• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • Manisa 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci

Okunma Sayısı: 3495
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
2018-2019 Eğitim Öğretim yılı, Tütün Eksperliği Yüksekokulu 41. dönem 28 öğrenci ve Akhisar Meslek Yüksekokulu 17. dönem 150 öğrencinin mezuniyet töreni,

Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Haber Merkezi

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı, Tütün Eksperliği Yüksekokulu 41. dönem 28 öğrenci ve Akhisar Meslek Yüksekokulu 17.  dönem 150 öğrencinin mezuniyet töreni, 12 Haziran 2019 tarihinde, Akhisar Yerleşkesi Konferans Salonu’nda Manisa Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, , Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Mehmet Şahin, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Osman Yörük, Akhisar Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ulusoy, Tütün Eksperliği Yüksekokulu Mezunlar Derneği Başkanı Servet Yaprak öğretin üyeleri ve elemanları, diğer sivil kurum kuruluş temsilcileri, mezunların aileleri ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Törende, Akhisar Meslek Yüksekokulu birincisi Mehmet Güçyener ve Tütün Eksperliği Yüksekokulu birincisi Şener Ertürk, mezun öğrenciler adına, duygularını ifade eden birer konuşma yaptı.

Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Çetin, yaptığı konuşmada “ Değerli mesai arkadaşlarım, fedakar anneler, babalar, sevgili öğrencilerim, kıymetli misafirler, değerli basın mensupları; Akhisar Meslek Yüksekokulu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenimize hoş geldiniz.

Bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz için siz tüm katılımcıları muhabbet ve hürmetle selamlıyorum. Bugün ve her zaman gelecekte bizleri muasır medeniyetin ötesine taşıyabilecek, eğitimi önemsemiş, gönül vermiş, sizler gibi değerli insanlarla birlikte olmak, bizler için büyük mutluluk olmuştur. Eğitim bir idealdir. Bizde bu ideal uğrunda gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün bu çalışmamızın semeresini hep birlikte alıyoruz.  Bugün; bu ideallerimizin ürünleri olan hayata hazırladığımız evlatlarımızın mezun olma günü. Sevincimiz ve mutluluğumuz en iyi ve müreffeh ülke idealimiz için yaptığımızı düşündüğümüz ilerlemedir.

Değerli konuklarımız; huzur şehri olan yürekleri sevgi ve muhabbet dolu insanların yaşadığı Akhisar’ımızın dünyaya açılan kapısı olarak gördüğümüz okulumuz, bir mutlu günü daha sizlerle paylaşmaktadır. Bugün ülkemize her yönden katma değer sağlayacak, onu yüceltecek ve onu çağın ilerisine taşıma yolunda uğraş verecek olan pırıl pırıl genç beyinleri, genç yürekleri, genç nefesleri mezun etmenin onları ailelerine ve topluma kazandırmanın haklı onur ve sevincini Akhisar Meslek Yüksekokulu ailesi olarak hep birlikte yaşıyoruz.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı sonu 150 öğrencimizi mezun ediyoruz. 2000 yılında kurulan Akhisar Meslek Yüksekokulu her geçen gün büyüyerek ve gelişerek hizmet vermeye devam ederken ilim ve kültür yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Göreve geldiğimiz günden beri meslektaşlarımla, mesai arkadaşlarımla ve tüm personelimizle birlikte Meslek Yüksekokulumuzu her yönüyle örnek alınabilecek bir kurum haline getirmek için çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde bir yandan ihtiyaçlarımızı giderip eksikliklerimizi tamamlarken bir yandan da geleceğe dair önemli plan ve projeler hazırlayıp hayata geçirmeye çalışıyor ve halen azimle çabalarımıza devam ediyoruz.

Çok kıymetli meslektaşlarım;  okulumuza adım attığı günden beri bir kuyumcu hassasiyeti ile nadide bir mücevher gibi özenle işlediğiniz sevgili öğrencilerinizi çalışma ve sosyal hayatlarında çeşitli başarılara imza atacak donanımda bireyler olarak yetiştirip bugünlere getirdiniz. Hepinize tüm bu yoğun, özverili ve nitelikli katkılarınızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli velilerim; bugün duygularınızın çok farklı olduğunu hissediyorum. Hayata gözlerini açtığı andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verip ve her türlü güçlüğe göğüs gererek yetiştirdiğiniz, göz bebekleriniz olan evlatlarınızı hayat mücadelesinin içine; dualarınızla, başarı dileklerinizle ve umutlarınızla yolcu etmenin artık vakti geldi. Sizler çocuklarınız için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayıp madden ve manen hep yanlarında oldunuz. Öğrencilerimizin başarılarının temelinde bu sağlam aile yapısının ve desteğinizin payı büyüktür.

Sevgili mezunlarım; üniversitemizden ayrılmanız bizlere tatlı ve farklı bir hüzün yaşatıyor. Gönlümüz, dualarımız hep sizlerle olacak, başarılı çalışmalarınızı duydukça sizlerle gurur duyacağız. Yolunuz hayırlı, bahtınız açık, kısmetiniz bol, başarınız daim Rabbim yar ve yardımcınız olsun diyor sizleri Allah’ a emanet ediyorum. Saygı ve sevgilerimle dedi.

Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Altay Uğur Gül yaptığı konuşmada “Bilim ve teknoloji alanında karşımıza çıkan gelişmeler, önümüzdeki dönemde önemli keşif ve buluşlara tanıklık edeceğimizi göstermektedir. Görüntü tanıma, işleme, konuşma ve karar verebilme gibi özelliklerle zenginleştirilecek yapay zeka, robotik sistemlere entegre edilerek, günlük yaşamda, sokaklarda, kamusal alanlarda, sağlıkta ve daha pek çok konuda yardım alacağımız bir teknolojiye dönüşecektir.

Güney Kore, Türkiye dahil, İslâm ülkelerinin iki katı kadar “yüksek teknoloji” ürün üretmektedir. Bunu bilime inanarak, bilim insanını yücelterek, bilimsel çalışma ortamını yaratarak, matematik, fizik, kimya, biyoloji bilimlerine önem vererek, her türlü dogmalardan uzak durarak başarmaktadır. Ayrıca; bu hususlara, zeka ve çalışkanlıklarını eklemekte, iyi ahlak ile bütünleştirmektedir.

Bütün peygamberler halkçı, haksızlığa itiraz edici, adalete yönlendirici, dürüst ve güvenilir vasıflarla toplumlara seslenmişlerdir. Hz. Muhammed de, Mekke’deki putperest liderlerin ayrıcalıklı kimliğine ve insanları esir eden parasal gücüne sahip olmadan, dünyada ve ahirette torpilli grupları kurtaracağına dair vaatler vermeden, bir anlamda demokrasi mücadelesi vermiştir. Unutmayınız ki, demokrasi, bilim ve teknolojiye açık, temel hak ve özgürlüklerin korunduğu, şeffaf ve âdil seçimlerin yapıldığı, kuvvetler ayrımına dayalı, laik ve sosyal bir Hukuk Devleti’ni tanımlar.

Sizleri kutluyor; gelecek yaşamınızda başarılı, mutlu ve sağlıklı dönemler geçirmenizi diliyor; sizlerin bugünlere gelmenizde büyük özveri ve çaba gösteren ailelerinize ve öğretim elemanı arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyor; Atatürk’ün “En hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir” sözlerini iyi anlamanızı; gerçek ve sevginin, yalan ve nefrete her zaman üstün geleceğini de bilmenizi diliyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi.

 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Birol Kovancılar’ın yaptığı konuşmasında “Kurum olarak hayata değer katan, özgüven sahibi, geleceği inşa edecek nesiller yetiştirmeyi kendimize misyon edindik. Bu yıl mezun olan öğrencilerimizin saygıdeğer aileleri ve yakınları bugün burada öğrencilerimizi mezun etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrenim gördükleri süre boyunca hepsine sadece ulusal düzeyde değil uluslararası düzeyde rekabet edecekleri mesleki beceriler kazandırmaya çalıştık. Sizlerin özenle yetiştirip bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı geleceğe büyük bir gönül rahatlığıyla gönderiyoruz. Onlarla hepimiz gurur duyuyoruz. Değerli öğrenciler, çok değerli mezunlar zaman daima olduğu gibi hızla akıp gitti. Yoğun bir eğitim maratonunun nihayet son günlerini yaşıyorsunuz. Buraya geldiğiniz günlerde olduğunuzdan daha donanımlı, daha olgunsunuz. Hayatınızın bir aşaması tamamlandı. Yani yeni bir yola çıkıyorsunuz bu yolda sırt çantanızın içinde geleceğinize ilişkin büyük hayalleriniz, büyük fikirleriniz hep yanınızda olsun. Onları gerçekleştirmek için çalışın, çabalayın. Kendinize güvenin. Geleceğin her zaman daha iyi olabileceğine inanın. Seyahat etmekten, öğrenmekten, bilgilerinizi, yüreğinizi ve yeteneklerinizi insanlarla paylaşmaktan asla çekinmeyin. Atanızı, vatanınızı ve milletinizi daima sevin. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” Yolunuz istediğiniz yere çıksın, rüzgar daima arkanızdan essin. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

 

Manisa Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı’nın yaptığı konuşmada “Hepinizin gayet iyi bildiği gibi toplumların, ülkelerin gücünü 3 tane güç oluşturur. Bunlardan birisi ekonomik güç, ikincisi eğitim ve insan gücü, üçüncüsü de bildiğiniz gibi ordu, silahlı güç buna çok ihtiyaç duymayız ama caydırıcı olması için onunda gerekliliği vardır. Ekonomik gücü etkileyen aslında hepsini etkileyen yetişmiş insan gücüdür. Şöyle ki İkinci Dünya Savaşından çıkan Almanya yerle bir oldu aynı şekilde Japonya o atom bombasını yiyince nerdeyse adeta her şeye sıfırdan başladı ama bugün yine dünyanın en büyük ekonomilerine ve dünyada söz sahibi ülkelerinden biri. Demek ki eğitim ve yetişmiş insan gücü buna dayalı olarak çok önemli tabi yetişmiş insan gücünü eğitimle yetiştirmek mümkün. Kurtuluş Savaşı verdiğimiz günlerde Kurtuluş Savaşından sonra ülkemizi hatırlayınız bir iğneyi bile dışarıdan alıyor ve nerdeyse yetişmiş insanımız kalmamıştı. Yedek subaylarımız, öğrencilerimiz, tıp fakültesi öğrencileri dahil cephelerde şehit olmuştu. Ama daha sonraki yıllarda Büyük Önder Atatürk’ ün önderliğinde insanlarımızı o kıt imkanlar la gerekirse yurt dışına göndererek eğitim aldırdık ve bu eğitimi alan kişilerle eğitim seferberliğini yaparak bir ivme kazandık ve bugünlere geldik. Bu nedenle eğitimin ne kadar önemli olduğunu saygıdeğer hocalar bahsetti ve yine Büyük Önder Atatürk’ün bir sözüyle ifade etmek istiyorum Büyük Önder diyor ki: “Eğitimdir ki bir toplumu ya hür, bağımsız, şanlı bir şekilde yaşatır; ya da esarete, sefalete sevk eder.” Eğitimde iyi olmayan, rekabet edemeyen ve çalışmayan, önem vermeyen toplumların diğer toplumların kölesi olduğunu adeta onların sömürgesi olduğunu acı bir şekilde görmekteyiz. Bu nedenle dünyada söz sahibi olabilmek için üretimin her alanında rekabet edebilmek için eğitime çok önem vermek zorundayız. Sevgili gençler Büyün Önder Atatürk’ ün göstermiş hedeflerini aşabilmemiz için yani çağdaş uygarlık seviyesini aşabilmek için çok çalışacağız. Üreteceğiz ve katma değer yaratan ürünlere yöneleceğiz. Yani patates, soğan satarak tabi ki onlarda lazım, madeni ham olarak satarak hiçbir yere varamayız. Katma değer ve ileri teknoloji ürünlerini üretmek ve bu sayede dünyada rekabet edip, bir şeyler koymak zorundayız. Ben sizin bu donanımlarla bu yolda yürüyeceğiniz inanıyorum. Yolunuz açık olsun diliyorum. Türkiye’yi daha iyi yerlere taşıyacağınıza inanıyorum. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum.” dedi.

 

Tören, Tütün Eksperliği Yüksekokulu birincisi Şener Ertürk, ikincisi Sinem Öztürk, üçüncüsü Ramazan Güzel; Akhisar Meslek Yüksekokulu birincisi Mehmet Güçyener, ikincisi Safiye Can ve üçüncüsü Abdül Baki Orak başarı belgeleri ve ödüllerinin,  diğer mezunlara da mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ve mezuniyetin simgesi olan kep atma ile sona erdi.

Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci
Manisa CBÜ Akhisar MYO’da mezuniyet sevinci

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.