• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

MCBÜ "Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi” başladı

Okunma Sayısı: 2478
MCBÜ "Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi” başladı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi”, 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Manisa Büyük Saruhan Otel’de gerçekleştiriliyor.

MCBÜ "Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi” başladı
Haber Merkezi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi”, 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Manisa Büyük Saruhan Otel’de gerçekleştiriliyor.

“Geçmişten Geleceğe Spor Bilimleri ve Manisa” sloganı ile düzenlenen kongrenin açılış töreni Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, MCBÜ Rektör Yardımcıları Kongre Başkanı da olan Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Rekreasyon Derneği Başkanı Doç. Dr. Bülent Gürbüz, Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ali Aksu, MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Pınar Güzel ve Doç. Dr. Murat Taş, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve araştırmacının katılımıyla yapıldı.

Açılış töreni MCBÜ Müzik Okutmanı Harun Baki, Emre Aytaç ve Aşkın Vatankoş tarafından sunulan müzik dinletisi ile başladı.

Prof. Dr. Bilal Gümüş, “Kongremizi geçmişten günümüze spor bilimlerine katkı sağlamış spor insanlarına armağan etmeyi bir borç biliyoruz ve onları bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyoruz.”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Başkanı, MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, “Dünyanın farklı ülkelerinden ve ülkemizin farklı kentlerinden, çok sayıda akademisyen ve akademisyen adayının katılımı ile gerçekleşecek olan kongremize, tarihi ve kültürel mirası ile dopdolu şehzadeler şehri Manisa’da ev sahipliğini yapmanın haklı gururunu yaşayacağımız için heyecan doluyuz. Üniversitemizin 25. yılı olması nedeniyle de bizler için özel ve önemli bir anı sizlerle de paylaşmak istiyoruz.

Türkiye’nin spor bilimleri alanında köklü bir yeri olan Spor Bilimleri Fakültemizde “Bizler Spor Bilimlerine nasıl bir katkı sağlarız?” sorusu ile çıkmış olduğumuz bu yol, elbette hiç kolay olmadı. Fakat “sporun engelleri aşmanın bir anahtarı” olduğunu düşündüğümüzde en deneyimli hocalarımız ile en geç dimağlarımız bir araya gelerek birlik olduk. Bu birlikten doğan güç ile şu an huzurlarınıza çıkmaya hazırız. Bu kongremizi geçmişten günümüze spor bilimlerine katkı sağlamış spor insanlarına armağan etmeyi bir borç biliyoruz ve onları bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

Alanında uzman birçok ulusal ve uluslararası davetli spor bilim insanının iştiraki ile spor bilimlerine katkı sağlamayı hedeflediğimiz kongremizi, siz değerli spor bilimcilerinin de desteği ile bilimsel bir şölene dönüştürmeyi hedefliyoruz.

“Geçmişten Geleceğe Spor Bilimleri ve Manisa” sloganı ile çıktığımız bu yolda çok değerli katılımlarınızla zengin bir bilimsel programda bildirilerinizi sunacak ve dinleyeceksiniz. Kongrenin ana konu başlıkları, “Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi”, “Spor Yönetimi”,  “Rekreasyon”, “Sporda Psiko-Sosyal Alanlar”, “ Hareket ve Antrenman Bilimleri”, “Spor Sağlık Bilimleri", “Spor Tarihi ve Felsefesi”, “Olimpizm ve Olimpik Hareket”, “Toplumsal Cinsiyet ve Spor” ve “Engellilerde  Beden Eğitimi ve Spor” olarak belirlenmiştir. Sporun interdisipliner olarak tıp bilimleri, iktisadi ve idari bilimler gibi iç içe olduğu alanlara ilişkin de kongremiz boyunca takip edebileceğiniz bildirilerimiz olacaktır.  Gelişen teknolojinin spor bilimlerinde de son derece yüksek önem taşıdığı düşünülerek “dijital sporlar” adlı özel temamıza da kongremiz boyunca yer verilecektir. Ayrıca kongremizde dijital poster sunumu, kongre program takibi ve dijital sergi gibi özel temamıza ait farkındalıklar da kullanılacaktır. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongremiz, genel geçer bir etkinlik olarak kalmayacak, her iki yılda bir düzenlenerek kalıcılığı sağlanacak, sürekli bir gelişim içerisinde olarak geleneksel bir hale getirilecektir. Bu güzel haberi burada sizlerle paylaşmak, müjdelemek isterim. Bu kongrenin gerçekleşmesi için yaptığı katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi olmak üzere, üniversite yönetimimize, Manisa ilimize ve tüm destekçilerimize Fakültem adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, spor eğitiminde ülkemizin en köklü kurumlarından biridir.”

Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, spor eğitiminde ülkemizin en köklü kurumlarından biridir. “

Ülkemizde spor eğitimine ve sporun gelişmesine katkılar sağlamış bir kurumdur. Dolayısıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin böyle bir kongreyi yapacağından asla şüphemiz olmadı. Üniversitelerin fakülte ve yüksekokullarında 80’i aşan spor kulübü var, Çok ciddi sayılarda doktora ve yüksek lisans öğrencileri var. Rektörlerin, dekanların ve biz spor bilimcilerinin görevi bu genç arkadaşlarımızı sportif ortamlarda olduğu kadar, bilimsel ortamlarda da bir araya getirmektir. Bu kongrenin Manisa’da gelenekselleşecek olması bizi çok mutlu etti. Gerek Spor Bilimleri Derneği olarak, gerekse Fakülteler Dekanlar Komisyonu olarak destek vermeye hazırız. Ayrıca 13 ülkenin katılımı ile kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Avrasya Spor Bilimleri Derneği olarak da yine destek vermeye hazırız. Onun da ilk kongresini gelecek yıl Ekim ayında Türk İslam Dünya Başkentleri Şehri olan Tebriz’de yapacağımızı sizlere duyurmak istiyorum” dedi.

 

Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Spor Bilimleri Fakültemiz, geçmişten bu yana ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında nice şampiyonlar çıkarmıştır.”

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ise, “Bu nedenle, kongrenin sloganı “Geçmişten Günümüze Spor Bilimleri”dir. Spor Akademisi ile başlayan süreç gelişerek, önce Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve sonrasında Spor Bilimleri Fakültesi olarak yoluna devam etmektedir. Fakültemiz geçmişten bu yana ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında nice şampiyonlar çıkarmıştır. Türkiye ve üniversitemiz sporcu, hakem, antrenör, yönetici olarak en üst düzeylerde temsil edilmiş ve bayrağımız en yükseklerde dalgalandırılmıştır. Spor Bilimleri Fakültemizin bu başarıları üniversitemiz tarafından da hassasiyetle takip edilmekte ve desteklenmektedir.

Ülkemizde yaşanan hain girişimlerden sonra, birçok ulusal ve uluslararası etkinlik iptal edilirken, başta Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı olmak üzere organizasyon komitesi ve öğretim üyelerimiz, bu kongreyi gerçekleştirmek için büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdürmüşlerdir.

Spor bilimleri adına Türkiye’de ilk defa düzenlenen böyle büyük ve önemli bir kongre, üniversitemizin kuruluşunun 25. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştiği için de oldukça mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Bu kongre, Türkiye’de bir üniversite tarafından organize edilen dünya çapında ilk “Spor Bilimleri Kongresi” olacaktır. Bu uluslararası kongrenin ev sahibi olarak, spor bilimcilerin en güncel araştırma sonuçları ve bulgularını paylaşacağı ortamın, yeni araştırmalara ışık tutacağı ve kaliteyi artıracağına inanmaktayım. Dileğimiz her iki yılda bir düzenlenecek olan bu kongrenin diğer üniversitelerin ve derneklerin desteği ile devamlılığını sağlamaktır.

Kongremizde, 10 farklı ülkeden yaklaşık 550 bilim insanı bildirilerini sunacaktır. Farklı ülkelerden 19 davetli konuşmacının yer aldığı oturumlarda, yeni ve dikkat çekici konular tartışılacaktır.

Özellikle “Dijital Spor” kavramı vurgulanmaya çalışılmıştır. Kongrede dijital poster, dijital sergi, dijital program kullanılmış ve dijital spor kapsamındaki çalışmalara yer verilmiştir. Bilimsel programlarının yanı sıra, Manisa ili kültür ve tarihini içeren gezileri, Çanakkale Müzesi ve Efes Antik Kent gibi sosyal ve kültürel etkinlikler ile kongre programının oldukça yoğun olduğu görülmektedir.

” dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençe ise, Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi’nin Türkiye’de çok özellikli bir yere sahip olan Manisa’da, Manisa’nın ortak gurur kaynaklarının en başında gelen Manisa Celal Bayar Üniversitemiz tarafından, yine ortak değerlerimizden biri olan üniversitemizin en eski akademik birimi Spor Bilimler Fakültemizin uhdesinde yapılması hepimizi mutlu ediyor. “dedi

 

“İnsana dair en önemli şey olan spor alanına, bilimin himayesinde, kainatın yaratıcısının hükümleri

Kongre açılış töreni, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi için Kongre Organizasyon Komitesi tarafından hazırlanan teşekkür plaketinin, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından takdim edilmesi, kongreye destek olan Yunusemre, Şehzadeler ve Akhisar Belediye Başkanlıklarının teşekkür plaketlerinin MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi tarafından takdim edilmesi, sponsorların teşekkür plaketlerinin de Kongre Başkanı Prof. Dr. Bilal Gümüş tarafından takdim edilmesi ile sona erdi.


_dsc5063.jpg_dsc5071.jpg_dsc5087---kopya.jpg_dsc5111.jpg_dsc5157.jpg_dsc5179.jpg_dsc5186.jpg_dsc5210.jpg_dsc5216.jpg

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.