• BIST 9524.59
  • Altın 2501.311
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.6697
  • Manisa 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Kişiye Özel Posta Pul Basımları Başladı

Okunma Sayısı: 4777
Kişiye Özel Posta Pul Basımları Başladı
Çeşitli ülkelerde pulculuğa yeni bir boyut getirmek ve posta idarelerine kaynak yaratmak amacıyla başlatılan "kişisel pul" hizmeti, Türk pulculuğunda bir yenilik olarak 25.10.2005 tarihinde uygulamaya konulmuştu

Kişiye Özel Posta Pul Basımları Başladı
Haber Merkezi

Çeşitli ülkelerde pulculuğa yeni bir boyut getirmek ve posta idarelerine kaynak yaratmak amacıyla başlatılan "kişisel pul" hizmeti, Türk pulculuğunda bir yenilik olarak 25.10.2005 tarihinde uygulamaya konulmuştu. Bu çerçevede Akhisar PTT Müdürlüğüce kişiye özel Posta pulu bastırımları başladı.

Sevdiklerinin özel günlerinde kendi resminiz ve sevdiklerinizin resimlerini posta pulu yaparak ölümsüzleştirin. Bu uygulama kapsamında gerçek ve tüzel kişiler tarafından gönderilen görsel objeler pul olarak basılacak ve gerek hatıra amaçlı gerekse postada kullanılabilecektir. Söz konusu objeler (kuruluş yıldönümünü kutlamak, belli bir olayı anmak, ticari bir ürünün tanıtımını yapmak, doğum günü, evlilik yıldönümü, anneler günü, babalar günü, mezuniyet töreni, hatıra, v.b.) amaçlı olabilmektedir.
 

Kişisel Pul İşlem Basamakları
1. Kişisel Pul başvurusu yapmak için PTT İşyerinden Kişisel Pul broşürü temin ediniz.

2. Kişisel Pula uygun Pul objesini seçiniz. Kişisel pul basımında kullanılması istenilen pul objesi Başvuru Formuna eklenmelidir. Pul objesi yatayda 3,5X2,5 cm dikeyde ise 2,8X3,3 cm olmalıdır. Fotoğraf kalitesi pul basımına uygun netlikte ve yeterince aydınlık, dijital kopyalar ise en az 300 DPI değerinde taranmış, TIFF, JPEG, PSD vb. ortamında kaydedilmiş olmalıdır. Pul objesinin teknik bakımdan pul basımına uygun olmaması halinde başvuru reddedilecektir.Basım süresinin kısaltılmasi açısından objenin CD kaydının da başvuruya eklenmesi tercih edilir. Görüntü fotoğraf boyutuna uygun şekilde ortalanmış olmalıdır. Pulun tasarımı sırasında kalitesini yükseltmek amacıyla gerekli değişiklikler yapılabilir. Mevzuatımız gereğince, basılan ve müşteriye teslim edilen pullara ait objeler üç yıl saklanmak zorunda olduğundan başvuru sahibine iade edilmez. Bu nedenle başvuru formuna sanat değeri taşıyan resim, karikatür gibi eserlerin orijinali değil fotoğrafı eklenmelidir. Obje üzerinde yer alması istenilen ibare mutlaka belirtilmelidir.
 

3. İmzalar Kişisel Pul Broşürünün 5. ve 6. sayfalarinda yer alan Kişisel Pul Sözleşmesi ile Kişisel Pul Başvuru Formunun ilgili yerlerinin müşteri tarafından imzalanması zorunludur. Sözleşmenin 5. sayfasındaki diğer imza bölümü PTT A.Ş.'ye ait olup, PTT A.Ş. adına Değerli Kağıtlar Dairesi Başkanı tarafından imzalanacağından kesinlikle siparişi kabul eden personel veya merkez müdürü tarafından imzalanmayacaktır. 4. Ücretin Ödenmesi Kişisel pul siparişi için ödenmesi gereken ücret, hizmet bedeli + gönderi türü ücretinin toplamının sipariş edilen pul miktarı ile çarpımı sonucu bulunan ücret olup, bu şekilde tespit edilecek toplam ücret Posta Çeki Hesabına veya Şirketçe belirlenen banka hesabına yatırılacaktır.

25

-

100

adet arasındaki siparişlerde bir pul için hizmet bedeli

0,45.-TL +

(Gönderi Türü Ücreti)

125

-

500

adet arasındaki siparişlerde bir pul için hizmet bedeli

0,30.-TL +

(Gönderi Türü Ücreti)

525

-

...

adet arasındaki siparişlerde bir pul için hizmet bedeli

0,20.-TL +

(Gönderi Türü Ücreti)

5. Başvuru

Ücretin yatırıldığını belgeleyen alındı ve ilgili bölümleri doldurulup imzalanmış Kişisel Pul Broşürü ile PTT İşyerine başvurulacaktır. Başvurunun geçerli olması ve siparişinizin yerine getirilebilmesi için; Kişisel Pul Başvuru Formunun ve Sözleşmesinin eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış olması zorunludur. Başvuruya nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport belgelerinden birinin fotokopisi mutlaka eklenmelidir. Müşteri kamu hukuku tüzel kişisi ise başvuru, yetki belgesinin bir örneği başvuruya eklenerek kurum yetkilisi tarafından yapılır. Kurum yetkilisi adına başka bir görevli tarafından başvurulması halinde ise başvuruda bulunan kişiye verilen yetki belgesinin de Kişisel Pul Başvurusuna eklenmesi gerekmektedir. Müşteri özel hukuk tüzel kişisi ise başvurular tüzel kişilik yetkilisinin yetki belgesi ile imza sirküsü veya vekaletname ile görevlendirilen temsilci tarafından yapılabilir.Bu nedenle Başvuru Formuna şirketler için ticaret siciline kayıtlı olduğunu gösterir belgenin, diğer tüzel kişilikler için yetkili mercilerce verilmiş belgenin, başvuruda bulunan tüzel kişilik yetkilisi dışında bir şahıs ise ayrıca vekaletnamenin bir örneğinin eklenmesi gerekmektedir. Başvurunun takibi için ücretin yatırıldığını belgeleyen Çek Yatırma Havalesi Alındısı ile APG etiketinin birleştirerek saklanması gereklidir. 6. Siparişin Gerçekleştirilmesi ve Pulların Teslimi Kişisel Pul Servisine ulaşan başvurular en kısa süre içerisinde değerlendirilerek başvuru formunda belirtilen adrese gönderilir. Pulların başka bir şahsa teslimi ancak vekâletname ya da yetki belgesi ibrazi ile mümkündür. 
img-20170308-wa0003.jpgimg-20170308-wa0004.jpgimg-20170308-wa0005.jpgimg-20170308-wa0005.jpgimg-20170313-wa0008.jpgimg-20170313-wa0009.jpgtamer4.jpg

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.