• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • Manisa 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Genel Sekreter Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti

Okunma Sayısı: 3879
Genel Sekreter Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MASKİ Destek Hizme

Genel Sekreter Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Haber Merkezi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MASKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Parlak, İtfaiye Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Kaleli ve Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri ile birlikte Akhisar ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Kaymakam Ziyareti

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker’i makamında ziyaret etti. Genel Sekreter Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet üreten bir belediye olduğunu ve ilçelerde gerçekleştirdiği ziyaretlerde mülki idare amiri olarak görev yapan kaymakamları da ziyaret ederek istek ve talepler doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker’e nezaket ziyaretinde bulundu. Genel Sekreter Memiş’e ziyaretlerinde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MASKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Parlak, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri ve İtfaiye Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Kaleli de eşlik etti. Büyükşehir Belediyesi olarak 6360 sayılı kanundan sonra tüm il sınırlarında hizmet ürettiklerini söyleyen Genel Sekreter Halil Memiş, ilçelerde Büyükşehir Belediyesi olarak yürütebilecekleri hizmetleri belirlemek ve noksanlıklar noktasında tespit amaçlı ilçe ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Memiş, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediye başkanlarımız, STK temsilcilerimiz ve koordinatörlerimizle istişarelerde bulunarak hizmeti en iyi şekilde götürmeye çalışıyoruz. Mülki idare amirleri olarak kaymakamlarımızı da ziyaret ediyoruz. Devlet bürokrasisindeki tecrübeleri ile Kaymakamlarımızın da hem halkın ihtiyaçlarının ve taleplerinin tespiti noktasında hem de mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçların belirlenmesinde büyük rol oynadığını düşünüyoruz. Bu manada sizlere nezaket ziyaretinde bulunmak ve Büyükşehir Belediyesinden ve ona bağlı bir kuruluş olan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden varsa talepleriniz onları almak ve sizleri dinlemek için geldik” diye konuştu.

Büyükşehir Olmak Zorluklar Getiriyor

Büyükşehir olduktan sonra yeni bir süreç ve yapılanmanın bazı zorluklar getireceğini belirten Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ise, “Yapılanma süreci birtakım zorluklar getirecektir. Temennimiz bu zorlukların elbirliğiyle beraber bir şekilde üstesinden gelmek olacaktır. Bu zorlukları vatandaşımıza hissettirmeden aşmalıyız. Yükünüz ağır, insanımızın beklentisi her yeni düzenlemeyle bir çıta daha yükseliyor. Ben bundan eminim ki beraberce fedakarca çalışacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ziyaretlerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’e teşekkür etti.

Memiş’ten Akhisar Hizmet Birimlerine Ziyaret

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Akhisar’da Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet verdiği birimlerde incelemelerde bulundu. Hizmet birimlerini tek tek ziyaret eden Genel Sekreter Memiş, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Memiş, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Akhisar’a en iyi şekilde hizmet verebilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Akhisar’da Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet verdiği birimlerde incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Halil Memiş’e incelemeleri esnasında Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MASKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Parlak, İtfaiye Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Kaleli ve Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri eşlik etti. Genel Sekreter Memiş ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Akhisar Şantiyesi’ne ziyarette bulundu. Şantiye çalışanları ile kahvaltı yaptı. Şantiye personelinin sorunlarını da dinleyen Genel Sekreter Memiş ardından Akhisar ve çevre ilçelere hizmet veren şantiyenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Hizmet birimlerinde inceleme yaptı

Genel Sekreter Memiş daha sonra, Büyükşehir Belediyesi Akhisar otobüs terminaline ziyarette bulundu. Otobüs terminaliyle ilgili Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz’den bilgiler alan Memiş, otobüs terminalinde bulunan vatandaşlarla da sohbet etti. Genel Sekreter Memiş, ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar İtfaiye Amirliği’ne ziyarette bulundu. İtfaiye Şube Müdürü Mehmet Kaleli’den bilgiler aldı. Kaleli Akhisar İtfaiye Amirliği’nin 41 personel ile ilçeye hizmet verdiğini söyledi. İtfaiye Amirliği’nde görev yapan personelle sohbet etme fırsatı bulan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Akhisar İtfaiye Amirliği içerisinde yer alan spor salonuna da giderek Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ile masa tenisi maçı yaptı. Memiş ve Gençoğlu’nun bir hayli çekişmeli geçen masa tenisi müsabakası iki tarafın anlaşması ile berabere bitti.

Modern bir hal binası yapılması planlanıyor

Genel Sekreter Memiş, İtfaiye Amirliği’nin ardından Büyükşehir Belediyesi Akhisar Sebze ve Meyve toptancı Haline ziyarette bulundu. Halde bulunan toptancılar ile sohbet eden Memiş, halin eksiklikleriyle ilgili talepleri dinledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Akhisar’da ve bölgeye hitap edebilecek nitelikte, özellikle kanunların istediği kriterleri taşıyacak şekilde modern bir hal binası yapmayı düşündüklerini söyleyen Memiş, “Bunun için öncelikle yer tespiti yapılması lazım. Bu konuda epeyce yol aldık. En kısa zamanda onunla ilgili çalışmalar yapılacak. Akhisar’a yakışacak bir hal binasını Akhisar’a kazandıracağız” diye konuştu. Genel Sekreter Halil Memiş Akhisar yeni şehir mezarlığı ve gasilhanesinde de incelemelerde bulundu. Memiş, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt’tan mezarlıklarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Genel Sekreter Memiş’ten Akhisar Belediyesine Ziyaret

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti. Büyükşehir olduktan sonraki yapılanma sürecini hızla tamamladıklarını belirten Genel Sekreter Halil Memiş,  Akhisar’ın gelişmesinde katkısı olacak sağlam projelere ortak hareket ederek imza atmak istediklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti. Memiş’e ziyaretlerinde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MASKİ Destek Hizmetleri Başkanı Mustafa Parlak, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, İtfaiye Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Kaleli ve Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri de eşlik etti. Akhisara Büyükşehir Belediyesinin hizmet birimlerini incelemeye geldiklerini belirten Genel Sekreter Halil Memiş ilçe belediyeleri ile müşterek çalışmalarda ortak hareket ederek vatandaşa en iyi hizmeti sunmak istediklerini belirtti. Memiş, “Büyükşehir olduktan sonra birtakım görev paylaşımları oldu. Vatandaşın bunları iyi bilmesi gerekiyor. Akhisarlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ne olduğunu iyi belirlemek ve ona göre hizmet vermek gerekir. Ortak hareket ederek ve görev paylaşımını iyi bildikten sonra başarılı çalışmalar yapmak gerekir” diye konuştu. Akhisarda olmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise, “ Geçiş döneminde bazı sıkıntıların olması çok doğal, biz bunları olağan karşılıyoruz. Amacımız vatandaşımızın mağdur olmamasıdır. Görev paylaşımlarında bazı ihtilaflı durumlar olabilecektir. İstişare halinde bazı ufak sorunlar çözülür. Görev paylaşımlarındaki bu hızlı geçişi atlattıktan sonra hizmet noktasında ne yapılacaksa Büyükşehir Belediyesi olsun Akhisar Belediyesi olsun elinden geleni yapacaktır” diye konuştu.

Geçiş Sürecinde Sorun Yok

Büyükşehir olduktan sonraki görev paylaşımlarının ve hizmetlerin vatandaşa aktarılma konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesinin büyük sorunlar yaşamadığını belirten Genel Sekreter Halil Memiş, “Teşkilatlanma anlamında yoğun mesai harcayarak büyük mesafeler kat ettiğimizi düşünüyorum. Bazı Büyükşehir Belediyeleri bizim en başından itibaren kurmaya başladığımız koordinasyon merkezlerini daha yeni kuruyor. Çalışmalarınızı yerinden yürütmenin faydası daha büyük olacaktır. Bu yüzden ilçelerimize koordinasyon merkezleri kurarak hizmetin ve vatandaşın taleplerinin daha hızlı bir şekilde yönetilmesini sağladık. Koordinasyon merkezlerimizin ilçe belediyeleri ile ortak hareket etmesi daha verimli sonuçlar doğuracaktır diye düşünüyorum” dedi.

Büyükşehir Manisa’da Konuşlanmış Bir Belediye Değil

Vatandaşta oluşan genel algının Büyükşehir Belediyesinin Manisa Merkezde olmasından kaynaklanan ve ilçelere hizmet götürmeyecek bir anlayışta olduğunu belirten Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Eski alışkanlıkları değiştirmek lazım. Hizmet noktasında vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırmaya çalışıyoruz Büyükşehir Belediyesinin de Akhisar Belediyesinin de ortak görevi mutabakat sağlayarak en iyi hizmeti sunmaktır” diye konuştu.

Siyasi Düşünmeden Hareket Etmeliyiz

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın konuşmasının ardından Genel Sekreter Halil Memiş ise, “Siyasi düşünmeden hareket ederek Belediyeciliğin getirmiş olduğu hizmet anlayışını en iyi şekilde vatandaşımıza aktarırsak başarılı oluruz. Hep birlikte, elbirliğiyle siyaseti ön plana çıkarmadan vatandaşın beklentilerine cevap verebilecek hizmetler üretiriz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçemize de hizmet götürmek için buradayız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Konuşmaların ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’e teşekkür etti.

Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti
Genel Sekreteri Halil Memiş'ten Akhisar Ziyareti

  • Yorumlar 7
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.