabiliyor. Ameliyattan sonraki birkaç gün hastanın ağrısı olabilse de doktorun reçete ettiği ağrı kesicilerin kullanımı ile bu durumun önüne geçilebiliyor. Meme protezi ameliyatından sonraki ilk hafta göğüs çevresinde morluklar ve ödem oluşabiliyor. Zaman içerisinde bu durum ortadan kalkıyor. Hastanın meme protezi ameliyatından sonra yaklaşık 2 ay kadar ağır spor aktivitelerinden uzak durması uzmanlar tarafından öneriliyor. Başlangıçta daha belirgin olan izler, zaman içerisinde belirsizleşmeye başlıyor. Silikon meme protezi ameliyatından sonra göğüslerin yeni şeklini çok daha kolay bir şekilde alabilmesi için doktorun önerdiği özel korse etkili sütyenlerin giyilmesi gerekiyor. Silikon meme protezi ameliyatından bir ay kadar sonra göğüsler yavaş yavaş doğal görünümlerini kazanmaya başlıyor. 3.aydan itibaren ise göğüslerin yumuşaması ile en doğal sonuca ulaşılmaya başlanıyor.

 

 

Detaylı Bilgi Almak İçin: https://www.mediface.com.tr/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.