• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • Manisa 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Kolajenin Faydaları ve Kolajen Tipleri

Okunma Sayısı: 1429
Kolajenin Faydaları ve Kolajen Tipleri
Kolajen nedir? Kolajen, vücutta bulunan bir aminoasit olarak bilinmektedir.

Kolajenin Faydaları ve Kolajen Tipleri

Kolajen nedir? Kolajen, vücutta bulunan bir aminoasit olarak bilinmektedir. Vücudun dayanıklılığını artıran ve cilde esneklik kazandıran en önemli proteinlerden birisidir. Kolajen, vücudumuzun her yerinde bulunan bir proteindir türüdür ve yaşın ilerlemesiyle birlikte vücutta ki üretimi azalır. İşte yaşın ilerlemesiyle birlikte oluşan kırışıklıklar ve sarkmaların temel sebebi, vucuttaki kolajen oranının azalıyor olmasıdır. Sadece cilt için geçerli olmayan kolajen, kas dokusunun birbirine bağlanmasına yardımcı olduğu için, vücutta oluşan kolajen eksikliği kırışıklık ve sarkmalar haricinde çeşitli problemlere de yol açabilir. Tipi tanımlanmış olan 19 tane kolajen içinden sadece 5 tanesi vücudumuzda çok sık görülür. Çevre kirliliği, sigara ve alkol tüketimi, güneş ışınlarına uzun süreli maruz kalma, aşırı şeker tüketimi ve kan şekerinde oluşacak dengesizlikler, sağlıksız beslenme ve uyku düzensizliği kolajen eksikliği sebeplerindendir.

Kolajen Tipleri Nelerdir?

19 tane tanımlanan kolajen tiplerinden sadece 5 tanesi vücudumuzun farklı yerlerinde bulunmaktadır. Peki, nedir bu 5 tip kolajen ve ne işe yarar?

Tip 1 Kolajen: Tip 1 kolajen, vücutta en çok bulunan kolajen tipidir. Kemikleri destekleyen, cildi koruyan, cildin esnekliğini sağlayan, dokuları bir arada tutan ve yaraların iyileşmesini sağlayan tip 1 kolajen, organlar, bağlar, tendonlar ve ciltte bulunur.

Tip 2 Kolajen: Tip 2 kolajen, kıkırdak içinde oluşan yarı sıvı, yarı katı benzeri bir dolgudur. Eklem sağlığı için oldukça önemli olan tip 2 kolajen, yaşa bağlı olarak gelişen eklem ağrıları ve semptomlarının tedavisinde etkilidir.

 Tip 3 Kolajen: Cildin esnekliği ve sıkılığı konusunda önemli role sahip olan tip 3 kolajen, kalp, kan damarları ve kan dokusu oluşumunda da önemli bir role ve etkiye sahiptir. Kas, arter ve organ yapılarını destekler aynı zamanda kasları da güçlendirir. 

Tip 4 Kolajen: Tip 4 kolajen, sindirim ve solunum yüzeylerini oluşturmaktadır. Cildin derin katmanlarında bulunan kolajen tipi, yağ ve organları çevreleyen bazal zarın oluşumunda etkilidir.

Tip 10 Kolajen: Tip 10 kolajen, yeni kemiklerin oluşumunda görev alır aynı zamanda eklem kıkırdaklarının gelişimi için de önemlidir. Eklem ağrıları ve oluşabilecek kırıklarda ise onarıcı görevi üstlenir.

 

Kolajenin Faydaları Nelerdir?

 

Kolajenin faydaları saymakla bitmek belki ama en çok bilindiği alan, ciltte oluşan kırışıklıklar için olan etkisidir diye düşünüyorum. Özellikle yaş ilerleyip, vücutta yaşlılık belirtilerinin artmasıyla herkesi bir panik havası sarar. Nutraxin gibi vücuda kolajen yardımı yapan ürünlerin kullanımı artmaya başlar. Cilde esneklik sağlayan kolajen, ciltte oluşan sarkmaları önlemekle birlikte deri altında oluşan dağınık yağ dokularını toparlayarak selülit gibi baş belası dertleri de ortadan kaldırır. Nutraxinin kolajen etkili takviye ürünleri kullanarak hayalini kurduğumuz pürüzsüz ve sağlıklı ciltlere sahip olmak çok kolay. 

Tabii kolajenin tek faydası bu değil. Cilt üzerinde olduğu kadar, cilt altında da çok fazla emek harcayan kolajen, damar esnekliğini arttırır ve doku yapısını güçlendirir. Bu sayede kişinin dolaşım sisteminde ve aynı zamanda sindirim sisteminde ki kalite büyük bir artışa geçer. Eklemlerde esneklik sağlar ve bizi eklem ağrılarından kurtarır. Saçlarımıza doğal gürlüğünü geri kazandırır. Oluşan yaraların iyileşme sürecinin yavaşlaması da kolajen seviyesinin azalmasından kaynaklıdır. Eğer siz de sürekli bir yerlerinizi kesen, yaralayan insanlarsanız Nutraxin kolajen ürünlerini kullanmanız, yaralarınızın daha hızlı kapanmasında yardımcı olacaktır.

Kolajen İçeren Besinler Nelerdir?

 

Et ve kemik suyu özellikle eklem rahatsızlıkları çeken kişilerin vücutlarındaki kolajen miktarlarını artırmaları açısından oldukça faydalı birer besin türüdür.

Özellikle ıspanak, pazı, lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler yüksek miktarda kolajen içermektedir. İnsan sağlığı açısından zaten birçok faydası olan yeşil sebzelerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz.

Yüksek miktarda kükürt içeren sarımsak ve yumurta beyazı, eklemlerde ve ciltte var olan kolajenin üretimini tetikler. Böylece vücutta bulunan toksinlerin atılımı daha kolay gerçekleşir.

Bunların dışında fasulye, avokado ve avokado yağı, soya ürünleri ve kırmızı meyve ve sebzeler vücutta kolajen üretimini arttırmaya yardımcı olur. Nutraxin, içeriğinde bulundurduğu doğal besin sentezleri sayesinde size bu besinleri tek bir kapsül içinde sunuyor. Bazen besinlerin içlerindeki protein ve vitaminleri yeterli seviyede alamıyoruz ve takviye gıdaya ihtiyaç duyuyoruz. Pek çok doktorun da tavsiyesi üzerine takviye gıda olarak Nutraxin kullanmak cilt ve vücut sağlığınız açısından size kolaylık sağlayacak bir üründür.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.