• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Manisa 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Kadın Girişimciler Boğaziçi'nden mezun oldu

Okunma Sayısı: 4256
Kadın Girişimciler Boğaziçi'nden mezun oldu
Boğaziçi Üniversitesi Kadın Girişimci Yönetici Okulu Manisa mezunlarını verdi.

Kadın Girişimciler Boğaziçi'nden mezun oldu 
Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Girişimci Yönetici Okulu Manisa mezunlarını verdi.

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) Manisa’da, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) işbirliğiyle düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun mezunları, sertifikalarını aldı. Manisa TSO’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 ay süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonu geliştirmek hedeflendi. Eğitimi tamamlayan 89 kadın girişimciye sertifikaları, düzenlenen törenle verildi. 

Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle ilgili bilgi veren Tobb Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Üyesi ve Akhisar Temsilcisi  Nefise Şükran Füzün  Boğaziçi üniversitesi  yaşam boyu eğitim merkezi tarafından düzenlenen "KADIN GİRİŞİMCİLİK OKULU" sertifikalarımızı aldık.Geçtiğimiz Kasım Aralık aylarında Boğaziçi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi  (BÜSEM) eğitmenlerince Garanti BANKASI ve il koordinatör odamız Manisa Ticaret ve Sanayi odası işbirliği ile düzenlediğimiz eğitime toplam 108 Kadın Girişimci katıldı yapılan sınav sonucunda bugün 86 Kadın Girişimci mezuniyet belgesi almaya hak kazandı bizde Akhisar olarak Akhisar Ticaret Sanayi odası Koordinatörlüğünde Fulya Saatçi,Gülay Özkamalı,Hayriye Hacet,Seda Nazlı Kaynar,Işıl Seydi ,Münevver Özen ,Ayşe Gürmen ,Aysun Şencan,Sinem Özkaynak Seyhan Kıyak ,Sibel Gürkan,Figen Saklıca,Meryem Akıncı  dan oluşan 14 kişi katıldık  tüm Manisa ilçelerinde en yüksek katılım Akhisarındı tüm katılımcılarımız 50 saatlik eğitimde başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı bazı günler Akhisar'dan gelen misafirlerle 20 yi bulduk eğitim için hergün Manisa'ya gidildiği için girişimcilerimiz fazlasıyla emek sarfettiler ama değdiğini düşünüyorum yaklaşık bir ay süren eğitim sonunda girişimcilerimizin hayatında çok olumlu gelişmeler oldu bazıları yeni iş kurarken bazı girişimcilerimiz olan işlerini  geliştirdi Girişimci arkadaşlarımızın biri ara verdiği eğitimine devam kararı aldı bu yıl üniversiteli girişimciliğin en güzel yanı da bu zannımca Kar topu etkisiyle büyüyoruz gelişip şahsına Ve çevrene daha verimli hale gelmenin en keyifli hallerinden biri girişimcilik.Bu projede bize destek olan başta Akhisar TSO Başkanlarımız ve Yönetim Kuruluna Manisa TSO Başkanlarımız ve Yönetim Kuruluna Garanti Bankasına Boğaziçi Üniversitesi BÜSEM  merkezine Sevgili Hocamız Işıl Keskin ŞAHAN Ve ekibine tüm kadın Girişimciler adına teşekkürlerimi sunarım.İşini geliştirmek isteyen tüm kadınlarımızı bu tip projelerde görmek isteriz.

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Esra Kıvrak, “Garanti Bankası olarak, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşması ve toplumsal refahın artması için kadının iş gücüne ve ekonomiye katılımının desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu farkındalıkla 2006 yılında girişimci kadınları farklı segmentte değerlendiren ilk banka olduk. 10 yılı geride bıraktığımız kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımızı; finansman, cesaretlendirme, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel alanda yoğunlaştırıyoruz. Eğitim alanında Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’yle 2012’de başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, il il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi üzerine ücretsiz eğitim veriyoruz. Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz.” dedi. 

Esra Kıvrak, “Garanti olarak, buradaki eğitimlerin etkisini ölçümleyen çalışmalar yaptık ve çarpıcı sonuçlar elde ettik. Eğitimlere katılan girişimcilerin %76’sı işlerinde büyüme sağlarken %40’ı yeni iş bağlantıları kurdu, %84’ü ise diğer kadınları cesaretlendirdi. Dolayısıyla, bugüne kadar 2.000’den fazla kişiye ulaştığımız projenin 19. durağı olan Manisa eğitimlerinin kadın girişimciler açısından önemli faydalar sağlayacağına, öğrendiklerinin hem iş hayatında hem de çevresinde fark yatacağına inanıyoruz. Manisa’nın ekonomisine ve istihdamına değer katacağına inandığımız kadın girişimcilerin sertifikalarını vermekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut görüşlerini, “Sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamındaki eğitimlerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortaklarının yanı sıra yönetiminde çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere de ulaşmayı hedefliyoruz. Günümüzde işletmelerin uzun ömürlü olabilmesi ve kurumsallaşma yolunda doğru adımlar atabilmesi, ancak ‘stratejik yönetim felsefesi’ odaklı bir anlayışla gerçekleşebilir. Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nda verdiğimiz eğitimlerin, ‘iş geliştirme’ yaklaşımını kadın girişimcilere şirket kültürü olarak benimsetmesini, aynı zamanda ‘kurumsal ve uzun ömürlü’ işletmelere zemin yaratmasını amaçlıyoruz. Kadın girişimcilerimize vizyoner bir kimlik sağlayan eğitimlerin, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirirken, bilgi düzeyini de artırdığını gözlemliyoruz.” ifadeleriyle belirtti.

Törende söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, "Kadınlarımızı çalışma hayatında daha aktif görmek istiyoruz. Kadınlarımızın iş hayatına katılım oranı yüzde 32 seviyelerinde. Kendi işini kuran kadın oranı çok daha az. Türkiye’nin rekabet gücünü artırabilmesi ve daha hızlı büyümesi ve gelişmesi için yüksek girişimci ruha ihtiyacı var. Beşeri sermayemizin yarısını oluşturan kadınlarımızı çalışma hayatına katmalıyız. Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve desteklenmesi ekonomik büyüme için önem arz etmektedir. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak, kadın istihdamının ve girişimci kadın sayısının artmasını çok önemsemekteyiz.  Kadınlarımızın başarılı olmaları için her çalışmanın yanında yer almaktayız. TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulumuz çalışmalarını bu anlamda desteklemekte, çok önemli ve anlamlı çalışmalara imza atmaktalar.  Kadın Girişimciler Kurulumuzun değerli Başkanı Sayın Nilgün Aksoy ve üyelerini yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Bu proje içerisinde yer alan  Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi yetkililerine de teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy, çok verimli bir eğitim aldıklarını belirterek, ‘Öncelikle bu eğitimleri bizlere almaması sağlayan Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kadın Girişimciler olarak bu eğitimlerin devamını talep ediyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde yapacağımız görüşmelerin neticesinde eğitimlerimize katılamayan Kadın Girişimcilerimizi de, bu eğitimlerden faydalanmalarını sağlayacağız. Ayrıca, bizlere her konuda destek olan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerine de teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.


image1-(2).jpgimage3-002.jpgimage4-002.jpgimage5-001.jpgimage6.jpgimage8-001.jpgimage9.jpgimage10-001.jpgimage11-001.jpgimage12-001.jpg

  • Yorumlar 2
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.