• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • Manisa 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Golf Saha Çimi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Okunma Sayısı: 3434
Golf Saha Çimi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Golf insanların daha sakin bir şekilde oynadıkları ve belli bir hedef gözeterek gerçekleştirilen oyundur.

Golf Saha Çimi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Golf insanların daha sakin bir şekilde oynadıkları ve belli bir hedef gözeterek gerçekleştirilen oyundur. Bireysel ya da toplu olarak da gerçekleştirilebilen bu spor için golf sahaları kurulur. Golf sahalarında kullanılan çim son derece önem taşır. Doğal ya da yapay olan çim uygulamaları bu doğrultuda yer açılan seçimlerdir. Golf saha çimi seçiminde iki tercihe de yer verebilirsiniz. Maliyet hesaplamanızı yapmanın yanı sıra sunulan avantaj seçimleri ile de golf sahanıza sahip olabilirsiniz.
 

Golf Sahasında Kullanılan Doğal Çim

Golf sahası yapımında kullanılan doğal çim uygulaması sporun doğuşundan beri gelir. Doğal çim uygulaması aslına spor aktivitesi içinde daha hoş bir etkinin yakalanması için seçilmektedir. Fakat doğal çimin sürekli bir bakıma ihtiyacı vardır. İlaçlama, sulama, kesim, hasar gören ya da zarar gören noktaların onarılması, gübreleme gibi seçimlere yer vererek muhteşem bir golf sahasına sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra kötü hava şartları sonrasında hemen kullanıma uygun olmayacaktır.
 

Golf Sahasında Kullanılan Doğal Çim Avantajları


Golf sahası yapımında kullanılan doğal çim gerçek ile örtüşen bir tercih olmaktadır. Yapay çimde yapılan yanlış tercihleri de bu şekilde bertaraf etmek mümkün olur. Doğal çim bakımının düzgün yapılması ile beraber golf sporunun en ideal biçimde gerçekleşmesini sağlayacak olan tercih olarak er alır. Özellikle geniş alanlarda yapılan golf saha uygulamasında en çok doğal çim seçimlerine yer açılarak bu düzenlemeye yer veriliyor.

Golf sahası yapımı için tercih ettiğiniz doğal çim alımında mutlaka kaliteli ürüne yer vermeniz gerekir. Hastalıklı olan doğal çim kısa sürede tüm alanında hastalanmasına etki edecektir. Çimlerde oluşan mantar hasatlıkları kolay yayılma sahip olur. Bu neden ile bu alanın hatta geniş bir alanın tekrar doğal çim ile kaplanması gerekebilir. Alımlarda kaliteli seçime yer verilmesi bu riskinde ortandan kalması için önem taşır. Aynı zamanda doğal çim alımında metre kare hesabının doğru yapılması maliyet için önemlidir.

Golf Sahasında Kullanılan Suni Çim Avantajları
Golf saha çimi seçimlerinde yer alan suni çim uygulaması son zamanların en favori tercihidir. Kolay kurulum ve montajın yanı sıra daha uzun süreli bir dayanım göstermekte olan suni çim alımında da golf için uygun olan tercihe yer açılması önemlidir. Golf sporu için özellikle seçilecek olan suni çim uygulamasını özellikle mini golf sahalarının yapımında tercih edebilirsiniz.
Maliyeti doğal çime göre daha uygun olan bu seçimde aynı zamanda çamur ya da ezilme gibi riskleri de yaşamanız gerekmez. Bunların yanı sıra kaliteli bri suni çim alımına yer açarak doğal çim görüntüsünü de kesinlikle elde edebilirsiniz. Golf sahalarında özellikle belli bir ölçü içinde yapılan mini ebatlı uygulamalarda suni çim uygulaması büyük avantaj sağlar. Uygulama yapılacak olan alan suni çim ile kaplanarak kısa sürede kullanıma açılır. Böylelikle golf sahanızdan kısa sürede gelir elde etme imkânını da elde etmiş olursunuz. Bunun yanı sıra golf sahasında kullanılacak olan suni çim herhangi bir yıpranma ya da aşınma sıkıntısı yaşatmaz. Özel bir bakıma ihtiyaç duymaması ise suni çimin maliyeti hesabında daha uygun bir seçim olduğu sonucuna varılmasına etki eder.
Mini golf sahalarında tercih edilmekte olan suni çimler ezilme risklerinin de ortanda kalkmasına etki eder. Olası zara görme durumunda ise tamir işlemi kısa süre içinde yapılarak spor aktivitesine devam edilebilir. Yapay, suni ya da sentetik çim olarak sunulan çim tercihi yağışlı havanın kısa bir süre sonrasında oyuna devam edilebilmesine olanak verir. Böylelikle spor kaldığı yerden devam edebilir. Sulama, ilaçlama, gübreleme ve kesim gibi bakımların hiç birine yer açmanız gerekmez.

Gol Sahası Yapımında Suni Çim Alırken Neye Dikkat Etmeli?
Golf sahası yapımında çim seçiminde tercih ettiğiniz yapay çimler hem kullanım hem de maliyet açısından oldukça büyük faydaları sunar. Bu seçimlere yer açarken ise kaliteli yapay çim tercihine yer açmanız önemlidir. Özellikle böceklenme riski taşımayan ürü alımı sayesinde yapay çim tercihinin avantajlarını da elde etmeniz mümkün olacaktır.
Kaliteli bir sentetik çim seçimi tek başına yeterli gelmez alım işleminizde aynı zamanda golf sporu için en uygun olan tercihe yer vermeniz önemlidir. Bunun yanı sıra alımlarınızda metre kare hesabının doğru olarak yapılması maliyet hesabı içinde son derece önem taşır.

Golf Sahası Maliyeti
Golf sahası maliyet hesaplamasında birçok detaylar önem kazanır. Bu detayların başında ise uygulama yapılacak olan alan yer alıyor. Metre karesinin büyüklüğü uygulamanın maliyeti açısından da artışa sebep olacaktır.
Mini golf sahası ise golf sporunu düzenli olarak hobi amaçlı gerçekleştiren kişiler için ideal bir seçimidir. Gerçekleştirilecek olan mini golf sahası uygulamasında da belli bir metre kare seçiminin yapılması gerekir.
Gol sahasının maliyet hesaplamasında tercih edilecek olan sentetik çim halı metre kare hesabı da eklenir. Eğer doğal çim tercihine yer açmak isterseniz aynı zamanda bakım maliyetlerini de bir kenara eklemeniz önemlidir. Belli alanlara yapılacak olan bayrak direkleri ve deliklerin yanı sıra spor aktivitesinin sahanızda gerçekleşmesi için golf oyun takım ekipmanlarının alımına da yer vermeniz gerekir.

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.