• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Sergisi açıldı

Okunma Sayısı: 3202
Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Sergisi açıldı
Akhisar Halk Eğitimi Merkezi, 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinde düzenlenen El Sanatları Sergisi Öğretmenevi Camlı Salonda açıldı.

Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Sergisi açıldı
Akhisarhaber.com: Kenan MOLLA

Akhisar Halk Eğitimi Merkezi, 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinde düzenlenen El Sanatları Sergisi Öğretmenevi Camlı Salonda açıldı. Halk Eğitimi Merkezi usta öğretici Öğretmeni Meltem Kocatürk’ün sunuculuğunu yaptığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış kurdelesini Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, İlçe Müftüsü Muhammet Salman, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahmut Pehlivan, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Barlık ile birlikte kestiler.

Halk Eğitimi Merkezi Kuran kursu öğrencisi Mustafa İsmail Korkmaz’ın kuran tilavetinden sonra Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müzik öğretmenleri Dilek Emirosmanoğlu Özturan ve Melek Bozbalak, kursiyerlerle hazırladığı müzik dinletisi ve Nadide-Fazıl Aysu Fatih İlkokulu Halk Oyunları ekininin gösterileri sergi açılışına ayrı bir renk kattı.

4 gün açık  kalacak El Sanatları Sergisi vatandaşlarımız tarafından ziyaret edilecek.

Açılış töreninde konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahmut Pehlivan;” Akhisar Halk Eğitim Merkezinin yılsonu sergisinin açılı programına hoş geldiniz. Kurumumuzda 45 okuma yazma kursunda 277,  478 genel kursta 13.002,  314 mesleki ve teknik alanındaki kursta 8.500 kursiyere olmak üzere toplamda 837 kursta 21 bin 780 kursiyere eğitim verilmiştir. Açık Lisede 2.600 öğrenci açık ortaokulda 350 öğrenci eğitim öğretimi devam etmektedir. Halk Eğitim Müdürlükleri yurtsatında eğitimin beşikten mezara kadar devam ettiği yerlerdir.7’den yetmişe her yaşta her vatandaşın eğitim görebildiği kurumlardır. Vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel gelişim sağlamak onlara bilgi beceri kazandırmak okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak bir üst Öğretim sınavlarını hazırlamak, kültürel eserlerimizi korumak yaşatmak yaygınlaştırmak kursların en önemli özelliğidir. Halk Eğitim Merkezleri Mesleki kursların yanı sıra sanatsal faaliyetlerin yapıldığı birer sanat evidir. Penceresi hayata bakış utku açık geniştir. Bu ufukta insanın sevme ve hayata kucaklama vardır. Öğretimin belki de en önemli yanı insanları hayata barışık kale getirmesidir. Bu yönüyle düşündüğümüz zaman Örgün eğitimin yanında yaygın eğitimin de önemli bir işlevi olduğunu görürüz. Eğitim ancak ve ancak toplum olarak desteklenirse ve gerçekleşirse bir anlam kazanır burada herke hepimize büyük görevler düşmektedir. Önümüzdeki yıl Halk Eğitim Müdürlüğümüzce açılacak olan kurslara herkesin desteğini bekliyoruz ve gayretlerinden dolayı bütün idarecilere, öğretmenlerimize Usta öğreticilerimize yardımcı personelimize okul aile birliği yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum” dedi..

Sergi töreninde konuşan Akhisar ilçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem;" Önümüzdeki yıllarda kurslara katılımın artırılması geçmiş ile günümüz hatta gelecek arasında bir köprü kurulması amacıyla düzenlenen ve tüm yurtta 7 Haziran haftasında hayat boyu öğrenme haftası olarak onun programına hoş geldiniz. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum ve aynı zamanda beşikten mezara ilim tahsis ediniz diyen bir medeniyetin torunlarıyız. Bu medeniyetin torunları olarak şu ana kadar eğitim öğretim ortamlarında olabildiğince destek olmaya ve hep birlikte başarılı olmaya çalışıyoruz. Akhisar’da 29.500 öğrencimiz 2.400 öğretmen ve personelimizle birlikte eğitim öğretime devam ediyoruz. Tabi bu eğitim Örgün eğitim. Tam da bunun bittiği yerde yaygın eğitim başlıyor. Halk eğitim merkezimizle mesleki eğitim merkezimizde açık liselerimizle okulların içindeki mesem bölümüyle bütün sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle okulun örgün öğretim bittiği yerde hayat boyu öğrenme başlıyor. Buradaki tüm faaliyetler bunun gösterilmesi için. Hayat boyu öğrenme sadece bir istatistik olarak bakarsak yanlış anlarız çünkü biliyorum ben de buradan geçtim şu anda arkadaşlarımız çok ciddi bir gayret gösterdiler. Bu sene 21.000 vatandaşımıza ulaştılar. Bu bir rakam ancak bizim derdimiz gençlere kadınlara yaşlılara engellilere daha fazla ulaşmak ve hep birlikte bunun için çaba sarf etmeye devam ediyoruz. Geçen yıl koyduğumuz hedef yüzde 12’ydi. Her ay nüfusumuzun yüzde 1’ine ulaşmaktı. Bu yıl 1.5 ve 2 seviyesine çıkarmak istiyoruz. Yaklaşık 30 bin kursiyere bu yıl içerisinde ulaşmak gibi bir hedefimiz var. Burası bazen gençler için bir istihdam alanı bazen yaşlılar için yaşlıların hayata yaslanma alanı kader mahkûmları için baktığımız zaman onların hayatı tutunduğu bir kapı. Bizim için önemli. Bu kurumlara destek vermeye çalışacağız. Her zaman her yerde herkes için eğitim sloganıyla biz bu eğitimlerimizi vermeye devam edeceğiz. Herkese teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı. 

 























































































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.