• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • Manisa 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Manisa Valiliği koronavirüs yeni kararlarını açıkladı

Okunma Sayısı: 8557
Manisa Valiliği koronavirüs yeni kararlarını açıkladı
Manisa Valiliği şehrimizde alınacak koronavirüs tedbirleri kapsamında bir çok yeni kararlar aldı.

Manisa Valiliği Il Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 04.04.2020 Tarihli ve 2020/22 Sayılı Kararı

l) İlimize giriş-çıkış kısıtlama/yasaklama getirilmesi nedeni ile
a) Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,
b) Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olan,
c) Ölüm nedeni kovit 19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişiye),
d) İlimize son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp  ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),
e) Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,
f) Ozel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,
g) Ceza infaz kurumlarından salıverilen,
h) Yurtdışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yuıllarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolan kişilere, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde "Seyahat İzin Kurullarınca” izin verilebilecektir.
2) Seyahat İzin Belgesi taleplerinin alınması için; o İçişleri Bakanlığına ait Alo 199, o İçişleri Bakanlığı E- Başvuru sistemi, 
• Kaymakamlıklarımızdaki seyahat izin kunıllarına doğrudan başvuıu usulleri geçerli olacaktır.
3) Seyahat izin belgeleri çıkış illerinden tek gidiş veya gidiş/geliş şeklinde düzenlenecektir.
4) Seyahat izin belgeleri tek gidiş için düzenlenecek ise 36 saate kadar, gidiş geliş amacıyla düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli olacaktır.
5) Terhis olan askerlerin gideceği yerlere ulaşmaları için Valiliğimiz tarafından, ilgili askeri birliklerle koordinasyon içinde gerekli tedbirler alınacaktır.
6) Seyahat izin belgeleri, özel araçlar için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı, D2 yolcu taşıma belgesine sahip maksimum 20 yolcu kapasiteli ticari araçlar için ise yolcu sayısı kapasitesinin yarısını geçmemek şartı ile kullanılabilecektir.
7)İlimize 5 gün önce gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp kendi ikametlerine dönmek isteyen kişiler seyahat izin belgesi taleplerini 05.04.2020 (Pazar) sabah 08.00 'den 09.04.2020 (perşembe) sabah 08;00'e kadar yapılabilecektir.
8) Evlerinden çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız için düzenlenen seyahat izin belgeleri ilimize giriş-çıkışları için de geçerli olacaktır.
9) Kaymakamlıklarımızca yukarıda belirtilen tedbirlerin kesintisiz uygulanabilmesi için hafta sonu dahil olmak üzere başta çalışma koşulları, yeri, personel görevlendirilmesi olmak üzere gerekli planlama yapacaktır ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir.
Yukarıda yazılı kararlara uymayanlar hakkında ilgili yasa hükümlerine göre cezai işlem uygulanacağı duyurulur.

Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 04/04/2020 Tarihli ve 2020/21 Sayılı Kararı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Covid-19 adı verilen Coranavirüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, İçişleri Bakanlığının uygulamaya konulmasını emrettiği talimatlar ve virüsün kuluçka devresinde de bulaşma ve yüksek yayılma hızına sahip olması özelliklerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda ilimiz genelinde uygulanmak üzere kararlar alınmaktadır.

Gelinen noktada Koronavirüs salgınının yayılım hızı göz önüne alındığında; ülke geneli için bugüne kadar alınan tedbirlere ilave olarak yeni tedbirlerin alınması ve ilimiz için ek tedbirlerin planlanması/uygulanması gerektiği değerlendirildiğinden Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddesi kapsamında aşağıdaki ek tedbirlerin alınması gerekmiştir:

1.    İlimizde zorunlu kamu hizmetinin parçası durumundaki bedelli askerlik görevinin ifası nedeniyle bulunan ve terhis olması durumunda ilimizde ikametleri olmaması nedeniyle kalamayacak olanların, ilimizden ayrılmalarına Kaymakamlıklarımızdan düzenlenecek " seyahat izin belgesi " ile izin verilecektir. Ayrıca ilimizde toplu ulaşım seferleri iptal edildiği için bu vatandaşlarımızı özel araçlarıyla almak için gelecek ve kendi ilinden ayrılmasına izin verilen bir kişinin ilimize girmesine en kısa sürede geldikleri illere dönmeleri kaydı ile izin verilecektir.

2.    İlimizde Koronavirüs (Covid-19) salgını dışında bir nedenle vefat eden vatandaşlarımızın cenazelerini, cenaze aracı ile memleketlerine götürmelerine de Kaymakamlıklarımızdan düzenlenecek " seyahat izin belgeleri " ile izin verilecektir. Bu kapsamda izin verilecek maksimum kişi sayısı 4 ile sınırlı olacaktır.

3.    İlimize giriş-çıkış noktalarında yapılan kontrollerde ticari sözleşme imzalamak gibi ticari faaliyetin devamı niteliğindeki sebeplerle giriş-çıkış yapmak istediğini belgelendirenlere izin verilecektir.

4.    İlimizdeki tüm toplu taşıma araçlarında seyahat eden vatandaşlarımız (şoför ve görevlisi dahil) yüz maskesi takacaklardır.

5.    Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızda koronavirüs tedbirleri kapsamında idari izin ve esnek çalışma maksatlı uygulanan uzaktan çalışma yada dönüşümlü çalışma nedenleri ile kurumlarında bulunmayan çalışanlar uygulamanın amacına uygun şekilde, zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmayacaklardır.

Yukarıda yazılı kararlara uymayanlar hakkında ilgili yasa hükümlerine göre cezai işlem uygulanacağı duyurulur.

2020-04-05_00-59-54.png2020-04-05_01-00-18.png

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.