• BIST 9451.72
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • Manisa 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

İngilizce öğrenmek için motivasyonumu nasıl artırabilirim?

Okunma Sayısı: 1236
İngilizce öğrenmek için motivasyonumu nasıl artırabilirim?
İngilizce öğrenmek hiç şüphesiz uzun bir süreç. Bu süreçte birçok defa İngilizce öğrenmenin mümkün olmadığını düşünmüş olabilirsiniz.

İngilizce öğrenmek için motivasyonumu nasıl artırabilirim?

 

İngilizce öğrenmek hiç şüphesiz uzun bir süreç. Bu süreçte birçok defa İngilizce öğrenmenin mümkün olmadığını düşünmüş olabilirsiniz. Elbette bu düşüncenin yanlış olduğunu biliyorsunuz ama yine de bazen bu imkansızlığı düşünmekten başka bir seçenek kalmıyor.

 

Oysa İngilizce öğrenen milyonlarca insan bu düşüncenizin antitezini oluşturuyor. Sonuç olarak, umutsuzluğunuzun nedeni tamamen psikolojik nedenlerden oluşuyor. Çivi çiviyi söker düşüncesiyle kendinize motivasyon desteği bularak umutsuzluğunuzu ortadan kaldırabilirsiniz. Aşağıdaki sıraladığımız çabaları gösterdiğinizde kendinizde yeni bir güç ve enerji bulacaksınız.

 

Kendinizi gelecekte hayal edin

 

Aynı Türkçe konuşuyormuş gibi yabancılarla İngilizce konuştuğunuzu hayal edin. Tüm dünyada herkese e-posta yazabilme ihtimalinizin olduğunu gözünüzün önünde bir canlandırın.

 

İngilizce öğrenmenin avantajları üzerine bir makale okunması da faydalı olabilir. İngilizce öğrenmiş diğer öğrencileri görmek motivasyon yaratabilir veya sizi kötü de hissettirebilir. Duruma göre bu kişilerle tanışabilir, onlara öğrenim süreçleri hakkında soru sorabilir veya tamamen kendi öğrenim sürecinize odaklanabilirsiniz.

 

Zaten iyi olduğunuzu unutmayın

 

Gelişim ve öğrenim sürecinizi yabana atmayın. Her seviyede belli bir İngilizcenizin olduğunu ve bu bilgi birikimi ile belirli görevleri ve iletişimleri gerçekleştirebileceğinizi unutmayın. Yani her çabanızla daha iyi olmaya çalışıyorsunuz, sıfırdan başlamıyorsunuz.

 

Yanlışlarınızı ciddiye almayın

 

Hatalar İngilizce konuşmanızı engelleyici bir güce sahiptir. Aynı zamanda topluluk içinde utanmanıza da yol açabilirler.

 

Yine de yanlışlarınızı ciddiye almamalısınız. Çünkü yanlış yapsanız da şunu unutmayın: herkes ne dediğinizi anlıyor.

 

Örneğin: “It depends of you” dediniz oysa “of” yerine “on” preposition’ını kullanmalıydınız. Ne fark etti? Yine herkes sizi anladı.

 

Bir başka örnek verelim: “I work here for 3 years” dediniz. Oysa doğrusu “I’ve worked here for 3 years” veya “I’ve been working here for 3 years” olmalıydı. Olsun. Herkes sizin burada çalıştığınızı artık biliyor.

 

Kısaca yanlışlarınızı çok önemsemeyin. Yerine bu yanlışların zamanla düzeleceğini bilin.

Kullanım farklılıkları ve diğer bir çok detaylı bilgi için https://forum.ingilizcebankasi.com/ yardım alabilirsiniz.

 

Başarılarınızı not alın

 

Her dersten veya çalışmadan sonra yaptıklarınızı başlıklar halinde not alın. Böyle bir not alma hem yaptıklarınızı tekrarlamanızı ve daha iyi hatırlamanızı sağlayacaktır hem de size bir ilerleme ve gelişme duygusu verecektir.

 

İsteksiz olduğunuzda küçük adımlar atın

 

Damlaya damlaya göl olur demişler. Küçük adımlar atmak, duruyor olmakla karşılaştırılamaz bile. Ne yaparsanız yapın bazen motivasyonunuz dibe vurabilir. Bu zamanlarda kendinizi azıcık zorlamanız az da olsa ilerlemenizi sağlayacaktır. Bu küçük ilerlemeler sonradan sağladıkları moral ile size ilerde büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır.

 

Öğrenmeyi eğlenceli hale dönüştürün

 

Her gün aynı zamanda aynı şekilde çalışmak zorunda değilsiniz. Bir gün gramer çalıştıysanız, diğer gün müzik dinleyin, film izleyin. Farklılıklar yaratmak işleri daha cazip hale getirecektir. Yazı çalışması yaptıktan sonra İngilizce tv izleyebilir, kelime çalışmasının ardından ise sevdiğiniz konuda bir podcast dinleyebilirsiniz. Bütün bu farklılıklar sıkılmanızın önüne geçecektir.

 

Beraber Çalışabileceğiniz bir arkadaş bulun

 

Öğrenmede arkadaş desteğini hiç yabana atmayın. Kendi başınıza kalkıp çalışmak zor olabilir ama sizi bekleyen bir arkadaşınız varsa bu hiç de zor olmayacaktır. Bu yüzden iyi bir çalışma arkadaşı seçmek İngilizce öğrenmenizde yaptığınız en iyi çaba ve edindiğiniz en harika motivasyon aracı olabilir.

 

Kendinizi ödüllendirin

 

Ödüllendirme motivasyonun en temel unsurlarından birisidir. Elbette ödül sizin dışınızda saygıdeğer bir yerden geldiğinde yani değerli olduğunda önemlidir. Ama eninde sonunda İngilizce öğrenmede asıl kazanan siz olacaksınız. Sahip olduğunuz yetenek hem iş hem özel hayatınızda kazananın hep siz olmasını sağlayacaktır.

 

Ama bu süreçte kendi küçük hedeflerinizi yaratıp kendinize küçük hediyeler de verebilirsiniz. Bu motivasyonu da beraberinde getirecektir. Örneğin:

 

- İngilizce bir kitap okumak – bir film izlemek

 

- Bir haftada 100 yeni İngilizce kelime öğrenmek – arkadaşlarla eğlenmeye çıkmak

 

- Orta uzunlukta İngilizce makale yazmak – sevdiğiniz kazağı satın almak gibi.

 

Bu hedefler ve küçük ödüller İngilizce çalışma isteğinizi kamçılayacaklardır.

 

 

Yukarıda saydığımız teknikleri uygularsanız İngilizce öğrenmedeki motivasyonunuzun çok artığına şahit olabilirsiniz. Artan motivasyonunuz ise sizi nihai hedefinize daha hızlı götürecektir.

 

Kaynak : İngilizce Bankası

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.