• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Korona ve sonraki yaşam

Ahmet Ünsal

Korona ve sonraki yaşam

Kim niçin ve neden böylesi bir kötülüğü yapar 8 milyarlık kişinin yaşadığı Dünya insanına.

Bilerek veya bilmeyerek felaketin fitilini ateşlediler. Tüm dünya Çin’den çıkan Korana Virüs kıvılcımı jet hızıyla tüm dünyayı yakıp kavuruyor. Hayatı her anlamıyla özgür yaşayan, Hijyen yaşamları, yerlere bal dök yala türündeki cadde ve sokaklarıyla tam anlamıyla modern şehircilik örneğini sergilemeleriyle övünen Avrupa Kıtasının dev ülkeleri Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya korona virüsü belasıyla yüz yılların en büyük sarsıntısını ve şokunu yaşıyor.10 Mart’ta Çin’den yola çıkan Korana Virüsü şuana kadar 12 bine ulaşan insanın sevdiklerine istem dışı veda etmesine neden oldu.300 bin’in üzerinde insanın Korona Virüsün pençesinden kurtulmak için Karantina altında bulundukları hastanelerde şifa arıyor.


80 Milyon nüfuslu Türkiye’miz de Korona Virüs’ten etkilendi. Bir süre rakamları açıklayıp açıklamama arasında kala kalındı. Dünya Sağlık Örgütünün Korona Virüs ile mücadele eden ülkelere verilecek olan bence beklenen 50 milyar dolarlık bütçenin açıklanmasıyla Türkiye’deki Korona Virüsten karantina altına alınanların rakamlar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ağızından ilk önce “ 2 vatandaşımızı kaybettik karantina altında bulunan vatandaşlarımız var”
Sağlıkla ve hijyenle ilgilenen tüm bilim insanları bir bir televizyonlara çıkarak “Tek yapacağınız şey ellerinizi bol bol sabunla 10 saniye boyunca yıkayın” oldu. Oysa ki bu alışkanlıklar bir yaşam biçimi olmalı. İlla Korana Virüs ve benzeri virüsler bizi pençesi altına alınmasıyla birlikte olmamalıydı. Günlerdir ülkemin tüm cadde ve sokakları İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı birimlerce dezenfekte ediliyor.Kolonya, dezenfektasyon ürünler, havlu peçeteler, maskeler ve eldivenler insanoğlunun kurtarıcı haline geldi. Eğer biz hijyen alışkanlığımızı sürdürmeyi alışkanlık haline getirmiş olsaydık, Yerlere tükürenleri uyarmış olsaydık, Yeşilleri katledip yerine dev plazalar yaparak oksijenimizi yok edenleri alkışlamasaydık, Nükleer santralara salt rant için izin vermemiş olsaydık, Bana dokunmaya yılan bin yıl yaşasın felsefesini kendimize yaşam biçimi olarak benimsemeseydik, üç maymunu oynamasaydık ne Korana, nede domuz gribi nede Sars, nede depremler bizi korkutamazdı.


Evet Tüm dünyada yaşayanlara kabus dolu günler yaşatan Korana Virüs belası bizlere bundan sonraki yaşamımı dizayn etmemize neden oldu. Temennim bu Korana Virüs belasını az kayıplarla atlatabilmemizdir. Tıbkı Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca gibi olaya soğuk kanlılıkla ve mantıkla yaklaşıyorum. Tüm insanlığında bu şekilde yaklaşması gereğine işaret ediyorum. Ancak devletimiz bir dizi tedbirleri hayata geçirdi. Halkın bir araya gelebileceği tüm yerlerin faaliyetlerini durdurdu.


KEŞKE ASKERE TESLİM OLMA SÜRECİ ERTELENSEYDİ


Savunma Bakanlığı da Korana Virüs’ün yayıldığı bugünlerde Türkiye’nin her tarafından asker alımlarını geçici olarak durdurabilseydi. Ülkenin geleceğini oluşturacak olan 20 yaşındaki gencecik gençlerimizi ülkenin bir yerinden bir yerine savrularak birliklerine teslim olmalarının yolu açıldı. Çünkü bu gençlerimiz 1 metre mesafesi olan stardartların yanı sıra aynı otobüslerde 20’şer santimlik mesafede yan yana koltuklarda yolculuk ettiler. Kucaklaştılar, birbirlerine kenetlenerek birliklerine teslim oldular. Vatani görev heyecanı mutluluğu inşallah sonucu ağır olan bedellere yol açmaz. Manisa Askeri birliğimiz benzer tedbirlerin alınmamasından dolayı ağır bedeller ödedi. Buna da tüm Türkiye tanık oldu. Devletimizin Savunma Bakanı ve Kuvvet Komutanları Manisa’ya koşmuştu. Evlatlarını Vatan ocağına yollayan anne ve babaların duaları evlatlarının sağlıklı şekilde evlerine dönmeleri için etmeye başladı.
Kızılay’da ülkemizin saygın kuruluşlarından birisi. İşte tamda bu günler için Kızılay gerekli. Uygun bölgelere dev çadırlarını kurarak oralarda en azından bir çeşit çorba ikramında bulunabilir.


Büyüklerimizin güzel veciz sözleri kulaklarımda çınlıyor. Korona Virüs bizlere birçok aile bağlarını bizlere geri verdi. Çocuklar, günde sadece akşamları evde gördükleri anne ve babalarıyla bol bol bir arada olmalarına seviniyorlar. Anne ve babalarda çocuklarıyla bugüne kadar olan hasretlerini gidermelerine neden oluyor. Eller sabunlu sularla yıkanıyor, yemekler saatinde ve düzenli şekilde yeniyor. Sokaklardaki ve okullarındaki tüm aktivasyonlar evlere sığdırılıyor. Anne ve babalar çocukların bireysel becerilerini keşfediyor. Bu yönüyle bakıldığında zorunluda olsa kazanımları da var.


Zor koşullarda can siperhane şekilde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan en alt birimlerine kadar Korana Virüsü ile mücadelesi tek kelimeyle alkışı hak ediyor. O nedenle Tüm ülke saatler 21:00’i gösterdiğinde evlerinin balkonlarına çıkarak sağlık çalışanların bu azmine güç verebilmek için 1 dakika boyunca alkışlı desteğini sürdürmeye devam ediyor. Bence Korana Virüs belasından kurtulana kadar alkış desteği sürdürülmesi gerekir.


‘En güvenilir çözümün evde kalmak olduğu unutmayalım. Hayat eve sığar’ sözleriyle Korana Virüs tehlikesinin en net uyarısı. Sağlık Bakanı Koca’nın bu uyarısını bu ülkede yaşayan her birey ciddiye alsın hatta almalıdır. Ne olursunuz bu ülke Cumhuriyet’i kolay elde etmedi. Ne denli savaşlardan ne denli zorluklardan geçti. Bu süreçte ulusça böylesi bir mücadelenin olduğu süreç demektir. Eviniz sizin için ikinci bir hayat demektir. Eğer ikinci bir hayatı yakalamak istiyorsanız orası eviniz ve ailenizin yanıdır. Manisa ölçeğine geldiğimizde ise Vali Ahmet Deniz’in önderliğinde tüm tedbirler en ince ayrıntısına kadar düşünülerek alınıyor. Ben zorunlu kalmadığım sürece evimden dışarı adımımı atmıyorum. Kaldı ki ben gezmeyi seven birisiyim. Evimde kanserle mücadele eden bir eşim, yüzde 96 engelli ve Tip 1 şeker hastalı oğlum,77 yaşında annem var. Sizlerde evlerinizde hayatları düşünün ve evinizden çıkmayın. Korana’dan sonraki hayatlar daha güzel. Hep birlikte güzel günlere ulaşmak dileği ile Saygılarımı sunuyorum….

Bu yazı toplam 2265 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
    Yazarın Diğer Yazıları
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.