• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Fenerbahçe - Akhisar Belediyespor Maçının Ardından

Okunma Sayısı: 2667
Fenerbahçe - Akhisar Belediyespor Maçının Ardından
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, iki puan kaybettiklerini ama ligde ve Avrupa'da hedeflerinin devam ettiğini belirtirken, "Taraftarımızın istediği agresif futbolu göstereceğiz.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, iki puan kaybettiklerini ama ligde ve Avrupa'da hedeflerinin devam ettiğini belirtirken, "Taraftarımızın istediği agresif futbolu göstereceğiz. Hedefimiz 90 dakika boyunca aynı oynayan bir takım" dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, Celtic maçında olduğu gibi beklemedikleri iki gol yediklerini belirterek, "Bu akşam beni en çok şaşırtan, maçın 2-0'dan buraya gelmesi. 2-0'dan sonra takımımın görüntüsü beni oldukça şaşırttı. Bu olay fiziksel değil, mental bir durum. 3. golü bulabilecekken ortada sebep olmadan iki gol hediye yedik. Her duran top kalemize tehlike oldu. Duran toptaki paniği anlayamıyorum. Duran toptan nasıl bu kadar gol yiyoruz onu da anlayamıyorum. Golleri kendimiz yedik. 2-0'dan sonraki ritmimize fazlasıyla şaşırdım" diye konuştu.

Pereira, takımın teknik direktörü olarak sorumluluğu üzerine aldığını ifade ederken, şunları söyledi:

"Takımın teknik direktörü olarak sorumluk bende. Takım da üzerine düşen sorumluluğu almalı. Daha konsantre olmalıyız. Sezon başında buraya geldiğimde takımın yarısını değiştirdik. Bu kadar fazla yeni oyuncu varken her maçı kazanmayı beklemiyorduk. Ancak daha olgun bir görüntü sergileyemedik. Hedeflerimiz devam ediyor. İki puan kaybettik ama ligde ve Avrupa'da hedeflerimiz devam ediyor."

Vitor Pereira, esas sorunun takımının gösterdiği iki farklı oyun olduğunu kaydetti. Kendisini asıl endişelendiren konunun, takımın bazen üst seviyede bazen de düşük seviyede oynaması olduğunu söyleyen Portekizli çalıştırıcı, "Oyunun belli bölümlerinde kaliteli, agresif bir oyun oluyor. Bazen o olgunluk olmuyor. Sanki takımın iki farklı maskesi var. Bir yüzünde oyunu domine eden bir takım, bir yüzünde golü yiyince çekingen, oynamayı bırakan bir takım" şeklinde konuştu.

Geçen hafta Beşiktaş maçında rakipten tamamen iyi oynadıklarını savunan Pereira, sözlerini şöyle tamamladı:

"Beşiktaş maçında olduğu gibi bir anlık dikkatsizlikle pozisyon olmadan goller yedik. Sorunumuz bu. Lig liderinin 2 puan gerisindeyiz. Ligin liderine karşı onlardan daha iyi oynadık. Taraftarımızın istediği agresif futbolu göstereceğiz. Hedefimiz 90 dakika boyunca aynı oynayan bir takım. Taraftarımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Onlar bu sonucu hak etmedi. Yüzümüzde tek maske olması için sahaya çıkıyoruz. İşler iyi giderken sanki bir anda yağmur yağıp kafamıza bir şeyler geçirip boynumuzu eğiyoruz."

BASIN TOPLANTISINDA TEK SORU ALINMASI TEPKİ ÇEKTİ

Teknik direktör Vitor Pereira, tek soruya uzun cevap verince basın toplantında başka soru alınmadı. Portekizli teknik adamın basın toplantısı daha önceki toplantılara göre kısa sürmesi dikkati çekti. Fenerbahçe Kulübü yetkilileri, federasyon temsilcisinin sürenin dolduğu yönünde uyarıda bulunması nedeniyle basın toplantısının bitirildiğini iddia ederken, teknik direktör Pereira basın odasından çıktıktan sonra federasyon yetkilisi ise böyle bir uyarının yapılmadığını ve toplantıyla ilgili herhangi bir süre kısıtlaması olmadığını söyledi.

AKHİSAR BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ARSLAN: "Bir puandan çok, ikinci yarıdaki karakterli oyunumuz beni mutlu etti"

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise ikinci yarıda ortaya koydukları karakterli oyun sayesinde bir puan aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Maça Fenerbahçe'nin istekli başlayacağını tahmin ettik. Yediğimiz kötü gol kontrolü kaybettirdi. Pozisyonun ofsayt olup olmaması çok önemli değil. İlk yarıda hakem de kontrolü kaybetti. Devre arası oyuncularıma 'Maçı kaybedersek kimse bize bir şey demez ama maçı değiştirirsek büyük iş yaparız' dedim. İkinci yarı futbolun doğrularını yapmayı planladık. Çok şükür planlarımız tuttu. Bir gol daha bulsaydık çok feci bir dönüş yapabilirdik. Bir puandan çok ikinci yarıdaki karakterli oyunumuz beni mutlu etti."

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı basın toplantısı ve Fenerbahçe'nin Celtic ile oynadığı maçın karşılaşmaya etki edip etmediğiyle ilgili soruya da Arslan, "Skora etki etmemiştir. Saha içinde olan şeyler. Onların takdiri. Dışarıdan biri olarak yorum yaparsam vicdanen kendimi rahat hissetmem. Her doğru her yerde söylenmemelidir. Türkiye'de Allah hakemlerimize ve saha içindekilere yardımcı olsun. Sesi yüksek çıkan hafta sonu kollanacaksa, hakemlerimizin işi ve bizim işimiz kolay değil" yanıtını verdi.

Bir yorumcunun yazısına atıfta bulunan Arslan, "'Kaos Ligi', diye bir yazı yazılmış. Yazan arkadaşı tebrik ediyorum. Teknik direktör olarak kaosa neden girdiğimizi müzakere etmemiz lazım. Türk futbolunda herkes ve taraftarlar güzel futbol istiyor" ifadesini kullandı. 

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.