• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Manisa 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • A1 İngilizce Kursu Açılacak
  • A2 İngilizce Kursu Açılacak
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

İŞCAN OSGB ISO 9001ve OHSAS 18001 Belgelerini Aldı

Okunma Sayısı: 3590
İŞCAN OSGB ISO 9001ve OHSAS 18001  Belgelerini Aldı
Akhisar’ın ilk İş Sağlığı ve İş Güvenliği firması İşcan Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB), Manisa’ya örnek oldu. Hizmetlerinde kaliteyi ön planda tutan İşcan OSGB, ISO 9001:2008’den sonra OHSAS 18001:2007 kalite belgesini de alarak, Manisa’da sektöründe

İŞCAN OSGB ISO 9001ve OHSAS 18001  Belgelerini Aldı
Haber Merkezi

Akhisar’ın ilk İş Sağlığı ve İş Güvenliği firması İşcan Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB), Manisa’ya örnek oldu. Hizmetlerinde kaliteyi ön planda tutan İşcan OSGB, ISO 9001:2008’den sonra OHSAS 18001:2007 kalite belgesini de alarak, Manisa’da sektöründe iki belgeye sahip tek firma unvanını elde etti. Can kayıplarıyla sonuçlanan iş kazaları, dikkatleri bir kez daha iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda alınan önlemlere çevirdi. Bu tür olayların iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda faaliyet gösteren firma sayısının kartopu gibi büyüdüğü bir dönemde meydana gelmesi, firmaların yetkinliğiyle ilgili de tartışma başlattı.

Ancak, zorunluluk olmadığı halde kalite yönünden kendisini bağlayan firmalar da var. Bunlardan en dikkat çekeni de Akhisar İşcan OSGB oldu. İşcan OSGB, bir süre önce ISO 9001:2008 alarak sektörün Akhisar’daki çıtasını yükseltti. Firma şimdi de OHSAS 18001:2007 kalite belgesini aldı. Böylece Manisa’da hem ISO 9001:2008, hem de OHSAS 18001:2007 kalite belgesine sahip “tek firma” olma unvanını elde etti.

MANİSA’DA ÇITA ARTIK ÇOK YÜKSEKLERDE

Akhisar İşcan OSGB Yönetim Kur. Baş. Mehmet Ulusoy, hizmetlerinde kaliteden ödün vermediklerini, daha önce ISO 9001:2008 kalite belgesini alarak iş sağlığı ve güvenliği sektöründe Akhisar’da ilke imza attıklarını,buna iş sağlığı ve güvenliği alanında referans olan bir başka belge OHSAS 18001:2007’yi ekleyerek öncülük görevini sürdürdüklerini, Manisa’da bu iki belgeye sahip ilk ve tek ortak sağlık güvenlik birimi olarak çıtayı çok yükseğe koyduklarını söyledi.

İŞ GÜVENLİĞİ KÜÇÜMSENMEYECEK KADAR ÖNEMLİ

İş kazalarının sık sık gündeme geldiği bugünlerde Akhisar İşcan OSGB nin Manisa ‘ya örnek bir çalışmaya imza attığını vurgulayan Ulusoy, “Bu iki kalite bayrağını taşımaktan gurur duyuyoruz. İlimizde de son yaşanan olaylar göstermiştir ki, birçok işletmenin yük olarak algıladığı iş güvenliği risk değerlendirilmeleri küçümsenmeyecek kadar önemlidir” dedi.

İŞYERİ GÖRÜLMEDEN İSG HİZMETİ VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Risk değerlendirme raporunun küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizen Ulusoy, “Zaman zaman sadece yasal zorunluluk olduğu için yapılmış risk değerlendirmelerinin işyeri görülmeden bile hazırlandığına tanık oluyoruz. Hatta ‘kopyala yapıştır’ şeklinde, eldeki hazır matbu çalışmadan sadece firma ismi değiştirilerek yapıldığına bile şahit olduk. Dolayısı ile bu tür risk değerlendirmelerinin hazırlanış amacından çok uzak olduğunu üzülerek görüyoruz” diye konuştu. “Bu yanlış çalışma biçimi işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanlığı sözleşmelerinde de karşımıza firma ziyareti dahi yapmadan kağıt/evrak düzeyinde hizmet anlayışı olarak çıkmaktadır.” Dedi.

ULUSLARARASI STANDARDI BENİMSEDİK

İşyeri sahiplerine hizmet alırken tercih edecekleri firmada düşük fiyatla iş yapmayı değil, yasanın zorunlu kıldığı hizmeti sunacak firmaları tercih etmelerini öneren Ulusoy, “İşcan OSGB olarak, ilimizde ve ülkemizde kalite standartlarını yasal olarak hiçbir zorunluluğumuz olmamasına rağmen artırmaya karar verdik. Tüm İşcan OSGB çalışanları da bu uluslararası standartları benimseyerek büyük bir özveri ile görevlerini yapmaktalar. Bu anlamda kurumsal firmalar, iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışma yapacakları kurumu seçerken artık sözünü ettiğimiz kalite standartlarını aramaktalar” ifadesini kullandı.

PROAKTİF ÇÖZÜMLER

Günümüzde kuruluşlardan beklentilerin artığına da işaret eden Ulusoy, “Artık sadece iyi mal veya hizmeti ucuza sunmak ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile sunulan bu ürünü güvence altına almak yetmemektedir” diyerek, şunları kaydetti: “Beklenti, kuruluşların ürün veya hizmeti üretirken çevreye saygılı olmaları, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlemleri almaları ve sosyal sorumluluklarını yerine getirmeleri yönündedir. İster üretim isterse hizmet sektöründe olun, işinizi çalışanlar için sağlıklı ve güvenli hale getirmeniz kanunlarca zorunludur. OHSAS 18001, bu zorunluluğu yerine getirmemize yardımcı olacak yeni, tetkik edilebilir ve uluslararası tanınan bir seridir. OHSAS 18001, ISO 9001 ile benzer yaklaşımda sürekli ve proaktif çözümler getirir. OHSAS 18001’in amacı; güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamının yönetilmesi, kanunlara ve yönetmeliklere cevap verilmesidir.”

ISO’NUN TANIMI

ISO International Organization For Standardizasyon’un kısa yazılışıdır. Yani uluslararası standardizasyon örgütünün oluşturduğu bir kalite yönetim standardıdır. ISO 9001 Belgesi ise; ilgili kuruluşun ürün veya hizmetlerini uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemine uygun olarak sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucunda ortaya konduğunu, dolayısı ile kuruluşun ürün ve hizmet kalitesinin sürekliliğinin sağlanabileceğinin bir güvencesini belirler. ISO 9001, Kalite Yönetim Sistemleri’nin kurulması esnasında uygulanması gereken şartların tanımlandığı ve belgelendirme denetimine tabi olan standarttır. Bu amaçla verilen belgenin adıdır.

OHSAS 18001

OHSAS 18001, BSI (British standarts Institute) tarafından yayınlanmış olan;iş sağlığı ve güvenliği; standardıdır.

OHSAS 18001; ISO 9000 ve ISO 14000 gibi diğer uluslararası standartlardan farklı olarak, bazı ulusal standart kuruluşları ve belgelendirme kuruluşlarının birlikte çalışmasıyla gerçekleştirilmiştir ve bir ISO standardı değildir.OHSAS 18001, kuruluşların ürün ve hizmetlerinin güvenliğinden çok çalışanın sağlığına ve işin güvenliğine yönelik bir standarttır.

OHSAS Belgesi’nde, “Adı geçen kuruluş aşağıda belirtilen kapsamda bir yönetim sistemi yürürlüğe koymuş ve uygulamakta olup, ilgili standarda uygunluğu ALBERK QA (TÜRK AK AKRADİTE)teknik tarafından onaylanmıştır” yazmaktadır

OHSAS 18001’İN FAYDALARI

Sürekli gelişme prensibi ile kuruluşları İş Sağlığı ve İş Güvenliği konularında gelişmeye yönlendirir

Jenerik bir standarttır, her boyuttaki, her sektördeki kuruluşun ihtiyaçlarına cevap verebilir.

ISO 9001’e entegre bir sistem kurulabilmesi avantajı ile doküman, çaba, sistem tasarrufu sağlar.

Geçerli kanun ve yönetmeliklere uyumu güvence altına alır

Çalışanlarla ilgili iş kazaları, meslek hastalıkları ve iş gücü kaybı azalır

Kaza maliyetlerini düşürür.

Çalışanlarda motivasyonu arttırır.

Sistematik bir yaklaşımla, kuruluşun İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili risklerini kontrol altına alır.

 

İŞCAN OSGB ISO 9001ve OHSAS 18001  Belgelerini Aldı
İŞCAN OSGB ISO 9001ve OHSAS 18001  Belgelerini Aldı
İŞCAN OSGB ISO 9001ve OHSAS 18001  Belgelerini Aldı

Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 2
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.