• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • Manisa 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

French Press ile En Lezzetli Kahve Nasıl Yapılır?

Okunma Sayısı: 1336
French Press ile En Lezzetli Kahve Nasıl Yapılır?
Filtre kahve tüketimi tıpkı dünyanın geri kalanında olduğu gibi ülkemizde de oldukça yaygınlaşıp günden güne herkesin günlük rutininin büyük bir parçası haline gelmiştir.

Filtre kahve tüketimi tıpkı dünyanın geri kalanında olduğu gibi ülkemizde de oldukça yaygınlaşıp günden güne herkesin günlük rutininin büyük bir parçası haline gelmiştir. Kimi zaman kendimizi yorgun hissettiğimizde bizi adeta hayata yeniden döndüren enerji kaynağı, bazen kendimize ayırmak istediğimiz kaliteli vakitlerin olmazsa olmaz eşlikçisi ve kimi zamansa sevdiklerimizle keyifli bir anı paylaşmanın anahtarı olmuştur.

 

Peki hayatımızın her anında yer edinen ve gönlümüze taht kurmuş filtre kahveyi evdeki imkanlarla en güzel şekilde nasıl hazırlayabiliriz?

 

Evde filtre kahve demlemenin en pratik ve en hesaplı yolu elbette french press kullanmak. Evde leziz bir kahve deneyimi yaşamak için french press de dahil birçok kahve demleme ekipmanına Mithra Coffee sayesinde kolayca ulaşabilirsiniz.

 

French press; Chemex, V60 gibi 3. nesil demleme ekipmanları içerisinde en uygun fiyatlı seçenek. Üstelik kullanımı da oldukça pratik: French pressle dakikalar içerisinde leziz kahveler hazırlayabilirsiniz. Hatta sıcak sütünüzü köpürtmenize ve latte hazırlamanıza bile yardımcı olabilir. Bu yüzden kahve içmeye yeni başlayanlar için kesinlikle bu ekipmanı öneririz. Mithra Coffee’den kolaylıkla temin edebileceğiniz french pressi elinizin altında bulundurduktan sonra geri kalan işlemler zaten çok kolay.

 

Hadi o zaman hep beraber iyi bir filtre kahve hazırlamanın püf noktalarını inceleyelim.

 

Lezzetli Bir Filtre Kahve Hazırlamak için İpuçları

 

Her şeyden önce lezzetli bir filtre kahve demlemenin püf noktası damak zevkinize uygun kaliteli ve taptaze kahve çekirdeklerini bulabilmek. Mithra Coffee’nin dünyanın farklı yerlerinden gelen nitelikli %100 Arabica çekirdeklerle hazırlanan zengin filtre kahve seçkisi sayesinde damak zevkinize uygun seçeneği bulmanız çok kolay. Ama elbette bununla da bitmiyor. Elimizdeki malzemeler ne kadar kaliteli olursa olsan kahvemizi demlemeden önce dikkate almamız gereken bazı değişkenler mevcut.

 

French press delikli bir filtreye sahip olduğu için öğütülen kahvenin boyutu demlemenin kalitesi için hayati öneme sahip. Öğütme sonrasında parçacıklar çok ince kalırsa su kahveyi çok hızla çeker ve bu da istediğimiz sonucu vermez. Kahve taneciklerinin boyutu, filtrenin deliklerinden geçemeyecek bir büyüklükte olmalıdır. 

 

Demleme işleminde su ve kahve oranı basit bir formüldür, suyun gramının kullanacağınız kahvenin gramına bölünmesidir. Yaygın oran 1:17'tir, yani her 17 gram su için 1 gram çekilmiş kahve. Bu oranla başlayabilir ve damak zevkinize en uygun olanı bulana kadar daha fazla kahve ekleyerek veya daha az su kullanarak ayarlayabilirsiniz.

 

Lezzetli bir filtre kahveye ulaşmanın diğer bir aracı ise su sıcaklığını doğru şekilde ayarlamak. Su sıcaklığı, yine damak zevkinize göre ayarlayabileceğiniz başka bir değişkendir. Ancak başlangıç noktası olarak, suyun kaynatıldıktan sonra yaklaşık 95 santigrat derece demleme sıcaklığına ulaşması için 45 saniye dinlenmesine izin vermelisiniz. Demleme süresi 3 ila 5 dakika arasında değişebilir. Ama risk almak istemiyorsanız 4 dakika her zaman için iyidir. Yine damak zevkinize ve kişisel tercihinize göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz. 

 

French press ile kahve demlemeden önce dikkat etmeniz ama çoğu zaman gözden kaçırılan bir diğer husus ise her kullanımdan önce french pressinizin temiz olduğundan emin olmak. Çünkü önceki seferlerden kalma kahve telveleri filtrelere sıkışabilir ve hazırladığınız kahvenizin kalitesini büyük ölçüde düşürebilir.

 

Tüm bu aşamaları doğru şekilde yerine getirdiğinizden emin olduktan sonra kahvenizi demleyebilir, huzur içinde keyfini çıkarabilirsiniz!

Mithra Coffee’de Kahveye Dair Aradığınız Her Şey Var!

 

Eğer siz de “Sabahları kahve olmadan asla ayılamam, arkadaşlarımla yaptığım keyifli sohbetlerden kahvemi içmeden tat bile alamam!” diyenlerdenseniz; yani kısacası kahve hayatınızın büyük bir parçası olmuşsa Mithra Coffee’ye mutlaka göz atmalısınız.

 

Mithra Coffee, dünyanın çok farklı yerlerinden nitelikli %100 Arabica çekirdeklerden elde edilen yoğun içimli kahveleri bünyesinde bulunduruyor. Guatemala, Colombia, El Salvador, Honduras, Brezilya, Kenya, Etiyopya, Burundi, Nikaragua gibi ülkelerinden kahve çeşitlerinden damak zevkinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Aynı zamanda sitede yer alan kahve ekipmanlarıyla kahvenizi en lezzetli formda hazırlayıp tüketebilirsiniz. Kahve temalı şık ve kullanışlı kupalarla keyfinizi katlamak ise oldukça kolay.

 

Kahve tüketmeyi çok seviyorum ama bu konuda öğrenmem gereken şeyler var diyorsanız da Mithra Coffee Blog’da yayınlanan içeriklere göz atabilir, kahveye dair her şeyi öğrenebilirsiniz. Böylelikle zaman içinde kendi evinizin baristası haline gelebilirsiniz. 

 

Mithra Coffee, kahveyle ilgili zengin içeriğinin yanı sıra İstanbul içinde aynı gün teslimat seçeneğiyle yaşanan kahve krizlerini önlemede oldukça başarılı. Kahve stoklarınız bitiyorsa yenilerini hızlıca sipariş verebilirsiniz. Böylelikle evinize ya da ofisinize en kısa sürede en lezzetli ve taze kahvelerin ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

Türkiye’nin diğer illerinde yaşıyorsanız yine hızlı teslimattan faydalanabilirsiniz.İstanbul dışından verilen siparişleri aynı gün kargoya teslim eden Mithra Coffee aynı zamanda 69 TL ve üstü siparişlerde ücretsiz teslimat seçeneği sunarak cepleri de gülümsetiyor. Size de damak tadınıza göre seçtiğiniz nitelikli kahveleri afiyetle içmek kalıyor!

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.