• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • Manisa 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi

Okunma Sayısı: 3186
İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
TOBB, Manisa ili İl Kadın Girişimciler Kurulu, CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde İş'te Kadın konulu bir panel düzenledi.

İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
Haber Merkezi

TOBB, Manisa ili İl Kadın Girişimciler Kurulu, CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde İş'te Kadın konulu bir panel düzenledi. Panelistler arasında yer alan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye’de kadının bulunduğu yeri, bu durumdan Türkiye ekonomisinin nasıl etkilendiğini ve neler yapılması gerektiğini anlatan bir sunum yaptı.

TOBB Manisa ili İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun, CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlemiş olduğu İş’te Kadın konulu panel, büyük ilgi gördü. Panele damgasını vuran birbirinden başarılı 4 kadın konuşmacı arasında yer alan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye’de kadının bulunduğu yeri, bu durumdan Türkiye ekonomisinin nasıl etkilendiğini ve neler yapılması gerektiğini anlatan bir sunum yaptı. Panele, Kestelli ile TOBB Manisa ili İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy, TOBB Kayseri İl kadın Girişimciler Kurulu Kurucu Başkanı Şafak Çivici ve CBÜ Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tülin Canbay katılırken,  Akhisar'dan Akhisar İlçe Kaymakamı Kaan Peker'in Eşi Funda Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın eşi Nezgiz Hızlı, İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Demiray'ın eşi Yasemin Demiray, İlçe Sağlık Müdürü Selin Köksal ve Manisa Kadın Girişimciler icra kurulu üyesi Nefise Şükran Füzün katıldı.

KADINLAR TEŞVİK EDİLMELİ

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Gökdede ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “İş’te Kadın paneline hepiniz hoş geldiniz. Sizleri, şahsım ve TSO Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum. Dünya’ya baktığımızda kadınların hemen hemen her iş alanında yer aldığını görüyoruz. Bu durum kadınlarımızın da artık erkekler kadar iş hayatında aktif olduğunu gösteriyor. 2013 yılı TÜİK verilerine göre Türkiye nüfusunun yarısı kadın. Yani Türkiye’de yaklaşık 38 milyon kadın var. Nüfusu yüzde 49 oranında olan kadınlarımızı girişimci olmaya teşvik ederek iş hayatına kazandırmalıyız. Ancak bu şekilde Türkiye 2023 yılındaki Dünya’nın 10’uncu büyük ekonomisi olma hedefine ulaşabilir. Şüphesiz ki iş hayatında kadın girişimcilerimizin artması ekonomik büyümeyi hızlandıracak, Dünya ile rekabet edebilmemizi kolaylaştıracaktır. Bu sebeple girişimciliği kadınlarımız arasında yayarak pozitif ayrımcılıkla kadın girişimcilere her şekilde destek olmamız gerektiğine inanıyorum. Bizler TSO olarak kadın girişimcilerimize bugüne kadar gerek duydukları her türlü desteği sağladık ve bundan sonrada sağlayamaya devam edeceğiz. Bu konuda Kadın Girişimciler Kurulumuz çeşitli alanlarda kadınlarımıza yönelik kendilerine ait projeler geliştirdiler ve birçok kadınımızı girişimciliğe teşvik ettiler. Örneğin odamızın desteğiyle KOSGEB ile düzenlenen girişimcilik kursu sayesinde birçok kadınımız girişimcilik eğitiminden geçerek çeşitli hibe desteklerini almaya hak kazandılar. Bu sayede birçok kadın girişimcimiz kendi iş yerlerini açarak iş sahibi oldular. Ben konuşmama burada son verirken, bugün aramızda bulunan, azmiyle, başarısıyla ve iş hayatında attığı adımlarla sadece kadın girişimcilere değil, biz erkeklere de örnek olan Sayın Işınsu Kestelli’ye, bizlerle değerli tecrübelerini paylaşacakları için teşekkür ediyorum. TOBB Kayseri İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şafak Çivici hanımefendiye de aramızda bulundukları için teşekkür ediyor, bugünkü panelimizin sizler kadar şanslı olmayan tüm kadınlarımızı cesaretlendirmesi temennilerimle saygılarımı sunuyorum.”

Panelistler arasında yer alan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, çoğu üniversite öğrencilerinden oluşan katılımcılara, Türkiye’de kadının bulunduğu yeri, bu durumdan Türkiye ekonomisinin nasıl etkilendiğini ve neler yapılması gerektiğini anlatan güzel bir sunum yaptı. Işınsu Kestelli, CBÜ Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tülin Canbay’ın isteği üzerine kendi hayatından da kesitler vererek, iş hayatında başarılı konumlara nasıl geldiğini anlattı. Kestelli, çalışmanın, gayretin ve azmim çok önemli olduğunu söyleyerek, “Kendi çocuğuma da söylüyorum, yaz tatillerinde çalış diyorum. Turistik yerlerde hem garsonluk yapabilir, hem de tatil ihtiyacını giderebilir. İş hayatına insan ilişkileri ile başlanır. Garsonluk, insan ilişkilerinin, insana hizmet sunumunun en net olduğu bölümdür. Çok tecrübe sahibi olunur. İş yaşamında da esas olan tecrübedir” dedi.

İş hayatında olduğu kadar, sivil toplum kuruluşlarındaki başarılarıyla da tanınan Kestelli’nin, çoğu zaman sergilediği sempatik tavırlar da öğrencilerin sunuma ilgisini arttırdı.

Etkinliğin sonunda katılımcılara Akhisar Belediyesi çini atölyesinde Manisa Kadın Girişimciler icra kurulu üyesi Nefise Şükran Füzün tarafından hazırlatılan kadın ve lale konulu çini objeler hediye edildi.

 

İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi
İş'te Kadın Paneline Yoğun İlgi

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.