• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Genel Seçimlerde Nüfus Müdürlüğü Açık Bulunacak
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Kurtuluş Savaşı Akhisar Kahramanları Kitabı Tanıtımı Yapıldı

Okunma Sayısı: 4889
Kurtuluş Savaşı Akhisar Kahramanları Kitabı Tanıtımı Yapıldı
Akhisar Belediyesinin destekleri ile yazarlığını öğretmen Mustafa Kuzucuk' un yaptığı Kurtuluş Savaşı Akhisar Kahramanları kitabı tanıtım programı yapıldı.

Kurtuluş Savaşı Akhisar Kahramanları Kitabı Tanıtımı Yapıldı
Akhisar (Pınar GEZİCİ)

Akhisar Belediyesinin destekleri ile yazarlığını öğretmen Mustafa Kuzucuk' un yaptığı Kurtuluş Savaşı Akhisar Kahramanları kitabı tanıtım programı yapıldı. Aslen Turgutlu doğumlu olan ve 17 yıldır Akhisar'da ikamet eden öğretmen Kuzucuk böyle bir eseri kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu kaydetti. Akhisar Belediyesi Encümen salonunda basın mensuplarına tanıtımı yapılan kitap da bir çok kurtuluş savaşı karhamı yer alıyor. Kuzucuk yaptığı açıklamada ellerinde Atatürk'ün Akhisar' da 1 gün değil yaklaşık 1 hafta kaldığına dair fotoğrafların bulunduğunu kaydetti.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise böyle güzel bir esere sahip çıkabildikleri için duyduğu mutluluğu dile getirdi. Akhisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nadir Güven ise yaptığı açıklamada İleri ki süreçlerde Ege Üniversitesi ile birlikte Cumhuriyetin İlk Yıllarında Akhisar adlı bir eser çalışması olacağını belirtti.

Kurtuluş Savaşı Akhisar Kahramanları kitabı tanıtım programında söz alan Öğretmen Kuzucuk “1993 yılında Akhisar'a geldim. Bulunduğumuz yöreyi çalıştığımız yerleri, araştırmayı seviyorum ve tarihe karşı da büyük bir ilgim var. Ben de 1993 yılından buyana Akhisar tarihi üzerine çalışmalarım devam ediyor. Değişik çalışmalarımız var, gerek mezar taşları olsun, gerekse kitabeler olsun çalışmalar sürdürüldü. En son ise 2009 yılının Türkiye'de Kuvay-i Milliyenin kuruluşunun 90. Yılı olması münasebetiyle Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek başkanlığında bir heyet teşkil edildi. Değişik kurumlardan birimler geldi, bu konuda Akhisar'da 1919-1922 yılları arasında işgal döneminde Akhisar'da ne gibi sıkıntılar çekildi, neler oldu, Akhisar'da işgalciler karşısında duranlar gibi bunlarla ilgili neler yapabilir gibi bir konuşma geçti. En son ise bir kitap da yapılmak istenildi. Bu çalışmalarımıza başladık, yorucu ve uzun bir çalışma oldu. Bu küçük eser için 3 bin 800 km gibi bir yol kat ettik. Duyduğumuz en ufak haberi dahi değerlendirdik ve arkasından koşturduk, bunun yanında köylere gittik, yaşlılarımız ile konuştuk. Kitabın kaynakça bölümünde de bahsettiğimiz gibi oradaki şahıslar bir tanesi özellikle dikkatinizi çekmiştir, Fethiye Özcan ninemiz var, 1898 doğumlu ve halen yaşamaktadır. Bir de 97 yaşında olan Cemil amcamız var o da yaşamaktadır. İşgal yıllarını iliklerine kadar yaşamış kişilerdir. Onlardan çok bilgiler aldık, resimlerine ulaşabildiğimiz kişilerin hayat hikayelerini kitabımıza işledik. Bunun yanında Efe tabiri ile anımsadığımız bir çok Akhisarlı Kuvay-i Milliyecilerimiz var. Hayat hikayelerine ulaştık, fakat fotoğraflarına ulaşamadık. Buradan sizlerin aracılığı ile de Akhisarlı duyarlı kişilere seslenmek istiyorum, eğer ellerinde bilgiler ve belgeler varsa onları değerlendirmeyi düşünüyoruz. Onları da birleştirerek ileri ki yıllarda çok daha mükemmel bir çalışmanın olacağına inanıyorum.

Çalışmamızda amaçladığımız hedef ise; Akhisar hakkında değişik kaynaklara uymayan asırları olmayan bir takım söylentiler var. Biz bu çalışmamızda bunu da hedefledik ve bunun da başarılı olduğunu sanıyoruz. Mesela çoğu insanlardan duyduğumuz Atatürk Akhisar'ı sevmezdi, hayır öyle bir yok. Kimsenin bilmediği bizim titiz çalışmamız sonucu da bazı fotoğraflara ulaştık. Elimizde Akhisar'da Atatürk'ün çekilmiş, hiç yayınlanmamış fotoğrafları var. 1925 yılında Akhisar'da Ege Manevraları var, bu manevralardan çekilmiş fotoğraflar var. Atatürk 5 Şubat 1923' de Akhisar'a geldi, bir akşam kaldı diye söylüyoruz. Özellikle istasyon civarında program yapılıyor ve bir gece kalmıyor. Belgelerle 12 hafta kaldığını tespit ettik ve kaldığı ev de şuanda mevcut. Hamidiye köyü civarında Atatürk karargah kuruyor ve 1 hafta Ege Manevralarını Fahrettin Altay paşa, İsmet İnönü, Atatürk, Mareşal Fevzi Çakmak bunlar 1 hafta bu Ege Manevralarını idare ediyor. İleriki çalışmamızda çok daha fazla efelerimiz, kahramanlarımız var, onlarla geniş bir çalışma olacağını tahmin ediyorum” dedi.

Kurtuluş Savaşı Akhisar Kahramanları kitabı tanıtımında söz alan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Akhisar Belediyesi Kültür hizmetlerinde bir tanesini daha kamuoyuna sunuyoruz. Burada öğretmen Mustafa Kuzucuk özel ve titiz bir çalışması var. Bu çalışmayı yakinen takip ettik ve çok meşakatli bir çalışma oldu. Takip ettiğimiz kadarı ile hocamız da çok titiz bir saha çalışması yaptı. Bu eserin bu noktaya gelmesinde ciddi emekler var.  Tasarımda Halkla İlişkiler Personelimiz Evren Balgöz' ün büyük emeği var, sayı Kaymakamımız Mustafa Çek' in önemli katkıları var ve sonuçta böyle güzel bir esere sahip olduk. Bu eser aynı zamanda bizim Akhisar'ın tarihine sahip çıktığımız anlamına da gelmektedir. Bundan sonraki safhalarda çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürecektir. İleri ki süreçlerde Ege Üniversitesi ile birlikte Cumhuriyetin İlk Yıllarında Akhisar adlı bir eser çalışmamız daha olacaktır. Süreçleri takip edersek geleceğimizi daha iyi kurgular ve daha iyi inşa ederiz. Akhisar Belediyesi olarak böyle bir esere sahip çıkabildiğimiz için mutluluğumuz ifade etmek istiyorum” dedi.




























  • Yorumlar 8
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.