• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Manisa 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur
» »

İyi Parti ilçe teşkilatı, Akhisar Belediyesi önüne ‘Adalet’ yazılı siyah çelenk bıraktı

İyi Parti ilçe teşkilatı, Akhisar Belediyesi önüne ‘Adalet’ yazılı siyah çelenk bıraktı
İyi Parti ilçe teşkilatı, Akhisar Belediyesi önüne ‘Adalet’ yazılı siyah çelenk bıraktı

İyi Parti ilçe teşkilatı, Akhisar Belediyesi önüne ‘Adalet’ yazılı siyah çelenk bıraktı
Akhisar Haber Ajansı-AHA

İyi Parti Akhisar ilçe teşkilatı, Akhisar Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP ve İyi Parti il başkanlarıyla karşılıklı imzalanan protokol şartlarının yerine getirilmediğini söyledi. İyi Parti Akhisar ilçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu yaptığı açıklamada “İttifak ruhunu zedeleyen Akhisar Belediye Başkanı ve Akhisar CHP İlçe Örgütü’nü kınıyorum” ifadelerini kullandı.

İyi Parti Akhisar ilçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“31 Mart Yerel Seçimlerine CHP ile birlikte Millet İttifakı olarak katıldık ve seçim sonucunda hem partimizin hem de ittifak ortağımız CHP’nin oylarını arttırdığına şahit olduk. Seçim sürecinde teşkilatlarımız ve meclis üyesi adaylarımız maddi manevi her imkanlarını ortaya koyarak canla başla çalıştılar ve Millet İttifakı olarak Akhisar, Alaşehir, Saruhanlı ve Turgutlu ilçelerinde Belediye Başkanlığı kazandık. Yunusemre, Köprübaşı ve Şehzadeler ilçelerimizde ise % l’in altındaki farklarla seçimi kaybettik.

İYİ PARTİ ve CHP İl Başkanları 31 Mart Yerel Seçimiyle ilgili karşılıklı bir protokol imzalayarak Meclis üyeliği sıralaması ve seçimin kazanılması durumunda Belediye Başkan Yardımcılığı konularında anlaşmışlardır. Yapılan bu protokole göre Belediye Başkanı Adayı gösterilmeyen parti, meclis üyeliği sıralamasında 1. - 3. - 6. sıraları alacak ve seçimin kazanılması durumunda bir adet Başkan Yardımcılığı alacaktı. Yapılan bu protokole Alaşehir, Saruhanlı ve Turgutlu ilçelerimizde uyulduğunu memnuniyetle görmekteyiz. Ancak Akhisar ilçemizde üzülerek bu protokol şartlarının yerine getirilmediğine şahit olmaktayız.

Akhisar’ da seçimlere girilirken CHP’nin tüm isteklerini İttifak ruhuna ters düşmemek ve seçimi kazanmak adına kabul ettik. 1. Sıra olan hakkımızı 2. Sıra, 9. Sıra olan hakkımızı ise 14. Sıra olarak değiştirmeyi seçimi kazanacağımıza inancımızın tam olmasından dolayı kabul ettik. İlçe yönetimimiz ve meclis üyesi adaylarımız seçim kampanyası boyunca hiç aralık vermeden CHP ile birlikte çalıştılar. Seçim sonucundan da görüldüğü gibi İYİ Parti oylarının bir tanesini bile dışarıya kaçırmadan hepsini CHP adayına verilmesini sağlamıştır.

Akhisar Belediye Başkanının 18 Temmuz 2019’da sosyal medya üzerinden yaptığı talihsiz açıklama ile İlçe teşkilatımıza söz hakkı doğmuştu ancak Belediye Başkanı, yaptığı hatanın farkına varıp İttifak ruhuna zarar verecek bir girişimde bulunmaz ümidiyle sessizliğimiz koruduk. 10.09.2019 tarihli Akhisar Belediyesi 3. Belediye Başkan Yardımcısının da atanması haberi üzerine aylardır büyük emek verdiğimiz ittifakın, ortağa verilen sözün tutulması yerine yakın arkadaşların makama oturtturulması şeklinde siyasi etiğe ve dürüstlüğe sığmayan bir uygulamayla sarsıldığını belirtmek isterim.

Akhisar Belediye Başkanı, yaptığı açıklamada protokolün gıyabında yapıldığından bahsetmişti, şimdi size soruyorum siyasi partilerin İl Başkanları, Genel Başkanlık makamının ildeki temsilcisi değil mi? Peki Belediye Başkan adayı belirlenirken de kimin başkan adayı olacağına Akhisar Belediye Başkanı mı karar verdi? Madem ki gıyabında yapılan işlemlerden rahatsız oluyordu neden seçimden önce Genel Merkezine gidip ben seçime ittifaksız gireceğim demedi? Seçimde ittifak ortağının oyu olmadan kazanamayacağını mı düşündü?

Başkan, yine yaptığı aynı açıklamada İYİ Parti'nin kendi içinde karışıklık olduğundan bahsetmiş, bu tamamen asılsızdır, İYİ Parti demokrasiye tam inanan bir partidir ve Akhisar’da ki Başkan Yardımcılığı ile ilgili olarak hem ilçe Yönetim Kurulunda hem de Belediye meclis grubunda yapılan oylamada hangi arkadaşımızın bu görev için önerileceği seçildi ve bu kişinin ismi belediye başkanına bildirildi. Bu oylamalarla ilgili tutanaklar mevcuttur.

Yaşamayı istemediğimiz bu gelişmeler ışığında ittifak ruhunu zedeleyen Akhisar Belediye Başkanı ve Akhisar CHP İlçe Örgütü’nü kınıyorum. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ve seçmenleriyle demokrasi ve ülkenin hayrı için yaptığımız ittifakın devam ettiğini belirtmek istiyorum”

Yapılan basın açıklamasının ardından İyi Parti Akhisar ilçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu ve partililer, Akhisar Belediyesi önünde ‘Adalet’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

 

İzlenme: 1304
  • Yorumlar 0
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Kategoriler
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.