• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 18 °C
  • İzmir 15 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • A1 İngilizce Kursu Açılacak
  • A2 İngilizce Kursu Açılacak
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Manisa Büyükşehir Belediyesinde Sular Durulmuyor

Okunma Sayısı: 4031
Manisa Büyükşehir Belediyesinde Sular Durulmuyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi Olağan Temmuz Ayı meclisinde yine sular durulmuyor. AK Parti ve MHP Grupları iki farklı basın açıklaması yaptı. İşte sizler için her iki grubunda yaptığı açıklamaları yayınlıyoruz.

Manisa Büyükşehir Belediyesinde Sular Durulmuyor
Haber Merkezi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Olağan Temmuz Ayı meclisinde yine sular durulmuyor. AK Parti ve MHP Grupları iki farklı basın açıklaması yaptı. İşte sizler için her iki grubunda yaptığı açıklamaları yayınlıyoruz.

GÜRCAN “ERGÜN HADDİNİ AŞMIŞTIR”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Temmuz Ayı Meclis Olağan toplantısında AK Partili Büyükşehir Meclis Üyelerini küçük düşürücü üslubu, kanun tanımaz tavrı ve mikrofonun sesini kapatması sonucunda AK Parti Büyükşehir Meclis Grubu toplantı salonunu terk etti.

AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, “Meclis toplantısında haddini aşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün bazı konularda hukuk tanımaz davranışlarına karşı yaptığımız eleştirilere tahammülü kalmadı ve tahammül çerçevesinde adeta Meclisi yok sayarak, mikrofonun sesini kısma cüretini göstermiştir. Biz bunu bize yapılan saygısızlık olarak değil, Manisa Büyükşehir meclisine, halkımıza yapılmış, halkın iradesine yapılmış büyük bir saygısızlık olarak görüyoruz. Ergün’ü saygıya davet ediyoruz.”dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Drç Mehmer Çerçi ise yaptığı açıklamasında “ Meclis üyesine saygı yok. Adam bu, malzeme bu. Narsist bir kişilik. Bu adamda kişilik sorunu var. İnsanlara saygısı yok, meclise saygısı yok, kendine saygısı yok. Böyle bir adam. Manisa’ya hayırlı olsun. Bu reklamlarla, tabelalarla Cengiz Ergün halkın gönlüne giremez. Eğer seçim kazanmak istiyorsa bıraksın bu reklamları, iş yapsın.” İfadelerini kullandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, her Meclis toplantısında olduğu gibi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısında da milletin iradesini hiçe sayan tavır takınması sonucu Ak Partili Meclis Üyelerinin meclis salonlunu terk etmesine sebep oldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan Meclis salonunu neden terk ettiklerine dair bir açıklama yaptı. Açıklama sırasında Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene,  Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ve AK Partili Meclis Üyeleri’de hazır bulundu.

“ERGÜN HEM HUKUK TANIMIYOR HEM DE SAYGISIZLIK YAPIYOR” 

Gürcan açıklamasında şunları söyledi, “Ramazan Bayramı öncesinde Büyükşehir Belediye Meclisimizde hiç istenmeyen bir olay gerçekleşti. Biz konuda çok üzgünüz. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Meclis toplantısında haddini aşarak, mikrofonumuzun sesini kısarak, Meclisin sesini kısma cesaretini göstermiştir. Başkan Ergün’ün bazı konularda hukuk tanımaz davranışlarına karşı yaptığımız eleştirilere tahammülü kalmadı ve tahammül çerçevesinde adeta Meclisi yok sayarak, mikrofonun sesini kısma cüretini göstermiştir. Biz bunu bize yapılan saygısızlık olarak değil, Manisa Büyükşehir meclisine, halkımıza yapılmış, halkın iradesine yapılmış büyük bir saygısızlık olarak görüyoruz. Ergün’ü saygıya davet ediyoruz. Ağız tadıyla bir bayrama girelim istiyorduk o düşünceyle bu meclisi geldik. Fakat maalesef bunu yaşayamadık. Biz sadece hukuki noktalarda eksikleri ihtar etmek istedik. Biliyorsunuz bundan iki ay önce MASKİ’de su faturalarında %60’a yakın indirim yaptık. Bu indirimler bugüne kadar uygulanmadı. Bu neden uygulanmıyor? Bu Meclis kararları tanımamazlık niye? Diye sorduğumuzda herhalde şartel koptu ve böyle istenmeyen olaylar söz konusu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü milletten özür dilemesini bekliyorum. Çünkü bu Manisa’ya yapılmış bir saygısızlıktır.”

“BAŞKAN ERGÜN HİÇ BİR ŞEYE TAHAMMÜL EDEMİYOR”

Başkan Gürcan açıklamasını şöyle tamamladı; “Bundan yaklaşık 2 ay önce kent estetiğini bozacak kurulla ilgili Meclis Yönetmeliği’ni biz geçirmiştik. Bu yönetmeliğe göre oluşacak bir Kent Estetik Kurulu var. Bu kurula da 5 tane Meclis Üyesi’ni bizler AK Parti Grubu olarak teklif ettik.  Bu kurul, kentte estetiği bozacak sıkıntılı durumlarda, eğer şikâyet varsa, gerekli kararı verecek. Son günlerde şehrimizin değişik yerlerinde, hançer şeklinde saplanan o tanıtım bilbordlarının kent estetiğini ne kadar uygun olduğunu da Manisa kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Bunun da biran önce hayata geçmesi için bu kurulun oluşturulması gerekiyordu. Bunun için bu yönetmelik çerçevesinde kurula üye teklif ettik. Bu kurul hukuka uygun, yönetmeliğe uygun bir kuruldu. Onun için Başkan Ergün, buna da tahammül edemedi.”

“BU ADAMDA KİŞİLİK SORUNU VAR”

Yunusemre Belediye Başkanı Drç Mehmer Çerçi ise yaptığı açıklamasında “ Meclis üyesine saygı yok. Adam bu, malzeme bu. Narsist bir kişilik. Bu adamda kişilik sorunu var. İnsanlara saygısı yok, meclise saygısı yok, kendine saygısı yok. Böyle bir adam. Manisa’ya hayırlı olsun. Bu reklamlarla, tabelalarla Cengiz Ergün halkın gönlüne giremez. Eğer seçim kazanmak istiyorsa bıraksın bu reklamları, iş yapsın.” İfadelerini kullandı.

MHP CEPHESİ

Görevlerini Bırakıp Gittiler

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısına kanunlara aykırı olarak Kent Estetiği Kurulu kurulmasını ve kurulun üyelerinin tamamının AKP’li üyelerden oluşmasını isteyen AKP Grubu’nun önergesi damga vurdu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün dayatılan önergenin hukuka aykırı olduğunu belirtmesi ve AKP’li meclis üyelerini uyarması üzerine yaşanan tartışma sonucu, AKP’li meclis üyeleri meclis toplantısı sonlanmadan salonu terk etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında AKP Grubu tarafından Meclis’e verilen Kent Estetiği Kurulu önergesi, gerginliğe yol açtı. AKP Grubu tarafından Meclis’e sunulan önergede, Kent Estetiği Yönetmeliği kapsamında Kent Estetiği Kurulu kurulması ve oluşturulacak kurulun 5 üyesinin de AKP’li Meclis üyelerinden oluşması teklif edildi. İlgili önerge üzerine konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kent Estetiği Yönetmeliği’nin henüz yürürlüğe girmediğini, yönetmeliğin incelenmek üzere Sayıştay Dairesi’ne gönderildiğini hatırlattı. Başkan Ergün, Sayıştay’ın görüşü gelmeden adı geçen kurulun oluşturulmasının hukuka aykırı olduğu yönünde AKP’li meclis üyelerini uyardı.

Memiş’ten AKP’ye kanun ve yönetmelik dersi

Uyarıya aldırış etmeyen ve Sayıştay’ın söz konusu yönetmeliğin yalnızca bir maddesi üzerine görüş bildireceğini savunan AKP Grup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan, önergenin kabul edilmesini diretti. Bunun üzerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, meclisi ilgili kanunlar hakkında bilgilendirmek üzere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’e söz verdi. AKP’li Zülfikar Gürcan’a 6085 sayılı Sayıştay Kanunu’nun 27. maddesinin 4. fıkrası ve Bakanlar Kurulu kararıyla kabul edilmiş olan ‘Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin Görüş Alma başlıklı 6. maddesini hatırlatan Genel Sekreter Memiş, ilgili kanun ve yönetmeliklerin içeriğini de okuyarak, “Bu şekilde yönetmeliklerin yürürlüğe girebilmesi için öncelikle meclisin almış olduğu kararlara istinaden kararların yönetmelik taslaklarının Sayıştay Başkanlığı’na gönderilmesi gerekir. Sayıştay olumlu görüş verdikten sonra tekrar meclise getirilerek yürürlüğe girer. Dolayısıyla şuan itibariyle bu yönetmeliğin yürürlüğü söz konusu değildir” diye konuştu.

AKP’liler salonu terk etti

Memiş’in konuşmasının ardından yeniden söz alan AKP’li Gürcan, Sayıştay görüşünün beklenmeksizin kararın alınabileceği yönünde diretmede bulundu. Bunun üzerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AKP Grubu’nu uyararak, oy çoğunluğuna güvenerek hukuka aykırı karar alınamayacağının altını çizdi. Başkan Ergün, AKP Grubu’nun 5 üyesinin yer alınmasının ön görüldüğü Kent Estetiği Kurulu önergesini oylamaya sundu. AKP Grubu’nun oylarıyla önergenin kabul edilmesinin ardından Başkan Ergün, hukuka aykırı olarak alınan her kararın yine hukuktan geri döndüğünü hatırlatarak, AKP Grup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan’ın hukukçu bir kimliği bulunmasına rağmen bu tür kararların altına imza attığını söyledi. Bunun üzerine Gürcan, MASKİ Genel Kurulu ile ilgili açıklamalarla konuyu başka noktalara taşımak istedi. Kararın oylandığını ve yeni maddeye geçildiğini hatırlatan Başkan Ergün, Gürcan’a yeni madde üzerinde konuşması gerektiğini, aksi takdirde konuşmayı Meclis Başkanı olarak sonlandıracağını ifade etti. Bunun ardından Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, meclisi geren konuşmalarıyla AKP Grubu’na meclisi terk etmeyi teklif etti. Akabinde Çerçi, Grup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan’dan önce salondan ayrıldı. Çerçi ayrıldıktan kısa bir süre sonra da, AKP’li meclis üyeleri ve Grup Başkan Vekili Gürcan da meclis toplantısı sonlanmadan salonu terk etti.

Başkan Ergün: “Büyükşehir İş Yapmasın İstiyorlar”

MANİSA Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısına AKP grubunun kamu yararına olan önergeleri ertelemesi damga vurdu. AKP Grubunun ‘maddeler komisyona gitsin’ ısrarına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tepki gösterdi. Başkan Ergün, “İş yapmayın diyorsunuz. Büyükşehir iş yapmasın istiyorsunuz. Açık ve net söylüyorum. Manisa halkına buradan söylüyorum. Büyükşehir hizmet üretmesin, bütün mesele budur. Takdiri halkımıza bırakıyorum” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında AKP Grubunun hizmete yönelik önergeleri ertelemesi tartışma konusu oldu. AKP Grubu önergelerin komisyonlara gönderilmesini talep ederken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kamu yararının düşünülmediğini belirterek, AKP grubuna tepki gösterdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alım ihalesinin üç yıllığına yapılmasıyla ilgili önerge AKP Grubunun ısrarı üzerine komisyona gönderildi. Başkan Ergün, “Hizmet alım ihalelerinin üç yıllığına yapılmasını içeren bir önerge. Yunusemre Belediyesi’nin 3 yıllığına bunu yaptığını biliyorum. Bir ay daha ihale sürecini uzatacaksınız. Yeni yılın planlamasıyla ilgili ihaleye hazırlanıyoruz. Bunun kararını komisyona göndermenin bir anlamı yok. Bunun komisyona gitme kararı abesle iştigaldir Komik duruma düşüyorsunuz. Yasal bir mevzuat bu. Kanun öyle diyor. Siz avukatsınız, grup başkan vekilisiniz. Yunusemre Belediyesi’nin üç yıllık çöp ihalesi kararı alıp almadığını sormak isterim. Benim basından okuduklarım bu yöndedir ” dedi.

Başkan Ergün’den Belgeli Açıklama

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından AKP Grup Başkanı Zülfikar Gürcan komisyonda ısrarlı olduklarını ifade etti. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’de Yunusemre Belediyesi’nin üç yıllığına hizmet alım ihalesi yapmadığını açıkladı. Başkan Ergün’de Kamu İhale Kurumuna Yunusemre Belediyesi tarafından yapılan ihale başvurusu belgesini göstererek“ Çöp toplama hizmet alım işi ihale ilanı var. Yapılmıştır, yapılmamıştır bilmem ama üç yıllığına Kamu İhale Kurumuna gönderilmesinin örneği burada” diye konuştu.

Kamu Zararı Vurgusuna Rağmen Ertelediler

Toplantıda trafik güvenliğini sağlayacak TEDES ve TYKM Proje sistemlerinin kurulması ve 10 yıllığına işletilmesi Belediye Encümenine yetki verilmesine yönelik önergede masaya yatırıldı. Başkan Ergün Manisa için bu projenin önemli olduğunu belirterek, “10 gün Emniyet Müdürlüğü ile bir buçuk senedir süreci ve şartnameleri hazırlanan bütün ilçelerimizi kapsayacak bir anlaşma yaptık. Trafik planlama ve kamera kontrol sistemlerinin kurulmasıyla ilgili bir karardır. Bunun komisyona gitmeden geçirilmesi taraftarıyım. Gecikmesi demek kamu zararıdır” dedi. AKP’li Zülfikar Gürcan ise komisyona gönderilmesini talep etti. Karar komisyona gönderilirken Başkan Ergün, AK Parti’nin hizmeti önlediğini belirterek, “İş yapmayın diyorsunuz. Büyükşehir iş yapmasın istiyorsunuz. Açık ve net söylüyorum. Manisa halkına buradan söylüyorum. Büyükşehir hizmet üretmesin, bütün mesele budur. Kararı halkımıza bırakıyorum” diye konuştu. Trafik güvenliğini sağlayacak önergeleri içeren madde AKP grubunun oyları ile komisyona gönderildi. Ayrıca Muradiye hattında çalışacak yeni otobüslerle ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatif havuzunda biriken paradan yüzde 2 pay almasını içeren madde de görüşüldü. AKP Grubunun yeniden komisyon ısrarı üzerine Başkan Ergün, “ Bir ay ertele, pay alma diyorsun. Bu araçlar sahaya çıkıyor. Kent kart sistemi takıldı. Bunu öteleyelim diyorsanız öteleyin” diye konuştu.

akhisar-(1)-051.jpgakhisar-(2)-041.jpgakhisar-(3)-008.jpgakhisar-(4)-004.jpgakhisar-(5)-001.jpgakhisar-(7).jpgakhisar-(6).jpgakhisar-(8).jpgakhisar-(9).jpgakhisar-(10).jpg

akhisar-(11).jpg

  • Yorumlar 16
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.